alfah4ns: jasné, díky (mrkal jsem i na swarmovy příspěvky k tomu na jeho blogu). Šlo, jak jsi napsal, o ony "a na tom jsou pak často plastové krytky" a "KOVOVÉ PANTY". Myslím, že když se notebook přenáší, je položen v nějaké měkčí tašce na hřbetu, v oblasti pantů - oné krytky, je pak další malé plus ve větší odolnosti v těchto místech - plast při ostrém kontaktu (pád tašky na kamínek) spíše podlehne, kov už něco vydrží.
thinkpro: jasné, tak je tam Intel HD, HDD 7200, něco to přidá, ale v T500 to vše, co tam je, je naprosto pořád pohodové... Dívej, mám vedle v místnosti HP 6545b (ATI 4200, HDD 7200, procesor AMD Turion M540 na 2,4 GHz atd.), oproti mé R400 je... je vlastně ono HP celkem - až se mi chce zvolat - trochu s nadsázkou, lehce líné (odezva takřka na vše pomalejší, a postřehnutelně, ač jinak fajn, ano, asi na Intelu u 6550b to bude lepší nebo jiné)... Ta R400 mne dosud překvapuje, nadšení. Skutečný "jednoduchý" rychlík s neobyčejnými vlastnostmi (za ty peníze). I starý ThinkPad T40 s PM se mi líbil - pořád líbí. Na vše není nutný surový předpokládaný výkon hardwaru, na něco stačí relativně pořád hodně s přehledem i "staré kombajny" (např. u T500 spíš "relativně zánovní kombajny").
Lenovo 15.6", do 20 000 czk, pre studenta na denne pouz
OT:
kombajny...
Jinak, na tom disku ale záleží hodně, no. Celková rychlost systému, atd. V případě té T500 to na 99% bude chtít něco lepšího. Za ideálních podmínek, pokud by tam byla 250GB 1plotna (čemuž spíše nevěřím), bude mít okolo 60MB/s. Jinak méně, klidně pouze okolo 50MB/s, i méně. Dnešní disky umí kolem 80MB/s naprosto běžně (a to i 5400rpm, pokud mají velké plotny). SSD pak daleko více. A ono o polovinu rychlejší disk je pak znát daleko více, než o něco rychlejší CPU.
Takže HDD v půřípadě T500 docela doporučuji pořešit, pak z toho bude opravdu notebook srovnatelný s dnešními. Ideálně za SSD a každý bude koukat, jak je to rychlé
kombajny...

Jinak, na tom disku ale záleží hodně, no. Celková rychlost systému, atd. V případě té T500 to na 99% bude chtít něco lepšího. Za ideálních podmínek, pokud by tam byla 250GB 1plotna (čemuž spíše nevěřím), bude mít okolo 60MB/s. Jinak méně, klidně pouze okolo 50MB/s, i méně. Dnešní disky umí kolem 80MB/s naprosto běžně (a to i 5400rpm, pokud mají velké plotny). SSD pak daleko více. A ono o polovinu rychlejší disk je pak znát daleko více, než o něco rychlejší CPU.
Takže HDD v půřípadě T500 docela doporučuji pořešit, pak z toho bude opravdu notebook srovnatelný s dnešními. Ideálně za SSD a každý bude koukat, jak je to rychlé

kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“