chtěl bych radu od lidí co se v tom více pohybují ohledně výběru nějakého notebooku. V technických informacích se vyznám, ale zajímají mě hlavně praktické zkušenosti, protože je tu určitě více lidí, kteří mají zkušenosti s většinou notebooků.
Nějaké základní poždavky:
1) Kvalita zpracování - teď mám IBM ThinkPad T43p a nečekám, že ho něco překoná, ale potřebuji vyšší výkon a alespoň podobné zpracování je o několik desítek tisíc výše, takže tím myslím něco slušnějšího vhodného na přenášení.
2) Procesor Intel - asi i5, protože níž jít nechci a i7 jsou dražší.
3) Gbit LAN - divil jsem se, že to dnes ještě spousta notebooků nemá.
4) Kvalitní klávesnice - nesmí se prohýbat, protože na to bych si asi po mém IBM nikdy nezvykl.
5) Grafika - do stolních PC nedávam Ati pokud někdo nechce hodně výkonu za málo peněz, ale u notebooků asi tak velký rozdíl nebude. Ati mi nějak zvlášť nevadí pokud s ní nebudou problémy a co jsem tak koukal, dneska je výhodná Ati 5650, která je za stejnou cenu o hodně dál než Nvidia.
6) Výdrž - nejideálnější by byli dvě grafiky, ale pokud by to nešlo jinak, tak alespoň ty 3 hodiny běžné práce.
7) Velikost displeje - pořád nemám úplně jasno mezi rozmezím 13" - 15", takže něco takovýho, ale hlavně ne nic většího.

Notebook bude přenášen do školy (minimálně 2x týdně a časem možná denně) a doma bude sloužit jako hlavní stroj připojen na externí monitor.
Budu jej používat jak k běžným věcem (office, filmy, internet...), tak k programování (převážně Visual Studio) a grafice (Photoshop a Corel). Občas si rád něco zahraju, ale to asi nemá cenu moc zmiňovat, protože třeba zmíněná Ati 5650 na většinu her stačí.
Ještě me zajímá jestli by někdo nevěděl jak je to s Photoshopem CS5, který má údajně používat pro výpočty také grafickou kartu. Jde mi hlavně o to aby grafika podporovala tuhle práci ve Photoshopu a taky třeba akceleraci flashe.
Když bych vzal v úvahu všechny požadavky a hlavně cenu, tak mi vychází asi HP Pavilion dv6-3180ec, který můžu mít se studentskou slevou za 21 990 Kč. Vím, že je to multimediální řada, ale s tímhle výkonem a cenou se asi do žádné "profi" řady nedostanu. Další po kterých jsem koukal jsou Acery 3820tg a 4820tg, ale tam mě odrazuje hlavně zkušenost s touto značkou a potom příspěvek zde na fóru ohledně horší kvality zpracování.
Díky všem co to přečtou a hlavně těm co poradí