HP Battery Alert / HP COMPAQ 6830s

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
DotCom
občas něco napíše

HP Battery Alert / HP COMPAQ 6830s

Příspěvekod DotCom » 12 led 2011 01:07

Zdravím mám problém ešte pred 3 dňami mi batéria vydržala pokojne aj 5 hodín (book mám cca. rok a pol) pred 2 dňami som išiel nejaký čas bez priameho napájania (inak som takmer v kuse napojený na prúd) a vyhodilo mi :

Kód: Vybrat vše

HP Battery Alert

The system has detected the storage capacity of the battery stated below to be very low.

For optimal performance, this battery may need to be replaced.

Primary (internal) Battery (601)

ENTER - Continue Startup

For more information, please visit: www.hp.com\go\techcenter\startup

následne som tomu nevenoval pozornosť, a dal som nabíjať book, keďže som si myslel, že ide o vybitú batériu / pripadne vyšťavenú.
no včera mi to zobrazilo znova, vyhľadal som ten odkaz na stránke HP, a bol som nemilo prekvapený, že mám asi batériu v <>

- Za ten rok a pol čo vlastním book, neboli žiadne problémy
- Ani raz som nemenil win, používam win xp sp3
- celý rok a pol mi zobrazovala ikonka stav cca. od 3 do 5 hodín, podľa využívania pc, že vydrží batéria
- neviem či mi uznajú reklamáciu ( lebo som počul, že na batériu je len 6 mesiacov, ale ja som kupoval batériu ako celok a súčasť NB, pred rokom a pol) a podľa OI. a zákonov je reklamačná doba 2 roky.

môže ísť aj o iný problém???

pozrel som celé fórum, ale nič som k tomu nenašiel, budem rád za odp.

inak prikladám zaujímavý screen:

Obrázek

Václav Sedlář
píše často

Příspěvekod Václav Sedlář » 13 led 2011 23:19

jj-baterka v háji...kapacita jen necelých 14Wh...(nevím jaký máš typ, ale kapacita nové bývá přes +-50Wh).
Mě zas baterka pomalu ztrácela kapacitu a jednoho dne kdy ukazovala nabito 60% tak jsem odběhl do ledničky-za pár minu jsem se vrátil a notebook vypnutý...po zapnutí naběhla stejná hláška jako tobě a když jsem zkontroloval kapacitu, tak měla jen 6Wh... :roll:

P.S.:baterka byla původní rok a půl stará...

DotCom
občas něco napíše

Příspěvekod DotCom » 13 led 2011 23:27

asi mi to nezreklamujú ? ale keď som ju kupoval ako súčasť NB tak by mohli no nie ? z dňa na deň je to divné, že takáto zmena :( človeka to naserie.

Václav Sedlář
píše často

Příspěvekod Václav Sedlář » 13 led 2011 23:43

je to normální a na kapacitu je záruka jen 6 měsíců (v ČR)...

P.S.: Patříš mezi šťastlivce-některým odejde baterka po necelém roce...

DotCom
občas něco napíše

Příspěvekod DotCom » 13 led 2011 23:55

no to aby som šetril na novú :(

Václav Sedlář
píše často

Příspěvekod Václav Sedlář » 14 led 2011 00:10

jj, nevím kolik stojí ta tvoje,ale moje na HP 6735s originál stála na alza.cz 1500kč +- a byla osmi článková (nebo 9čl.-pořád si to pletu)...ta z výro byla jen 6 ti článková

pepee1307
občas něco napíše

Baterie 6735s

Příspěvekod pepee1307 » 18 bře 2011 15:47

Zdarec, koupil jsem si novou baterii a blbec jsem ji nechal nejakou dobu ve vyplem notesu a baterie se total vystavila. Ted mi to hlasi, ze se nabiji, ale kapacita je furt 0%. Po vytazeni a znovu dani baterky do notasu se ukazatel hladiny rozjede jako ze nabiji (cca20 vterin) a pak prestane. Je nejaka realna moznost opravy teto baterie???? Diky za info

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 18 bře 2011 16:11

baterce kleslo napětí pod kritickou mez, jediná šance jí napojit na nějakou nabíječku bez logiky a chvilku ji nabíjet "natvrdo". k tomu ovšem potřebuješ takovou nabíječku a hlavně někoho kdo tomu rozumí, protože to zase nesmíš přehnat (takže elektrikář, ale se zaměřením na jemnější elektroniku - ne silnoproudař :-) )
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“