Lenovo vs. HP probook vs. Asus

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 14 úno 2011 11:13

rozhodně Express card by na tom TM být mohl. otázkou je reálná užitnost při používání jako obyčejný domácí počítač. využití EC si spíš dovedu představit při sledování DVB-T, stříhání videa a podobný činostech než při brouzdání po internetu.

takže rozhodně ať fefe napíše, co přesně na tom ntb chce dělat
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

GeForce9800gt
píše často

Příspěvekod GeForce9800gt » 14 úno 2011 16:47

Jirrick...
ten tvůj acer má cca stejný grafiky jako ty jeho zminované. Nechci ho pomlouvat, neviděl jsem ho ve skutečnosti a už teť bych mu neveřil o proti hp.
Zajít chuť? (asi si byl na plech když jsi to psal) na ati 5470 mafia 2 na low detaily fps +- 25 .
Probook dobré spracování dobrá výdrž baterie, touchpad bych nehodnotil špatně. Solidně zpracovaný book.

Za mě jednoznačně Probook a když už acer tak tenhle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2K30CE10W1

Docela mě to vytočilo když jsem si to po tobě četl.

fefe

Příspěvekod fefe » 14 úno 2011 20:38

Dakujem konecne za aspon jeden triezvy komentar. Clovek da na vyber tri modely, kde vybrat chce len z nich a oni mi tu idu nahovorit nejaky orihany (v cestine rozumej oblinkany) acer, na ktory by som ani nepozrel. Nehovorim o tom, ze dva z nich maju takmer totozne parametre s acerom. Tak isto neverim jeho kvalite. Dakujem tomuto foru, odchadzam.

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 14 úno 2011 21:50

možná budu v tvých očích vypadat jako blbec, ale +- 25 fps podle mě není plynulé hraní. frekvence je sice podobná filmovému záznamu, ale film nekolísá, zatímco tady ti to mínus udělá klidně 15 fps (při nějaký složitý scéně + výbuch) a to už poznáš. o plynulém hraní se dá mluvit od průměrných 40 fps nahoru.

znám lidi co na Clickpadu od HP umí fungovat, bohužel já ten počítač s tím moc neumím ovládat. Třeba patříš mezi ty šatstný, co to dovedou.
klidně si to HP kup, jelikož se ti Travelmate nelíbí, tak ti ty lesklý plasty nebudou vadit ;-)
Lenovo X1 Carbon Touch

GeForce9800gt
píše často

Příspěvekod GeForce9800gt » 14 úno 2011 22:12

každej má jiný představy o plynulosti.... pod 20 fps to neklesne. Jestli chceš můžu dodat scren ze hry (ati 5470) nebo video.

Jinak tet si mě zmátl, ale mám ten dojem že v hp je i hliník s plastem. Natož acer je hotovej plast. hp jsem viděl ve skutečnosti a je to fakt povedenej nb.

PS : Jinak co by jsi od toho čekal za tu cenu?

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 14 úno 2011 22:31

jo, na povrchu palmrestu je hliník, ale mezi klávesami je lesklý plast, což jako uplně košer není
Lenovo X1 Carbon Touch

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 15 úno 2011 09:40

To Jirrick: Nedá mi to nereagovat, ale jaký to má vliv na používání? Použití lesklých plastů pod klávesnicí a na rámečku displeje jsem taky nějak nepochopil, nicméně v praxi to nevadí. Horší jsou na velkých plochách. A pokud budeš někdy nucen používat clickpad, vypni si v nastavení funkci zoomování dvěma prsty- to je to co dělá paseku. IMO se s clickpady budem setkávat čím dál častěji- víme jak to je, apple přišlo s glass touchpadem bez tlačítek a všichni se snaží mít něco podobného.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 15 úno 2011 11:25

je to můj ryze subjektivní pocit, prostě se mi nelíbí. jakýkoliv lesklý povrch je náchylnější na zapatlání a poškrábání. já napříkllad při otevírání víka palcem chytnu rámeček nad displejem a za něj to zvednu, při sledování filmu v posteli ntb obšas držím za boční rámečky displeje => lesklý rámeček bych tak leštil třikrát denně. zvlášť u toho probooku je toho strašná škoda, protože on to ve své podstatě není špatný ntb.

z trackpointu jsem zvyklý mít při pohybování kurzorem odložený prst na tlačítku nebo na šasi těsně u tlačítka. i když na Clickpadu vypneš gesta, tak při pohybu kurzorem jedním prstem a současném dotyku plochy v oblasti tlačítka se kurzor minimálně zastaví nebo obšas udělá i něco horšího. na netbooku bych to i schvaloval, tam je místa málo, ale na 15ti nebo dokonce 17ti palcových strojích to je zločin.
Lenovo X1 Carbon Touch

Zpět na „Jaký vybrat notebook“