![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
wlado píše:Zdravím, pořídil jsem si 4520s - nejnovější kousek s i3-380, Ati 6370 (stejný chip jako 5470 ale malinko novější) s 1GB, 640GB disk 5400 (samsung) při této kapacitě nevidím moc velký rozdil v rychlosti napřiklad u 320GB 7200. Klady konstrukce o hodně lepší než Acer, Asus - skvělá klávesnice - píšu všemi deseti a na aceru se píše fakt na H...... navíc má ochranu proti polití. Můžu srovnat ještě s toshibou L300 a lenovem SL510 co mam doma (ty mají navíc prohlubně v klávesách - asi lepší). Výhodou je i že má dobře udělaný průduchy, ze spoda žádný vzduch netahá, notas se tedy na posteli nezahřívá. Má 3 usb + eSatu kam se dá taky zasunout usb - tohle nikde nepíšou že má 4 usb, dále express card to na acerech moc není. Mám kovovou verzi (rozuměj - kov je na víku shora a na místě pro opíraní rukou a nad klávesnicí, zbytek plast nezanechává otisky!!!) s OS Sled - tady je kámen úrazu pro mě, mám rád linux, ale SLED (SUSE 11 enterprise) mě nevyhovuje - sice jde pod ním vše co se týče hardwaru, ale jiné distra si moc neškrtají kvůli příliš nové grafice - na kterou se nedají stahnout ovladače ani z ofic. amd webu pro windows - musí se použít přímo od hp. Takže zatím využívam jen win a linux snad časem pofrčí také. Touchpad je malinko na prd v tom, že tlačítka jsou součástí povrchu tochpadu - v linuxu se to dá vyřešit tzv. dead zone u vidlí nevim, stejně používam myš. Vyzdvihnul bych vzhled, matnou obrazovku, docela slušné repráčky, skvělý výstup na bedny - hraje to lépe než SB live! subj. dojem, pevnost šasí, zde se acer, toshiba a asus fakt nechytá. Pro někoho může být záporem, že na obrazovce jsou vidět žluté pruhy - je to technologii obrazu, ale je to vidět jen pod určitými úhly (ze spoda), na některých recenzích to zmiňují. Velký klad je tichost notebooku - větrák se roztočí do toček jen při zapnutí hry. O baterce toho moc neřeknu, výrobce uvádí 5 hodin, ale realita je cca přes 3 hodiny, při průměrném vytížení. Jinak jsem s ním naprosto spokojen - výkonem mi stačí na vše, a her hraju málo - spíše jen multiplayer a to co potřebuji mi tam běhá (americas army 3 - engine unreal 3 střední detaily bez škubání) zatím to mam moc krátce abych poreferoval o hrách. Cena na alze byla 14.6 tis. + bag. Za tu cenu se nedá sehnat nic lepšího.
Snad je to trochu srozumitelné a někomu to snad pomůže. Beru to jako vděk za mé dotazy ohledně jiných modelů.
wlado píše:Azzamaz1.
.... Nebudu ti rozmlouvat AMD, ale když si připlatíš na i3, tak s intelem neprohloupíš, aby tě to amd pak nemrzelo, více topí - tím i menší výdrž na baterii a výkonově jsou taky jinde.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 hostů