Ktery notebook
Ktery notebook
Chtela bych si poridit notebook - pouzivam zakladni office programy, rada bych stahovala (a sledovala na monitoru - tzn. notebook by nemel byt hlucny) filmy a hudbu, vyhledove mozna pracovala s videokamerou.
Mozna naivne bych si prala, aby tak dva tri roky vydrzel (neopotreboval se a udrzel aspon trochu krok s vyvojem) a mel dostatecny vykon, aby si poradil s Vistou i pokud zaroven pobezi jine aplikace.
Muzete mi prosim poradit, jaky ntb by se hodil pro takove ucely a nebyl nejak nehorazne drahy ?
Divala jsem se na ruzne nabidky a mam pocit, ze by to mohl byt treba HP Pavilion dv6339, AMD Turion 64 X2 TL-52
Moc dekuju
Mozna naivne bych si prala, aby tak dva tri roky vydrzel (neopotreboval se a udrzel aspon trochu krok s vyvojem) a mel dostatecny vykon, aby si poradil s Vistou i pokud zaroven pobezi jine aplikace.
Muzete mi prosim poradit, jaky ntb by se hodil pro takove ucely a nebyl nejak nehorazne drahy ?
Divala jsem se na ruzne nabidky a mam pocit, ze by to mohl byt treba HP Pavilion dv6339, AMD Turion 64 X2 TL-52
Moc dekuju
jednoznacne by som ti doporucil core 2 duo hocico od 2.00GHz preto nie menej lebo tie modely maju mensiu pamat cache l2 o polovicku co VYRAZNE vpliva na vykon a stoja len o malicko viac. Turiony neuznavam a nie kvoli tomu ze som proti AMD ale Core 2 Duo sa intelu fakt vydaril. (pozor nepliect z Core Duo). A ak vista tak troska zainvestovat do kapacity ram 2GB ti bohato staci na dalsie dva tri roky. Grafika nie je az taka dvolezita ale k ozaj pruznemu pocitaci by som doporucil daco okolo geforce 7300. suhrne moja rada je: Core 2 Duo ---> 2Ghz a viac, RAM ----> 1Gb je minimum doporucoval by som 2Gb, Daka grafika co nema zdielanu pamet tie maju hrozne pristupove doby tympadom brzdia cely pocitac a to nehovorim o hrach ale vseobecne od videa cez internet vsetko. Taka konfiguracia by ta mohla vinst okolo tych 30-35 tisic si myslim
mno okolo 25 000 zniz ako prve grafiku na integrovanu potom mozno procesor na 1.8Ghz tak mas sancu ako posledne spustaj podla mna pamat ram ale to len kvoli viste ktoru ale neviem naco viuzijes xp uplne staci na bezne pouzivanie mozno o par rokov budu aplikace od vista a vissie ale ta je momentalne a este aspon rok nevitazena zle optimalizovana a bez poriadnej podpori, najvacsi tahak visty je v dx10 ale to neviuzijes pri danej konfiguracii na tvojom mieste by som ostal u xp ako dlho sa len da
No abych Tě trošičku vyděsil, tak nevím nevím jestli je na trhu ntb, co udrží 3roky krok s vývojem Jinak na Visty Ti v poho stačí integrovaná grafika GMA X3100 + i na ten net, filmy a hudbu Pokud ale žádáš aspoň aby vydržel ty 2-3 roky, tak bych doporučoval něco od Lenova - viz zde R61 mi přijde moc vydařený (i když nevím 100% jak je to s kvalitou displ.) Poté bych Ti asi doporučil něco od HP (nejspíše Hewlett-Packard 6710s ) - viz zde.
No pokud by jsi chtěla něco "holčičího" (promiň mi ten výraz - ale něco s líbivějšími tvary lahodící dívčímu oku) tak bych doporučoval http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47128 Sony Vaio CR , ale tam jsme s cenou už výše
No pokud by jsi chtěla něco "holčičího" (promiň mi ten výraz - ale něco s líbivějšími tvary lahodící dívčímu oku) tak bych doporučoval http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47128 Sony Vaio CR , ale tam jsme s cenou už výše
Dell Latitude XT
Compal FL91 15.4"
grafická karta : Intel® GMA 3100 (sdílená)
procesor : Intel Core 2 Duo T7300 2.00GHz
RAM : Kingston 2GB 667MHz
HDD : SEAGATE Momentus 120GB, 7200ot., S-ATA-II, 8MB, 2.5", NCQ
bez OS
celková cena zhruba 24 000Kč.
zdroj : http://www.notebooknamiru.cz/
grafická karta : Intel® GMA 3100 (sdílená)
procesor : Intel Core 2 Duo T7300 2.00GHz
RAM : Kingston 2GB 667MHz
HDD : SEAGATE Momentus 120GB, 7200ot., S-ATA-II, 8MB, 2.5", NCQ
bez OS
celková cena zhruba 24 000Kč.
zdroj : http://www.notebooknamiru.cz/
Compal FL 90 - C2D T7500 2.2GHz , GeForce 8600M GT , 2x2GB RAM , 200GB Toshiba HDD , WI-FI , Windows Vista Ultimate 64bit
Diky za tipy, kluci.
