Zdravím,
potřebovala bych poradit s výběrem. Měla jsem vybráno HP Probook 6450b, dnes jsem viděla na živo, malinko zklamání.
Stručné požadavky: na práci, net, filmy; 14" (přijde mi to rozumný kompromis na přenášení i na práci). Takže potřeba určitá odolnost, rozumná váha, výdrž aspoň 3 hod.
Co se týká většiny parametrů, mi to hp vyhovuje, ale ten displej teda nic moc, a např. ty filmy se nějaký pouštět budou a zkrátka celkově.. Vím, že od displejů zejména v této velikosti a tomto cenovém limitu nelze čekat zázraky, ale aby to nebyl takový průšvih, jak mj. vyplývá z řady místních příspěvků a odkazů na recenze. Taky mě trochu zklamala klávesnice, nepsalo se na ní tak dobře, subjektivně, jak kdyby se to mělo "vylámat", ale tak snad nebude tak zle...
Takže bych chtěla poprosit o rady a návrhy na jiné alternativy/kandidáty. Už mě to vybírání krapku unavuje, já už chci kupovat:) a samozřejmě co nejlepší možnou volbu:)
Budu moc ráda, když poradíte a podělíte se o postřehy a moudra. Díky.
14" ntb do 20 000Kč
Ten 14" display, pokud se Ti nelíbil u HP 6450b, bude i u konkurence v podstatě podobný, zázraky nečekej (TN 6-bit panely).
Klávesnice - mně osobně se líbí, pokud Tobě nevyhovuje, zkus nějakou u ThinkPadu. Za cca 22,5 tis. je k sehnání Lenovo ThinkPad T410i (konstrukčně o level výše oproti 6450b, tedy konkurence EliteBooku 8440p), přišetřil bych, pokud by to bylo schůdné.
Edit: Ještě můžeš mrknout po (cenově alternativa k 6450b) - např. Lenovo L412.
Klávesnice - mně osobně se líbí, pokud Tobě nevyhovuje, zkus nějakou u ThinkPadu. Za cca 22,5 tis. je k sehnání Lenovo ThinkPad T410i (konstrukčně o level výše oproti 6450b, tedy konkurence EliteBooku 8440p), přišetřil bych, pokud by to bylo schůdné.
Edit: Ještě můžeš mrknout po (cenově alternativa k 6450b) - např. Lenovo L412.
přesně tak, ve 14" není na světě displej, který by za něco stál
samozřejmě, že subjektivní pocit z klávesnice je důležitý, ale objektivně se té klávesnici nedá téměř nic vytknout a o vylámání bych se nebál. teď tady do ní mlátím jak šílený a neprohne se ani o milimetr
T410i je aletrnativa, ale displej bude mít standartní rozlišení, v 6450b najdeš HD+. za ty prachy je ten probook prostě zlatej.
samozřejmě, že subjektivní pocit z klávesnice je důležitý, ale objektivně se té klávesnici nedá téměř nic vytknout a o vylámání bych se nebál. teď tady do ní mlátím jak šílený a neprohne se ani o milimetr
T410i je aletrnativa, ale displej bude mít standartní rozlišení, v 6450b najdeš HD+. za ty prachy je ten probook prostě zlatej.
řeknu to takhle: když by byla volba mezi 1600x900 a 1440x900, tak 16:10 je jasná volba. jelikož je ale volba 1280x800 a 1600x900, tak mojí volbou je 16:9.
ve skutečnosti to taková tragédie není, jen je potřeba naházet co nejvíce toolbarů a panelů do stran - např. ve Visual studiu se na širokoúhlém monitoru pracuje prostě líp nebo v Outlooku rozložení vedle sebe mě osobně přijde logičtější a přehlednější. nadruhou stranu Word, kde naopak je potřeba hodně výšky, nepoužívám
ve skutečnosti to taková tragédie není, jen je potřeba naházet co nejvíce toolbarů a panelů do stran - např. ve Visual studiu se na širokoúhlém monitoru pracuje prostě líp nebo v Outlooku rozložení vedle sebe mě osobně přijde logičtější a přehlednější. nadruhou stranu Word, kde naopak je potřeba hodně výšky, nepoužívám
Zpět na „Jaký vybrat notebook“