čárky na displeji
čárky na displeji
Nevíte, čím to může být, že když třeba posouvám rychle stránku na internetu, tak mi v pravé části monitoru blikají takové vodorovně černé čárky nebo když si pustím film, tak mi tak přeskakuje obraz, můžu být vadný monitor nebo grafika nebo klouby?? Mám Fujitsu Siemens Amilo A
možné příčiny :
Ovladač na grafiku (a kodeky)
Jebnuté Windows
Rozbitá GK nebo nezvládá takty tak tam jsou artefakty
Špatné LCD (Což bych nechal až jako poslední možnou příčinu, protože tohle bude problém spíš Grafické karty.)
řešení:
Nainstalovat nové ovladače ke grafické kartě a kodeky.
Zkusit přeinstalovat Windows nebo si stáhnout live CD nějaké Linux Distro a zkusit tam skrolovat a přehrávat film.
Ještě jsou takový programy co otestujou LCD nevim přesně jak to funguje a jak se to jmenuje.
Nic duchaplnějšího mě teď nenapadá.
Ovladač na grafiku (a kodeky)
Jebnuté Windows
Rozbitá GK nebo nezvládá takty tak tam jsou artefakty
Špatné LCD (Což bych nechal až jako poslední možnou příčinu, protože tohle bude problém spíš Grafické karty.)
řešení:
Nainstalovat nové ovladače ke grafické kartě a kodeky.
Zkusit přeinstalovat Windows nebo si stáhnout live CD nějaké Linux Distro a zkusit tam skrolovat a přehrávat film.
Ještě jsou takový programy co otestujou LCD nevim přesně jak to funguje a jak se to jmenuje.
Nic duchaplnějšího mě teď nenapadá.
tento účet již není aktivní.
-
- guru
Tato souvislost opravdu vypadá jako dost nesmyslná. Ovšem za těch několik mnoho let, co už se pohybuju okolo počítačů, jsem zažil tolik naprosto nesmyslných souvislostí, že i tohle by mohlo být možné...
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
Opět se vracím k tomuto tématu, přehrával jsem si film z mechaniky a při tom přehrávání mi to ty čárky dělalo zase, ale film hrál normálně, šlo to poznat jenom při posouvání okna myší. Buď je špatná grafika, nebo to dělá win XP Home, co tu mám, nebo nevím....Nemůže to být třeba povysunutým konektorem na tom vodícím pásku do LCD?
Mozne je vsechno. Ja ti doporucuji zformatovat cely HDD a vse preinstalovat. Uvidis, jestli to je HW vada, nebo ne. Jinak tu muzeme pouze hadat a stejne na pricinu neprijdeme, protoze tohle se hodne spatne hleda. Kvuli ovladacum GK jsem uz jednou formatoval HDD. Nezabralo uz nic a video slo vzhuru nohama a obraz se trhal - coz vytvarelo take pruhy. Po preinstalovani XP bylo vse v poradku. Proste Windows nejsou moc dobry na tohle. Jakmile se zasvinis registry atp. Tak uz jedina cesta je format (pokud do toho clovek nevidi vice - ja bych se treba v registrech moc nehrabal).
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012