djmicho píše:Přez Amd gpu clock tool
jinej program na mobilni grafiky nefunguje
Hoj, Díky za info, podíval jsem se na to a měl bych pár otázek na místní znalce
B) Nedařilo se mi modnout žádní novější ovladače, tak mam 8.12, pro Win XP už není podpora. Nevíš (Nevíte tu někdo) o nějakých lepších ovladačích pro HD 3650, Win XP?
C) Notebook jsem nechal vyčistit kvůli přehřívání, ve zprávě je kompletní profylaxe, výměna pravděpodobně grafiky (
http://www.stockinthechannel.com/p/A000 ... 21402.aspx), pak napájecího adaptéru (ten byl poškozený, to vím celkem jistě), a provedeny výstupní testy.
No provedl jsem testy svoje, Při plných taktech CPU, pamětí a grafiky jsou po půl hodině maxima 65°C CPU a 79°C GPU. Pokud podtaktuji CPU a paměti na poloviční takty, tak maxima 50°C CPU a 75°C GPU.
Ta teplota GPU se mi vůbec nelíbí, nedaří se mi ji dostat pod 70°C. Nevíte někdo kde by mohla být chyba? Mohli by jít třeba jen o špatně nanesenou pastu? Tyhle problémy bych po profylaxi a výměně grafiky nečekal.
Současně ale je počítač stabilní, tj. důvod k reklamaci je takový na hraně - mě ty teploty přidjou moc vysoko. Dal bych jim to na kontrolu, jenže tak měsíc budu počítač potřebovat, jednak na práci, jednak na LAN party a problém je, že:
-ventilátor je o dost hlasitější než dříve, na 79°C GPU přejde na maximální výkon a to je hrůza.
-jakmile změním v AMD GPU Clock Tool frekvence, VDDC se hned přepne na 1,1V. Ve 3D mam tedy jen 2 možnosti taktování pomocí ATI Power Play, tj. Maximální výdrž baterie (GPU 300 MHz, paměti 400 MHz, 0,9V) a Maximální výkon (GPU 600 MHz, paměti 500 MHz 1,1V).
No a vypadá to tedy že nemůžu udělat to provizorní řešení, nataktovat to sám na cca 450/400/1V, protože "VDDC: NOT SUPPORTED"...? Nemůže to být chyba ovladačů?
V tuhle chvíli nechci přijít o sluch a nechci riskovat poškození, protože v době koupě (2 roky zpět) jsem měl maxima 60/70 v plných taktech a 50/60 při polovičním procesoru a pamětech. No a pokud to nemohu snížit volty, tak asi nemá cenu snižovat frekvenci. Možná že maximum 79°C není tolik, ale mě se to nelíbí, současně nechci hrát na 300 MHz GPU... ačkoli to bude asi jediné provizorní řešení...(což je přesně to, co jsem musel udělat před vyčistěním, aby se na počítači dalo něco dělat).