Prosím jestli někdo může poradit co s tím...
Do notebooku Asus jsem zakoupil nový SSD disk. Vymontoval jsem starý, namontoval nový, BIOS ho správně poznal, zatím vše v pohodě. Pak jsem z Asus Recovery System DvD spustil obnovu systému, vše se dokončilo a notebook si žádal restart. Ovšem po restartu nemohu nabootovat, bios hlásí "missing operation system" a nehnu se z toho dál...
Laicky bych odvodil že diskový oddíl je třeba pomocí nějakého managementu označit jako master boot nebo tak něco (?), ale to Recovery DvD nic takového nemá, je tam pouze jediná možnost, a to "Spustit". Externí box na SSD nemám, místo na druhý HDD v notebooku není takže jsem v pr... Je nějaká možnost co s tím?
edit: OS je Win 7 64 bit
Asus notebook Recovery na nový SSD failed.
Věra Pohlová píše:„Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty Rescue a Recovery zakázala.“
Doporučil bych získat OEM instalační DVD a nainstalovat systém z něj. Pokud tato možnost z nějakého důvodu není dostupná, tak bych doporučil koupit USB rámeček za 200Kč, vypálit si bootovací CD nějakého klonovacího software a obsah starého disku na SSD přesypat.
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s