Reset čtečky a TPM čipu

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
klvy
píše často

Reset čtečky a TPM čipu

Příspěvekod klvy » 02 led 2011 09:00

Nevěděl by někdo, jak vyresetovat TPM do továrního stavu Elitebooku 8440p? Po přeinstalování systému se mě BIOS vždy ptá na heslo či otisky a bohužel je tam uložený i můj starý účet, takže se mi perou otisky prstů. Vím, že už se mi to jednou povedlo vyresetovat, tak že žádný uživatel nezůstal uložen, ale nyní si nemůžu vzpomenout, jak jsem toho dosáhl. Zkoušel jsem projít nastavení HP protect tools, ovšem nic nepomohlo a v BIOSu jsem taky na možnost nenarazil. Díky za odpověď.

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 02 led 2011 11:41

něco podobnýho jsem teď taky řešil. nejdřív jsem v starým OS totálně povypínal všechny funkce Protect Tools, potom v BIOSu jsem zkusil reset TPM, což se nepovedlo, protože to chtělo heslo BIOS Administrátora (který jsem si někam šikovně napsal a už fakt nevím kam :-( ), ale když jsem v novým OS to znovu nainstaloval Protect Tools tak to běhalo v pohodě. Jen se čtečkou otisků prtů ti neporadím - na ntb jí nemám, konfigurace bez ní byla asi o 5k levnější :-)
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

klvy
píše často

Příspěvekod klvy » 29 led 2011 15:31

Tak už jsem to úspěšně vyřešil. Nenapadlo by mě, že HP má tak debilně vyřešenu správu účtu v BIOSu.

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“