Ako sfunkcnit notebook bez baterie

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Slazer
občas něco napíše

Ako sfunkcnit notebook bez baterie

Příspěvekod Slazer » 10 pro 2010 18:22

Mojmu notebooku ASUSK50IN zlyhala baterka a bez nej sa neda notebook zapnut (samozrejme po pripojeni AC power). Nemienim kupovat novu baterku.

Vie niekto ako upravit notebook ktory nefunguje bez baterky tak aby fungoval bez baterky?

lukycrust
guru

Příspěvekod lukycrust » 10 pro 2010 20:43

no počkaj,ale pokiaľ nejde zapnúť bez baterky a po pripojení adaptéru,tak to chyba nebude v batérií...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 11 pro 2010 00:50

Slazer píše:Vie niekto ako upravit notebook ktory nefunguje bez baterky tak aby fungoval bez baterky?

Samozrejme ze ano, poslat to do servisu na opravu :idea: :!:
Notebook bez baterie je plne funkcny na adapter takze :arrow: servis .
Mozes pripadne skusit este adapter z niecoho ineho je toho hodne, msi, fujitsu, toshiba, acer a kdovie co este najdes s kompatibilnym napetim a konektorom ale ak nepojde tak doska KO a tu si skoncil s domacim riesenim problemu .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

Slazer
občas něco napíše

Nie je to celkom tak.

Příspěvekod Slazer » 11 pro 2010 16:33

Problem nie je v doske ani v adapteri. Ten notas totiz bez problemov funguje ked tam vlozim kamaratovu baterku (ma rovnaky model) a pouzijem svoj adapter.

Moj ani jeho notebook NEJDE spustit BEZ BATERKY s pripojenym AC. Mam pocit ze to vycurany ASUS takto naraficil aby som si bol nuteny kupit novu bateriu od nich.

Samozrejme notebook uz nie je v zaruke:).

Moja_Baterka(http://www.laptopbatteryinc.com.au/asus-k50in.html)=TRUE

What is more, konektor na prepojenie baterie s NB obsahuje cca 10 medenych plosok, teda ziadny + a - pol ako pozname z klasickej fyziky. Chcelo by to niekoho kto sa vyzna do tejto elektroniky.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 11 pro 2010 16:48

a když tam dáš baterku kamaráda, opravdu ji i nabíjí a hlasí se jako že jede z AC?
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Slazer
občas něco napíše

Update.

Příspěvekod Slazer » 11 pro 2010 19:09

Tak som spravil par experimentov s tymito vysledkami:

1. Ked tam dam baterku od kamarada tak hlasi normalne ze ju nabija a vsetko funguje s AC aj bez.
2. Tento NB mi uz z vyroby nefungoval bez vlozenej baterky. Prave som poprosil kamarata nech skusi jeho (rovnaky model ASUS K50IN) a FUNGUJE mu BEZ BATERKY (s jeho AC)!
4. Nemal som s nim ziaden problem 1 rok. Nedavno zacala ale klesat kapacita baterky (cca na 30 min).
3. Kontrolka na adapteri svieti.
4. Asi mesiac pred zlyhanim mi Windows7 hlasil you might consider replacing your battery. V den zlyhania notebook naraz vypadol. Asi 15 minut som ho nemohol zapnut. Potom sa zapol a fungoval cca 20 min s AC. Potom vypadol nadobro.

POZNAMKA:vypadol=natvrdo zhasol, nie autohibernacia

Servis nepripada do uvahy, potrebujem data z jeho HDD tento pondelok. Nedal by sa rozstrihnut kabel a nejak napasovat na tie medene plosky co spajaju NB s baterkou?

P.S.:Musim priznat ze k baterke som sa spraval jak hovado. Natvrdo som vypajal adapter a nechaval som zapnuty NB sa prehrievat v taske.

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 11 pro 2010 21:43

Takze prislo na moje slova :arrow: servis .
Bohuzial neda sa to nijako vyriesit a kabel z adaptera na konektor baterie nepripojis takze naozaj tu ina moznost nieje .
Jedine co ma napada je pozicaj si baterku od kamarata, skopiruj data co potrebujes na nejaky USBkluc alebo externy disk a notebook posli na reklamaciu nieje normalne aby bez baterky nefungoval takze chyba dosky .
Ako ho vlastne mas dlho ? ASUS predsa aj firmam poskytuje 24mesiacov zaruky tak ak pises ze mas ho rok a nedavno zacala klesat kapacita baterky a uz nejde vôbec tak mne to vychadza ze 1rok + nedavno = stale menej ako 24 mesiacov .