"Holcici" sice mozna trochu jsem, ale u notebooku klidne prekousnu, kdyz bude vypadat "chlapacky"
Jeste jsem se chtela zeptat, kdyz se tak divam na ceny - Acery jsou trochu levnejsi, ale nevim, jestli stoji za to riskovat - pry nemaji moc dobrou povest (a jde mi taky o to, aby moc nerval vetrak, kdyz bych se divala na film )
"Holcici" sice mozna trochu jsem, ale u notebooku klidne prekousnu, kdyz bude vypadat "chlapacky"
Jeste jsem se chtela zeptat, kdyz se tak divam na ceny - Acery jsou trochu levnejsi, ale nevim, jestli stoji za to riskovat - pry nemaji moc dobrou povest (a jde mi taky o to, aby moc nerval vetrak, kdyz bych se divala na film )
Acer - to nejsou notebooky, to jsou shity!!!! Už tu značku nikdy nepiš:). Mám FL 90 to je novější verze té FL91 a notebook není hlučný ani při dívání se na filmy, ale nemá moc dobrou baterku:(.
Compal FL 90 - C2D T7500 2.2GHz , GeForce 8600M GT , 2x2GB RAM , 200GB Toshiba HDD , WI-FI , Windows Vista Ultimate 64bit
Udržať krok s vývojom - prečo nie? Ja mám svoj notebook už cca 3 a pol roka a stále mi stačí na všetko čo potrebujem. Občas na ňom hrám aj hry ale tak to je jasné že nie najnovšie, navyše tam mám integrovanú grafiku. Z vlastnej skúsenosti ale môžem povedať že ak chceš aby ti chvíľu vydržal, 1. kúp kvalitnú značku čiže nie Acer, 2. investuj do dobrého šasi nech z neho po roku nezačnú odpadávať súčiastky, farba, kývať sa display a podobne.
No ja bych doporucil tento notas
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47784
kvalitni hp s kvalitni grafikou ktere podporuje dx10 ( ale bacha dx10 hru si zahrajes s tak mx 5fps )
pokud pridas 1gb pameti tak myslim ze to bude kvalitni notebook, ktery bude s vistou pracovat >]
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47784
kvalitni hp s kvalitni grafikou ktere podporuje dx10 ( ale bacha dx10 hru si zahrajes s tak mx 5fps )
pokud pridas 1gb pameti tak myslim ze to bude kvalitni notebook, ktery bude s vistou pracovat >]
Aby ti NB vydržel 2-3 roky tak by ted pokud ti budou stačit XP stačila 512RAM na vistu 1giga, samozdřejmě s jedním volným otvorem na druhou RAMku kterou mužeš dokoupit až bude třeba.
a co se týká výdrže 2-3 roky opravdu je otázka co na něm budeš dělat.
já osobně tem mám PC 533celeron 192 RAM 32 grafika. mám tam XP a v pohodě. Vše na co PC potřebuji ( přehrávání filmu, hry (cca do roku 2003/4 jedou v pohodě ), internet programování, dokonce i Inventor 6 sice pomalu ale jede )
a NB sháním v nejnižší možné řadě, protože i kdybych koupil nový, tak jeho výkon stejně nepoužiju ( na 3D hry opravdu nejsem, člověk se nejlíp pobaví u starších her)
a co se týká výdrže 2-3 roky opravdu je otázka co na něm budeš dělat.
já osobně tem mám PC 533celeron 192 RAM 32 grafika. mám tam XP a v pohodě. Vše na co PC potřebuji ( přehrávání filmu, hry (cca do roku 2003/4 jedou v pohodě ), internet programování, dokonce i Inventor 6 sice pomalu ale jede )
a NB sháním v nejnižší možné řadě, protože i kdybych koupil nový, tak jeho výkon stejně nepoužiju ( na 3D hry opravdu nejsem, člověk se nejlíp pobaví u starších her)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“