notebook na hry a programy(photoshop,ilustrator....)

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
WakeUp

notebook na hry a programy(photoshop,ilustrator....)

Příspěvekod WakeUp » 08 úno 2011 16:29

Zdravim
Mam vybrany 2 notebooky v cenove relaci do 16k

Fujitsu
http://www.alza.cz/fujitsu-lifebook-ah5 ... 190098.htm

nebo

Toshiba
http://www.alza.cz/toshiba-satellite-l6 ... 218683.htm

chtel slyset nejaky nedostatky pokud nejake jsou, popripade nejaky navrch
na jiny ntb. Dulezita je grafika (aby se na ni dalo zahrat nejakou tu hru, treba Mafii 2, Dead Space 2...), procesor (i3-vys) a aby neco vydrzel. :wink:.

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 08 úno 2011 18:49

obě grafiky je takovej mainstream, takže ti mafii utáhnou za cenu snížení detailů a u novějších her to nebude lepší.
problém je, že za tyhle peníze high-endovou grafiku neseženeš a o fyzické výdrži si můžeš nechat rovnou přejít chutě, protože notebooky s dobrou konstrukcí na této ceně začínají s nejosekanějšími konfigurace.

takže budeš muset snížit požadavky nebo zvýšit rozpočet. každopádně s Acerama TimelineX (x820TG) neuděláš chybu. z tý řady se mi nejvíc líbí 13" verze: http://www.alza.cz/acer-aspire-3820tg-5 ... 189450.htm - je to malej, lehkej a výkonej notebook
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

FIldas12
občas něco napíše

Příspěvekod FIldas12 » 08 úno 2011 19:06

Ten acer 13 vypada dost dobre a Výdrž baterie až 8 hodin to koukam ..
Ja si ted objednal asus akorat intel geforce za stejnou cenu ale vydrz jen dve hodiny ..

Jen pro zajimavost,kde je kouzlo ? tech 8 hodin mi pripada krasny
Ta Toshiba se mi zamlouva vice tu jsem si chtel objednat jako 2x variantu

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 08 úno 2011 19:09

kouzlo je v tom, že při kancelážský práci se diskrétní grafika vypne a jeden se na integrovanou + podtaktování procesoru.
Lenovo X1 Carbon Touch

FIldas12
občas něco napíše

Příspěvekod FIldas12 » 08 úno 2011 19:22

Ale tim padem,kdyz mam prepinatelnou grafiku tak vydrzi dele ne ?
o kolik to uz jsme nezjistoval

A druha otazka vypalti se ta toshiba ci ten acer ,co jsi doporucoval ?
Trosku ot .. ale porad se to drzi toho,co se doporucuje pro pana nahore

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 08 úno 2011 20:32

pokud máš přapínatelnou, tak nevidím důvod proč by to nemělo vydržet dýl. těch 8 hodin je podle mě trochu hyperbola, ale takovej 6 hodin poctivý kancelářský práce ten Acer určitě dá.

s tou Toshibou nevím, zdá se mi taková nemastná neslaná, prostě další multimediál. to ten Acer je kreativnější, do 13" těla narvat komponenty, který jsou normálně až v 15" verzích (a vyhodit mechaniku) mi přijde jako krok správným směrem. už přes měsíc mám ze svýho notebooku vyndanou optickou mechaniku (a danej druhej disk místo ní) a za tu dobu jsem ji vůbec nepotřeboval. navíc 15ku bych já osobně nechěl, je to moc kráva.
Lenovo X1 Carbon Touch

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 09 úno 2011 10:19

WakeUp: dufam, ze na tu grafiku budes mat externy monitor. Vsetky tu zatial spominane notebooky maju podpriemerne displeje. Pokial by si chcel nadpriemerny displej aspon na standard notebookov (co je stale horsie ako lacne stolne lcd panely) tak pri zachovani ostatnych poziadaviek na vykon cpu a grafiky by si potreboval tak minimalne o 10tisic viac.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 09 úno 2011 10:20

Rozhodně Toshibu.Má lepší CPU,větší HDD a celkově je to kvalitnější výrobce.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

WakeUp

Příspěvekod WakeUp » 09 úno 2011 15:36

Jirrick: Diky moc. Určitě promyslim, ale o ACERU sem slysel vetsinou spatne veci.

Ghost: Monitor mam

roman2277: mam stejný nazor, ale zatim jeste neni na sklade.

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 09 úno 2011 15:45

to je taková urban legend, že Acery jsou křápy, která se furt drží, i když už to tak není uplně pravda - ty TimelineX jsou fakt dobrý notebooky když uvážíš jejich výkon a cenu (a vlastně ani to zpracování není špatný).v týhle cenový kategorii vlastně nic lepšího než 3820TG není.
navíc když máš externí monitor, tak ti 13ka přijde vlastně vhod, protože na práci máš velkou plochu a při přenášení máš malej notebook. cyhbějící optickou mechaniku zvaž sám, já osobně jí vůbec ke svýmu životu nepotřebuju.
Lenovo X1 Carbon Touch

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 09 úno 2011 16:12

WakeUp píše:Jirrick: Diky moc. Určitě promyslim, ale o ACERU sem slysel vetsinou spatne veci.

Ghost: Monitor mam

roman2277: mam stejný nazor, ale zatim jeste neni na sklade.
Hm..zkus to v Suntechu v Modřanech.
EDIT:jen kus měli předevčírem na Hájích v CZC,ale je už pryč.Ani se nedivím za tu cenu.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“