Notebook na VŠ za 10-15 000
Notebook na VŠ za 10-15 000
Potřebovala bych poradit s nákupem notebooku v cenovém rozmezí 10-15 000.
Potřebuju ho na VŠ na kolej, tak nějakej, aby mi ty 3 roky vydržel. Nepotřebuju žádnej kanón, ale zase aby to nebylo úplný ořezávátko. Moc tomu nerozumím, ale kamarád mi nedoporučoval ASUS a ACER. Taky říkal, že procesor nejlíp od intelu a velkej disk.
Jinak na něm budu používat internet, filmy, psát dokumenty, občas nějakou hru (třeba LOTR Battle for the middle earth) no a hlavně ho budu každej tejden převážet dom.
Jinak co jsem tak koukala tak mě zaujaly třeba tyhle...
odkaz
odkaz
odkaz
odkaz
ale nevim, v čem je tam moc rozdíl a na co si dát bacha
Potřebuju ho na VŠ na kolej, tak nějakej, aby mi ty 3 roky vydržel. Nepotřebuju žádnej kanón, ale zase aby to nebylo úplný ořezávátko. Moc tomu nerozumím, ale kamarád mi nedoporučoval ASUS a ACER. Taky říkal, že procesor nejlíp od intelu a velkej disk.
Jinak na něm budu používat internet, filmy, psát dokumenty, občas nějakou hru (třeba LOTR Battle for the middle earth) no a hlavně ho budu každej tejden převážet dom.
Jinak co jsem tak koukala tak mě zaujaly třeba tyhle...
odkaz
odkaz
odkaz
odkaz
ale nevim, v čem je tam moc rozdíl a na co si dát bacha
Za mňa HP Probook, pokiaľ ti nevadí, že tam budeš mať Linux a vieš, alebo máš kamaráta ktorý ti nainštaluje Windows na rozchodenie hier (pre tvoje potreby stačí aj XP, ktorý mimo iné žere menej batérie), tak môžeš zobrať aj za 1,5K lacnejšie.
http://notebooky.heureka.cz/hp-probook- ... a/?order=2
http://notebooky.heureka.cz/hp-probook- ... a/?order=2
Acer Travelmate B115(2015+)
Dell Alienware 18(2014+)
Dell XPS M1710(2007+)
Logitech Daedalus(2015+)
Logitech Performance MX (2015+)
Razer DiamondBack(2005-2014)
Dell Alienware 18(2014+)
Dell XPS M1710(2007+)
Logitech Daedalus(2015+)
Logitech Performance MX (2015+)
Razer DiamondBack(2005-2014)
tak kamarádce jsem jedno VAIO (14ku, EA1něco) vybral a je spokojená, tam ale cena byla kolem 20k
tady u tohodle je koukám osekaná verze i3ky, pro potřeby kolejního počítače pořád dobrej (je postavený na dobrý architektuře, virtualizaci asi nevyužiješ a HyperThreading jsem doteď nepochopil, čím to má být lepší)
tady u tohodle je koukám osekaná verze i3ky, pro potřeby kolejního počítače pořád dobrej (je postavený na dobrý architektuře, virtualizaci asi nevyužiješ a HyperThreading jsem doteď nepochopil, čím to má být lepší)
Já bych se zas tak Aceru nebál. Doba, kdy to byly všechno jen plastové a lámavé notebooky je pryč. Třeba nové řady TravelMate na mě působí hodně solidně.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000010W1
Používám tenhle notebook, jen se silnějším procesorem. A naprostá spokojenost. Zpracování je v téhle cenové hladině na hodně vysoké úrovni. A výkonostně ideál.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000010W1
Používám tenhle notebook, jen se silnějším procesorem. A naprostá spokojenost. Zpracování je v téhle cenové hladině na hodně vysoké úrovni. A výkonostně ideál.
HP Elitebook 8460p, Intel® Core i5-2540M, vPro, Intel® HD Graphics 3000, 4GB RAM, HDD 320 7200rpm, Windows 7 Professional 64-bit
Historie:
Acer TravelMate 5742G
FUJITSU-SIEMENS AMILO Xi2428
Historie:
Acer TravelMate 5742G
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ty displeje, které Sony používá v Ečkových řadách, jsou ty samé, co mají i ostatní výrobci. V některých kusech jsem nacházel docela dost podprůměrné panely, které překonával i můj 14" lowres thinkpad, který se obecně moc vysoko řadit nemůže.
Kdo chce u Sony lepší displej, musí koukat aspoň VAIO F... to mám doma s full-HD displejem a ten obraz je vážně boží (jedno se mi už pár týdnů válí na skříni). Teď zrovna mám notebook s 10bit IPS displejem a RGB LED podsvícením, který je ještě o kus dál, ale to VAIO F je ohledně displeje luxus. Bohužel nižší řady (EA, EB, EC) pouze těží z tohoto obecného povědomí.
dodatek: Snad všechny ty VAIO jsou docela hlučné. Pokud by byla slečna náchylná na hluk, bral bych něco od Aceru.
Kdo chce u Sony lepší displej, musí koukat aspoň VAIO F... to mám doma s full-HD displejem a ten obraz je vážně boží (jedno se mi už pár týdnů válí na skříni). Teď zrovna mám notebook s 10bit IPS displejem a RGB LED podsvícením, který je ještě o kus dál, ale to VAIO F je ohledně displeje luxus. Bohužel nižší řady (EA, EB, EC) pouze těží z tohoto obecného povědomí.
dodatek: Snad všechny ty VAIO jsou docela hlučné. Pokud by byla slečna náchylná na hluk, bral bych něco od Aceru.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
TimelineX od Aceru je určitě super volba. Ale do té ceny najde maximálně nějaký Aspire TimelineX ... A ty Aspiry mě kvalitou vůbec nepřesvědčily. A na Travelmate TimelineX by si musela nechat tak 20 000 a víc.
HP Elitebook 8460p, Intel® Core i5-2540M, vPro, Intel® HD Graphics 3000, 4GB RAM, HDD 320 7200rpm, Windows 7 Professional 64-bit
Historie:
Acer TravelMate 5742G
Historie:
Acer TravelMate 5742G
Probook má takzvaný clickpad- je to touchpad u kterého nejsou oddělená tlačítka od dotykové plochy. Dotyková plocha je po celém povrchu včetně tlačítek. Pokud si rozumně nastavíš multitouch a povypínáš zbytečnosti, je úplně v pohodě. Jediná naprd věc je, že touchpad není nijak hmatově oddělený od palmrestu, což je po tmě nepohodlné. Další problém by pak nastal pokud bys chtěl používat ubuntu.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB
Toshiba Satellite A200-1ZB
Zpět na „Jaký vybrat notebook“