čau, potřeboval bych poradit zda na NB https://www.mironet.cz/gigabyte-q1580p93 ... +dp101408/ instalovat 64 nebo 32bit Windows 7. Neznám moc rozdíly mezi těmi možnostmi, takže budu rád za každou radu. Momentálně mám doma k dispozici 32bit verzi ale pokud je v tom nějaký větší rozdíl tak bych zkusil sehnat 64. Díky
Pokud nainstaluješ 32-bit, nebudeš schopen využít 4GB RAM. Takže se taky přimlouvám za 64-bit, ale prvně si ověř, zda výrobce má ovladače na 64-bit Windows 7.
no právě že sem četl že s tou 64bit verzí jsou problémy s ovladačema, že i některý programy třeba vubec nejsou pro 64bitovou verzi ready tak nevím, když si tam dám 32 tak je to omezení výkonu RAM na 3,5GB?
slyším prvně žeby W7 byla s RAM omezená jako XP na to musím doma mrknout každopádně bych se spíše přiklonil k x86 z důvodů lepší dostupnosti ovladačů i programů.. měl jsem W7 64b a podpora velmi špatná, tak už rok jedu na "polovičních" W7 a nemám jediný problém
tak na to teď koukám a mám "Windows 7 Ultimate 32bitový operační paměť" a správce mě ukazuje celkovou paměť 3850MB (v biosu 256MB nastavené pro integrovanou VGA) a Winy mě ve vlastnostech systému píšou "celková 4.0GB (použitá 2.7GB)" ..
Kde je to vaše omezení?
S malou dostupností ovladačů jsem se zatím nesetkal, instaloval jsem 64-bit už na několika pc a zatim vše bez problému až na jednu hardwarovou kartu s efektama. ale to je něco jinýho, nakonec se našli
Mně funguje a fungovalo vždy naprosto vše kromě jediného - a to byly výukové programy of Terasoftu. Např. Zeměpis, Český jazyk a tak dál. To prostě spustit nešlo. Ale možná by to fungoval v XP mode.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
32bit aplikace normálně na 64bit Winech rozběhneš (instalují se do Program Files (x86), kdežto obráceně to jaksi nejde. A o využití RAMek ani nemluvě. K používání 32bit Winů není důvod.