VBI Compal HEL80
Tak po vice nez 8 mesicich je tady 1. problem. Neni ani tak s notebookem, jako s AC adapterem. Od konektoru miriciho do notebooku se oddelila svrchni izolace (a v tuto chvili uz i spodni izolace) a pekne se z toho jiskri.
Ty kabely jsou delane ze zbytecne tvrdeho, neohebneho materialu, takze i mirne ohnutej kabel se za chvili opotrebuje.
http://b.pokecat.net/GB/uploads/ac.jpg
Ty kabely jsou delane ze zbytecne tvrdeho, neohebneho materialu, takze i mirne ohnutej kabel se za chvili opotrebuje.
http://b.pokecat.net/GB/uploads/ac.jpg
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
Upgrade RAM 2<GB ?
Dobrý den, hodně važně uvažuji o koupi NB postavenem na šasi HEL 80. Mám dva takové hlavní dotazy, nikde jsem ej tady nenašel, nicmeně pokud jsem se přehledl, tak se omlouvám.
1) použiváte někdo 9 člankovou baterii? je tam znatelný rozdil ve výdrži oproti původní baterii?
2) Zajimalo by mě, jestli ty 2GB maximalní velikosti RAM, které jsou všude udávany jsou limitovany chipsetem, nebo je možné, že časem vyjde bios, který bude podporovat více. Jde mi o to hlavně kvůli tomu, jestli si koupit 2x1GB RAM a nechat je jet jako dualchannel s tim, že už teda RAM nepůjde upgradnout, nebo si koupit 2GB modul RAM a časem přikoupit další.
1) použiváte někdo 9 člankovou baterii? je tam znatelný rozdil ve výdrži oproti původní baterii?
2) Zajimalo by mě, jestli ty 2GB maximalní velikosti RAM, které jsou všude udávany jsou limitovany chipsetem, nebo je možné, že časem vyjde bios, který bude podporovat více. Jde mi o to hlavně kvůli tomu, jestli si koupit 2x1GB RAM a nechat je jet jako dualchannel s tim, že už teda RAM nepůjde upgradnout, nebo si koupit 2GB modul RAM a časem přikoupit další.
martik: nepouzivame baterii, ale narust casu tam je urcite znatelny (pokud ma vydrzet ze zacatku kolem 2,5 hodiny v omezenem rezimu, tak s 9-clankovou ma vydrzet 3,5 - 4 hodiny, postupem casu se to ale samozrejme snizuje). Kazdopadne i tak zere pomerne hodne oproti FL90.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
to BaM: koukam, že maš v podpisu hybridni tv kartu, to je ten aver, ktery maji na vbi.cz? jak jsi s tim spokojeny? nezkousel si ji napr. v ubuntu? nebo nejakem jinem os nez xp? (visty teda asi pochybuju jak ctu ten podpis) ale predpokladam ze pod xp s nima nebude problem. Jinak napr. v media center slapou vpoho? i analog i digital? K tomu ntb uvazuji poridit si vista ultimate, a jeste me napada jeden dotaz, ktery by jste mi taky mohli snad nekdo poradit. Protoze na Microsoftackych strankach pisou, ze vista ultimate obsahuje 2 instalacni media s 32 i 64 bitovou verzi, ale zadne vetsi podrobnosti. Nicmene na vbi i jinde nabizeji 64 a 32 bitove zvlast, tak nevim jak to je, nebo jestli to plati pouze pro retail? :-/ nicmene nejspis pujdu do 64bitu, takze doufam, ze s tim pak nebudou problemy.
