13-palcová dilema: Lenovo vs Samsung
13-palcová dilema: Lenovo vs Samsung
Už cca mesiac sa obzerám po novom notebooku, rozhodol som sa pre 13"; a už pár dní som bol presvedčený, že pôjdem do Lenova Z360, ale dnes som sa začítal do recenzií, dojmov a diskusií o Samsungu Q330 a teraz sa neviem rozhodnúť, ktorý model by mi vyhovoval viac.
Skúsil som si napísať zoznam výhod a nevýhod, ale dilema sa mi tým len prehĺbila…
Lenovo Z360
+ 1GB grafika (+512MB oproti Q330)
+ Lenovo software
- slabší touchpad (ALPS, Q330 má multidotykový Synaptics)
- servis v Poľsku
Samsung Q330
+ lepšie riešené chladenie (vzduch prúdi spoza pántov displeja, funguje aj na mäkkom povrchu)
+ možno trochu lepší displej
+ vraj trochu vyššia výdrž (+ 30-60 min oproti Z360)
+ druhá klávesa Fn vedľa kurzorových kláves
- slabé reproduktory
Cena je viac–menej rovnaká, konštrukčne sú na tom notebooky veľmi podobne a oba sa mi páčia rovnako, takže fakt neviem, ktorý vybrať. Nemá niekto osobné skúsenosti alebo aspoň rozumnú radu?
Recenzie k obom notebookom: Lenovo Z360, Samsung Q330
Skúsil som si napísať zoznam výhod a nevýhod, ale dilema sa mi tým len prehĺbila…
Lenovo Z360
+ Lenovo software
- slabší touchpad (ALPS, Q330 má multidotykový Synaptics)
- servis v Poľsku
Samsung Q330
+ lepšie riešené chladenie (vzduch prúdi spoza pántov displeja, funguje aj na mäkkom povrchu)
+ možno trochu lepší displej
+ vraj trochu vyššia výdrž (+ 30-60 min oproti Z360)
+ druhá klávesa Fn vedľa kurzorových kláves
- slabé reproduktory
Cena je viac–menej rovnaká, konštrukčne sú na tom notebooky veľmi podobne a oba sa mi páčia rovnako, takže fakt neviem, ktorý vybrať. Nemá niekto osobné skúsenosti alebo aspoň rozumnú radu?
Recenzie k obom notebookom: Lenovo Z360, Samsung Q330
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli se něco nezměnilo, ale IdeaPady se opravdu posílaly do Polska. ThinkPady mají v ČR jiný servisní kanál.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Nemají http://www.lenovo.com/contact/cz/cs/
Ideapady se opravdu ještě posílají do Polska
Ideapady se opravdu ještě posílají do Polska
Není: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 4043e00256
Ghost má asi pravdu a je to tak 5 měsíců staré.
A kde je to napsané?, vpravo, autorizované servisy pro THINKPADY, THINK... atd. jsou v ČR, ale Ideapady se posílají do Polska.
Ghost má asi pravdu a je to tak 5 měsíců staré.
A kde je to napsané?, vpravo, autorizované servisy pro THINKPADY, THINK... atd. jsou v ČR, ale Ideapady se posílají do Polska.
tak nechem sa hádať, ale ako predajca Lenova si buď spravím strašnú hanbu, keď budem tvrdiť, že nie, posielaju sa do ČR a oni sa posielajú do Poľska, alebo mám recht a fakt sa opravujú v ČR.
Jasné, na ThinkPady sú servisné strediská v každom väčšom meste, či už na SK alebo ČR.
Viem, že IdeaPady sa posielali do Poľska, ale to sa zmenilo - aspoň takú informáciu mám z Lenova - nikdy som to ja neriešil, to si riešia zákazníci sami
Jasné, na ThinkPady sú servisné strediská v každom väčšom meste, či už na SK alebo ČR.
