Ahoj lidi,
poohlížím se po něčem, co zvládne přehrát HD filmy, má HD ready rozlišení a ideálně klávesnici s nízkým dlouhým enterem a dlouhým levým shiftem, aby se mi na tom dobře psalo. Využití tedy především multimédia, internet, office a možná občas nějaká méně náročná hra na odreagování. Bude sloužit i jako HTPC, takže musí zvládat rozumně i práci v rozlišení 1920*1080, ale to předpokládám už dnes není problém skoro nikde, pokud nepočítám "non-ION" netbooky. Úhlopříčka 11.6 - 13.3" max.
Netoužím po ničem super výkonném, ale nechci ani něco, co bude pět minut spouštět Word.
Proto můj první kandidát byl Asus 1215N, ten ale bohužel pro náš trh nesplňuje jednu důležitou věc - a to právě rozložení klávesnice, o kterém jsem mluvil. Těžko říct, jak je na tom s ostatními věcmi, ale za tu cenu mi navíc přijde docela slabý.
Vzhledem k tomu, že ani ve 12" ani v 11.6" jsem nenašel odpovídajícího konkurenta (vše pouze jednojádrové procesory), mrkl jsem se na 13.3, což je pro mě maximální ještě přijatelná velikost, tam mě zaujalo Lenovo Z360 v konfiguraci s procesorem P6100 a grafikou 310M. Je sice bohužel o dvojku dražší, ale zato už je to v podstatě stejně výkonné, jako kdejaký plnohodnotný notebook i o pár tisíc dražší. Jak je na tom s klávesnicí na našem trhu ještě nevím, protože jsem ho na rozdíl od 1215N ještě na živo neviděl.
Co říkáte na můj výběr? Pokud by oba měli klávesnici stejnou, vyplatí se investovat 2k navíc do Lenova? Co tak čtu, je to lepší značka, než Asus.
Máte nějaké připomínky k mému výběru? Něco, co bych měl před koupí určitě vědět? Případně máte ještě nějaký jiný odpovídající návrh? Cena 14k s daní je pro mně už opravdu hodně hraniční, pokud už ne za hranicí.
Předem díky za všechny rady
Notebook/netbook 12 - 13"
Na ty jsem se díval, ale mají slabou grafiku, za tu cenu mi to přijde hrozné. Navíc 11.6" je pro mě opravdu krajní možnost, pokud by to byl špica kus za dobrou cenu, jinak raději větší.
Koukal jsem jak na Ideapad U165, tak na Thinkpad Edge, ale procesor AMD (ačkoli, respektive asi právě proto, že mám jeden v PC) a grafika Ati (dvojnásobná zkušenost) mě vůbec neláká, nehledě na to, že je to slabší, než ION2 a stojí to víc. Co se týče Intel grafik, tak těm já moc nevěřím, i když jsem se dočetl, že ten "nový" kousek, který se označuje je "Intel HD", už se dá srovnat i s ION1, což by snad i mohlo stačit
Koukal jsem jak na Ideapad U165, tak na Thinkpad Edge, ale procesor AMD (ačkoli, respektive asi právě proto, že mám jeden v PC) a grafika Ati (dvojnásobná zkušenost) mě vůbec neláká, nehledě na to, že je to slabší, než ION2 a stojí to víc. Co se týče Intel grafik, tak těm já moc nevěřím, i když jsem se dočetl, že ten "nový" kousek, který se označuje je "Intel HD", už se dá srovnat i s ION1, což by snad i mohlo stačit
Zpět na „Jaký vybrat notebook“