Think service engineer .

Slazer
občas něco napíše

Zaruka.

Příspěvekod Slazer » 12 pro 2010 15:40

Mas pravdu, ASUS ma dvojrocnu zaruku. Problem je ze som si medzitym rozbil displej a neautorizovane som si ho vymenil za neautorizovany displej co som si zniekade objednal. Teda zaruka je fuc.

Jo a ten novy displej dost casto* zacne blikat a nakoniec uplne zhasne. Ked pohnem kablikom medzi displejom a NB tak to naskoci ale zvacsa to potom zas zacne blikat jak sialene.

Ten servis ma vyjde asi viac nez nova baterka :(. Prosim posledny krat o potvrdenie ze tu neni ina moznost.

*cca niekolkokrat za 5 minut, ale ziadne pravidelne intervaly.

Slazer
občas něco napíše

Zarucna doba.

Příspěvekod Slazer » 12 pro 2010 16:36

Len dodam ze podla oficialnych reklamacnych podmienok na ASUS.CZ

@Na baterie, které byly zakoupeny jako součást systémů ASUS je poskytována záruční služba po dobu 12 měsíců na výměnu dílů. @

Podla citacie nizsie ma to vyjde minimalne na
45+24 EUR LEN ZA PRACU A DOPRAVU
+80EUR ZA BATERKU
=cca 150 EUR=4500Sk

A to aj v pripade ze by som si nerozbil displej, kedze od kupy uz uplynul prave rok a par dni. Nech mi niekto nepovie ze sa tu niekto z ASUSu nehral so statistikou zlyhavania bateriek a zarucnymi podmienkami!

@3b) Neoprávněná reklamace

V připadě zjištění neoprávněnosti reklamace po přijetí do servisu – případy Vyjímka ze záruky – bude zákazníkovi odmítnuta záruční oprava a nabídnuta placená oprava. Poplatek není možno uložit v rámci záruční reklamace, v případě mimozáruční bude po reklamujicím požadován manipulační poplatek. Zákazník souhlasí s uhrazením manipulačního poplatku ve výši 45 EUR dle aktuálního kurzu (zahrnuta doprava
v rámci ČR, diagnostika technikem
a vystavení ceníku), případně 60 EUR (zahrnuta doprava v rámci SR, diagnostika technikem a vystavení ceníku).
@

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 12 pro 2010 17:25

Tak v pripade ze si to kupil koncovy uzivatel - spotrebitel na uzemi SR z lokalnej distribucie tak bateria = spotrebny material = 12 mesiacov zaruka na kapacitu baterie a zaruka 24 mesiacov na funkcnost baterie .
V tvojom pripade je notebook uplne nefunkcny s tou baterkou takze minimalne ti vymenia dosku za taku ktora funguje a mozes slapat bez baterky, a ak je baterka uplne KO tak mas narok aj na vymenu tej baterie vramci zaruky .
To s tym displayom je sice blbe lebo riskujes neuznanie zaruky a vyuctovanie diagnostiky a prepravy do asusu a naspet coz bude pekna palka kedze to je v CR .

No v pripade ze vizualne nieje na notebooku viditelne ziadne poskodenie alebo rozoberanie , tak by som to normalne poslal do asusu ako zarucnu reklamaciu a nic ine by som im nepisal iba ze : Neda sa zapnut ,, poslal by som notes, baterku aj adapter a cakal by som co poriesia chlapici .
Ak by si sa viac rozpisoval v popise zavady iba im davas nejaky ten dôvod domnievat sa ze si sa dotoho rypal nic neriesit, tvarit sa ako blbec a nejde to zapnut neviem co stym je .

To ze ASUS a vsetci iny vyrobcovia pisu 12 mesiacov zaruku na baterku plati akurat pre firmy a pravne subjekty, pre koncovych zakaznikov je samozrejme 24 mesiacov na vsetko a takto to aj funguje a vyrobcovia to dodrziavaju ajked niektory velmi neradi ale nemaju na vyber lebo SOI za to dava pokuty .

Think service engineer .

Zpět na „Hardware“