Viem, že IdeaPady sa posielali do Poľska, ale to sa zmenilo - aspoň takú informáciu mám z Lenova - nikdy som to ja neriešil, to si riešia zákazníci sami
Teraz som už teda fakt zmätený ako je to s tým servisom, v každom prípade ale ďakujem za reakcie
Iba 2 notebooky som spomenul preto, aby som tu zbytočne nezakladal nové vlákno so 100x preberanými požiadavkami, podľa vlastnej úvahy a z miestnych a iných diskusií som dospel k týmto dvom modelom, preto som chcel vedieť, či má niekto s nimi skúsenosti.
Ak by to ale pomohlo, tak moje požiadavky:
V podstate chcem po nie najlepších skúsenostiach so svojím súčasným 16" MSI niečo menšie, lepšie prenosné; s relatívne kvalitnou konštrukciou a s dobrým tichým chladením. Použitie hlavne na doma, ak by bol dostatočne prenosný, tak aj do školy (16" fakt nie je dostatočne prenosných), zameranie všeobecne na multimédiá: internet, video, hudba. i3 a dedikovanú grafiku by som rád na občasnú hru (väčšinou indie a staršie tituly), plynulé HD video, Photoshop a sporadický strih videa. Cena okolo 15 000 Kč. Ideálne so servisom v ČR (väčšinu roka trávim v Brne), poľskému by som sa rád vyhol kvôli dlhej dobe reklamácie (skúsenosť s MSI).
G460 vyzerá fajn, aj keď Z360 sa mi páči o niečo viac (vzhľad by som ale obetoval na úkor lepšej konštrukcie), chýba mi tam však dedikovaná grafika.
Hlavne ma ale trápi to, že som pred 2 rokmi zohnal lacno dobre vybavený (aj keď slabo skonštruovaný) stroj a teraz sa mi nechce downgradovať, no ani platiť 20 000 Kč za náhradníka.
Iba 2 notebooky som spomenul preto, aby som tu zbytočne nezakladal nové vlákno so 100x preberanými požiadavkami, podľa vlastnej úvahy a z miestnych a iných diskusií som dospel k týmto dvom modelom, preto som chcel vedieť, či má niekto s nimi skúsenosti.
Ak by to ale pomohlo, tak moje požiadavky:
V podstate chcem po nie najlepších skúsenostiach so svojím súčasným 16" MSI niečo menšie, lepšie prenosné; s relatívne kvalitnou konštrukciou a s dobrým tichým chladením. Použitie hlavne na doma, ak by bol dostatočne prenosný, tak aj do školy (16" fakt nie je dostatočne prenosných), zameranie všeobecne na multimédiá: internet, video, hudba. i3 a dedikovanú grafiku by som rád na občasnú hru (väčšinou indie a staršie tituly), plynulé HD video, Photoshop a sporadický strih videa. Cena okolo 15 000 Kč. Ideálne so servisom v ČR (väčšinu roka trávim v Brne), poľskému by som sa rád vyhol kvôli dlhej dobe reklamácie (skúsenosť s MSI).
G460 vyzerá fajn, aj keď Z360 sa mi páči o niečo viac (vzhľad by som ale obetoval na úkor lepšej konštrukcie), chýba mi tam však dedikovaná grafika.
Hlavne ma ale trápi to, že som pred 2 rokmi zohnal lacno dobre vybavený (aj keď slabo skonštruovaný) stroj a teraz sa mi nechce downgradovať, no ani platiť 20 000 Kč za náhradníka.
-
- píše často
Re: 13-palcová dilema: Lenovo vs Samsung
lakikaki píše:
Lenovo Z360
u GF 310 je podle mě uplně jedno jestli máš 512MB nebo 1024MB
MacBook Pro 13" - Core i5 2.9Ghz | 8GB Ram | Iris 550 | 256GB SSD | Benq BL3201pt
Zpět na „Jaký vybrat notebook“