ASUS pomaly prenos

notebooky Asus a vše kolem nich
minoq666
občas něco napíše

ASUS pomaly prenos

Příspěvekod minoq666 » 17 pro 2010 12:13

Mám ASUS P50IJ, zatiaľ som s ním spokojný až na jednu "maličkosť" a tou je pomalý prenos dat na internom disku. Donedávna som používal ASUS EEE s SSD, no ten je rýchlejší.
Dal som nový FLASH aj CHIPSET zo stránky ASUSU, DMA mod zapnutý. Pre informáciu kopírovanie 10GB z jedného logického disku na druhýasi 20 minút. Nie je to priveľa. Vedel by mi niekto poradiť.
Dík.

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 17 pro 2010 15:45

Uplne novy notebook alebo uz nejaky cas pouzivany ? System dodavany, recovery , oem alebo nejaky @ torentovy .
Reinstalacia vyskusana ? Rozhodne tam mas problem a driverom to nebude .
stiahni HDtune pozri smart disku ci nema Realocated sector count - hodnota zo stlpca DATA , dalej v HD tune pusti benchmark disku ake budu rychlosti a ak benchmark disku dopadne zle a je tam nejaky stary pouzivany windows xp tak potom reinstalacia - ovsem ak nebude realocated sector count hodnota DATA vyssia nez 0 ak ano v tomto pripade reklamacia notebooku - vadny disk .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

minoq666
občas něco napíše

Příspěvekod minoq666 » 17 pro 2010 18:00

Vďaka za radu MaTToS, no vznikol mi nový problém. Keď som flashoval bios, bolo potom jedno vypnutie PC. Po zapnutí sa síce síce prenos nezmenil, no noťas išiel. Keď som noťas vypol asi na 3 hodiny, už po zapnutí rozsvietia sa LED, cvakne CD mechanika a všetko sa vypne. Neviem, či to mohlo spôsobiť to flashovanie, veď to bolo originál zo stránky ASUS, po fleshovaní vypnutie a zapnutie OK. U desktopov je to jednoduché, pamäť sa dá vybrať a nahrať kopia z iného, no pri noťase neviem. Noťas je v záruke ale nechce sa mi s ním behať.
Mohlo fleshovanie spôsobiť niečo také.

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 18 pro 2010 10:24

Co si tam preboha flashoval aky BIOS ? Pokial viem na ASUS P50IJ ziadny BIOS nevysiel okrem toho co v tom je od kupy toz prva vec .
Ak po vypnuti nesiel znova zapnut tak odpoj adapter, vyber z neho baterku , pockaj 30 minut a potom ho skus zapnut iba na adaptery ak nic tak reklamacia a rovno tam mozes napisat ze pomaly kopiruje data z disku .
A s ASUSom nemusis nikam behat, zabal ho do originalnej krabice, supni tam nejake vyplne noviny atd., na stranke asusu vypln reklamacny formular a oni ti objednaju kuriera ktory pre to pride kamkolvek do prace, domov ... predtym ti kurier zavola ci si doma a kedy moze prist a v pohode a tam isto sa ti notebook aj vrati po oprave .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .

Think service engineer .

Zpět na „notebooky Asus“