Taky jsem uz rozhodnuty, ze dokoupim 9clankovou baterii, akorat jeste jeden takovy dotaz jak je v NB umistena baterie? v pripade potreby nekde na daleke ceste kdyz by dosla jedna, bude slozite je vymenit? nebo se jenom vycvakne kryt, vymeni baterie a jede se dal? (vim, neni to moc prakticke, a na zivotnosti ntb (hlavne teda baterii a kontaktu atd... to moc neprida) ale rekneme ze se bavim o nejakem extremnim pripadu
jo, a jeste jedna vec me napada. Sice jsem nekde cetl, ze tento ntb neni zrovna trikrat nejmobilnejsi (jednak teda ze ma jeden z nejvetsich zdroju ktere jsou na trhu, a jednak jeho hmotnost taky neni moc mala (preci jenom uznavam ze tech 2.8Kg pokud je pouze sasi a k tomu se da hdd+9clankova batka+dalsi hw) ale je to fakt tak hrozne s tim prenasenim jak jsem cetl? nebo se to da? a jakou brasnu by jste k nemu doporucili? Ja vim, same otravne otazky, akorat doufam ze se tu jeste neresily mockrat.
Tak dik za nejake odpovedi
Taky jsem uz rozhodnuty, ze dokoupim 9clankovou baterii, akorat jeste jeden takovy dotaz jak je v NB umistena baterie? v pripade potreby nekde na daleke ceste kdyz by dosla jedna, bude slozite je vymenit? nebo se jenom vycvakne kryt, vymeni baterie a jede se dal? (vim, neni to moc prakticke, a na zivotnosti ntb (hlavne teda baterii a kontaktu atd... to moc neprida) ale rekneme ze se bavim o nejakem extremnim pripadu
jo, a jeste jedna vec me napada. Sice jsem nekde cetl, ze tento ntb neni zrovna trikrat nejmobilnejsi (jednak teda ze ma jeden z nejvetsich zdroju ktere jsou na trhu, a jednak jeho hmotnost taky neni moc mala (preci jenom uznavam ze tech 2.8Kg pokud je pouze sasi a k tomu se da hdd+9clankova batka+dalsi hw) ale je to fakt tak hrozne s tim prenasenim jak jsem cetl? nebo se to da? a jakou brasnu by jste k nemu doporucili? Ja vim, same otravne otazky, akorat doufam ze se tu jeste neresily mockrat.
Tak dik za nejake odpovedi
Podle mě, pokud máš nějakej slušnej disk 5400ot. a 2gb ramky, tak to ani nepoznáš, maximálně ti to při hře třebas jednou za čas malounkou škubne, než se do ramky načtou data z hdd. Ale myslim, že žádnej velkej rozdí v tom nebude.
Compal HEL80 ( nVidia Go 7600 256MB • C2D 7200 2.0GHz • 2x1024MB RAM 667MHz • Hitachi 160GB 5.4K(kolmý zápis) • Bluetooth • WI-FI ABG • WIN VISTA 64 + XP PROF)
naturalix: Jak se rika - myslet = ...... vedet
Rozdil tam samozrejme je. A to jak v rychlosti, tak cene a spotrebe. Ale urcite to neni alfa a omega sestavy.
Rozdil tam samozrejme je. A to jak v rychlosti, tak cene a spotrebe. Ale urcite to neni alfa a omega sestavy.
Minimalni rozdil. Pokud porovnas 5400ot a 7200ot. disky bez kolmeho zapisu a ty same s kolmym, tak je to fakt minimum. Ramcove pri kopirovani opravdu velkych souboru, je to treba oproti 2 minutam 5 vterin navic (nekdy ani to).
Pri hrani to je sul nul prd Pockas si o 2 vterinky dyl pri loadingu a pak uz je to fuk. Vzhledem k vetsimu zahrivani a tim i vetsi poruchovosti 7200ot. disku, bych radeji vzal 5400ot. s kolmym zapisem.
Pri hrani to je sul nul prd Pockas si o 2 vterinky dyl pri loadingu a pak uz je to fuk. Vzhledem k vetsimu zahrivani a tim i vetsi poruchovosti 7200ot. disku, bych radeji vzal 5400ot. s kolmym zapisem.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012