Asus G73JH
Teda snad si nekdo nemyslel, ze servisaci jsou takovy BOHOVÉ, ze by zkoumali naprogramovani EEPROM biosu
Tohle se v servisech delalo pred mnoha lety, ted proste jen zjistime vadny kus a vymenime, uz se prakticky nic nepaji. To delaji leda mensi neoficialni servisy.
A neuznat reklamaci taky nemuzem, protoze v pripade zabiteho BIOSU nelze s jistotou vyloucit "chybu materialu"
Ale ty porusene peceti, pripadne dalsi mechanicke vady zamitnuti opravy zvysuji, takze pozor.
Tohle se v servisech delalo pred mnoha lety, ted proste jen zjistime vadny kus a vymenime, uz se prakticky nic nepaji. To delaji leda mensi neoficialni servisy.
A neuznat reklamaci taky nemuzem, protoze v pripade zabiteho BIOSU nelze s jistotou vyloucit "chybu materialu"
Ale ty porusene peceti, pripadne dalsi mechanicke vady zamitnuti opravy zvysuji, takze pozor.
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT
Zdravim, mám verzi G73J s 6GB ram, ati radeon hd 5870 cca rok. Nedávno jsem reinstaloval kompletně compa pomocí obnovení tovární instalace.
1) Připadá mi, že ovladač grafiky nefunguje správně, protože při zpuštění jednoho programu mám "rozházený" text, přitom jsem zkusil nainstalit virtual pc, ve kterém nemám žádné ovladače na nic, jen čisté widle. Tam program funguje v pořádku a text rozhozen není. Na obou je WIN 7 64bit. Co by to mohlo způsobovat ?
2) Když chci kontrolovat teploty nějakým prográmkem, tak mi ukazují jen tepoty na CPU 0-3 a HDD, na GPU žádné teploty nejsou. Můžou chybět čidla teplot ?
3) Větráčky po reinstalaci do tovární verze jsou hlasitější než v původně přehlceném OS, problém je, že nevím kde a co a jak sledovat čím to může být, když se mi nezobrazuje teplota GPU.
Nějaké rady ? Případně je to důvod reklamace ? díky
1) Připadá mi, že ovladač grafiky nefunguje správně, protože při zpuštění jednoho programu mám "rozházený" text, přitom jsem zkusil nainstalit virtual pc, ve kterém nemám žádné ovladače na nic, jen čisté widle. Tam program funguje v pořádku a text rozhozen není. Na obou je WIN 7 64bit. Co by to mohlo způsobovat ?
2) Když chci kontrolovat teploty nějakým prográmkem, tak mi ukazují jen tepoty na CPU 0-3 a HDD, na GPU žádné teploty nejsou. Můžou chybět čidla teplot ?
3) Větráčky po reinstalaci do tovární verze jsou hlasitější než v původně přehlceném OS, problém je, že nevím kde a co a jak sledovat čím to může být, když se mi nezobrazuje teplota GPU.
Nějaké rady ? Případně je to důvod reklamace ? díky
Tak kdyz v patek vysel Crysis2 a predtim AC-Brotherhood, rozhodl jsem se s tim uz neco udelat a stal jsem se take majitelem tohoto notasu
Teda ta tichost je az zarazejici, mozna az moc, protoze teplota na GPU pri hrani stoupa dost nad 80°C a vetraky se porad flakaj.
Poradte jestli tohle mate nejak osetreny?
A pripadne jestli mate nejakym nastrojem v IDLE rezimu podtaktovanou GPU. Na mem starem MSI s Nvidii se mi sama v idle hned podtaktovala, ATI zatim vubec neznam
Teda ta tichost je az zarazejici, mozna az moc, protoze teplota na GPU pri hrani stoupa dost nad 80°C a vetraky se porad flakaj.
Poradte jestli tohle mate nejak osetreny?
A pripadne jestli mate nejakym nastrojem v IDLE rezimu podtaktovanou GPU. Na mem starem MSI s Nvidii se mi sama v idle hned podtaktovala, ATI zatim vubec neznam
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM
Nimbus píše:Co je to za názor?Mám Ati grafiku,tak chci aktuální AMD ovladače a ne staré Asusácké!
No jediné ATI ovladače co jdou je verze 10.8, jiné mě nejdou nainstalovat. Nevidím důvod proč tam cpat novější a novější. Stejně to na výkonu moc nepřidá. Navíc vše funguje jak má, není důvod.
xheretic píše:Teda ta tichost je az zarazejici, mozna az moc, protoze teplota na GPU pri hrani stoupa dost nad 80°C a vetraky se porad flakaj.
80°C na GPU v zátěži je krásná práce Já měl 100 - 109°C, teď po reklamaci, výměně chlazení na grafice a přepastování mám 75-80°C.
ASUS G750JX-T4179H / Core i7 4700HQ / full HD / HDD 1TB / GTX770M 3GB DDR5
LordTNT píše:Nimbus píše:Co je to za názor?Mám Ati grafiku,tak chci aktuální AMD ovladače a ne staré Asusácké!
No jediné ATI ovladače co jdou je verze 10.8, jiné mě nejdou nainstalovat. Nevidím důvod proč tam cpat novější a novější. Stejně to na výkonu moc nepřidá. Navíc vše funguje jak má, není důvod.
Mno,ale i s těma mám GSOD...je to od Asusu ojeb!
Nimbus píše:LordTNT píše:Nimbus píše:Co je to za názor?Mám Ati grafiku,tak chci aktuální AMD ovladače a ne staré Asusácké!
Mno,ale i s těma mám GSOD...je to od Asusu ojeb!
Máš bios 211? Protože s tím mě to jede bez problémů.
orgasmic píše:S 211 a 213 se zvedla uroven hluku.
A nevim, proc tu porad nadavaji nekteri jedinci na Asus. Ja ty ovladace mam od zacatku a vsechny hry funguji paradne, tak proc mit za kazdou cenu novejsi ovladace, ikdyz zadny vykon nezvednou?
Souhlas
orgasmic píše:S 211 a 213 se zvedla uroven hluku.
A nevim, proc tu porad nadavaji nekteri jedinci na Asus. Ja ty ovladace mam od zacatku a vsechny hry funguji paradne, tak proc mit za kazdou cenu novejsi ovladace, ikdyz zadny vykon nezvednou?
Tak na tohle reagovat snad ani nemá smysl!Ale je zvláštní,že se vám zvedla úroveň hluku,já mám spíše pozitivní zkušenost