Zdravím,
po přeinstalaci systému z W7 32-bit na W7 64-bit se mi objevil docela otravný problém. Pokud si chci změnit profil napájení musím vždy spustit celej Power Manager. Před instalací jsem to vždy dělal pomocí Fn+F3 a následným výběrem, jak je asi zvyklá většina uživatelů. V mém případě se sice okno otevře, ale ať kliknu na cokoliv, tak se okno zavře, ale profil zůstane stále stejný. Pokud vím, tak mi to dělá jen při provozu na baterku, jinak to funguje bez problémů. S tímto je spojena i další věc. Jak je na hlavním panelu zobrazena ikona baterie a v ní se ukazuje procento nabití baterky popřípadě zbývající výdrž, tak tam se ustálí hodnota, kterou si počítač zjistí při načtení systému, ale dále se už neaktualizuje. Tudíž mi to po 2 hodinách provozu na baterku ukazuje stále 80%. Abych zjistil skutečný stav, tak opět musím spustit PowerManager. Jsou to sice jen drobnosti, ale z utilit od Lenova je to ta nejvyužívanější, a problémy s ní docela znepříjemňují užívaní počítače.
Chtěl bych se tedy zeptat, zda se s tímto problémem setkal ještě někdo jiný, popřípadě jestli máte nějaké nápady, jak jej vyřešit. Přeinstalace Manageru nepomohla, navíc se už několikrát aktualizoval a stále blbne...
Předem díky za nápady/návody....
Power manager
nainstaloval si aj hotkey features balik http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... MIGR-74261 a powermanagement driver http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... IGR-4GXPEG ?
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- občas něco napíše
Dobrý den.
Mám malou prosbu. Mám 2 notebooku IBM, T61 a T41. Po reinstalu systému T61 -W7 64b, T41 XP, nainstalované všechny utility přímo z webu IBM v posledních verzích mám pár problému.
T61 - po zavření víka se notebook uspí, nastaveno, po kratší době se při otevření víka zapne, ale po delší ne, je vypnutý. Kde mám nastavit aby se vždy zapnul po otevření?
T41 - po zavření víka se notebook uspí,, ale po otevření víka neudělá nic. Musí se zapnout tlačítkem power. A za druhé, to nevím jestli není problém hardwaru, po chvílích se odpojuje od wifi, hned se připojí, ale když se manželka dívá na "její" seriály, vypne se a musí si ho pustit od začátku.
Oba notebooky před reinstalem byli v pohodě a při otevření víka se oba hned zapnuly. Odpojování od wifi u T41 "zlobilo" už dřív.
Prosím tedy o radu.... myslím si že mám jen špatně nastavené Power Managera.
Mám malou prosbu. Mám 2 notebooku IBM, T61 a T41. Po reinstalu systému T61 -W7 64b, T41 XP, nainstalované všechny utility přímo z webu IBM v posledních verzích mám pár problému.
T61 - po zavření víka se notebook uspí, nastaveno, po kratší době se při otevření víka zapne, ale po delší ne, je vypnutý. Kde mám nastavit aby se vždy zapnul po otevření?
T41 - po zavření víka se notebook uspí,, ale po otevření víka neudělá nic. Musí se zapnout tlačítkem power. A za druhé, to nevím jestli není problém hardwaru, po chvílích se odpojuje od wifi, hned se připojí, ale když se manželka dívá na "její" seriály, vypne se a musí si ho pustit od začátku.
Oba notebooky před reinstalem byli v pohodě a při otevření víka se oba hned zapnuly. Odpojování od wifi u T41 "zlobilo" už dřív.
Prosím tedy o radu.... myslím si že mám jen špatně nastavené Power Managera.
Ghost píše:nainstaloval si aj hotkey features balik http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... MIGR-74261 a powermanagement driver http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... IGR-4GXPEG ?
Tak vše jsem zkusil přeinstalovat, jednou mi to dokonce shodilo celej systém a nechtěl se vůbec zapnout, ale po návratu na naštěstí vytvořený bod obnovení se vzpamatoval a funguje dál. Nicméně problém přetrvává, a musím poopravit mnou napsané informace. Profily se nepřepínají ani, když se počítač napájen ze sítě. Tak nevím, co s tím.
SirAnthony:
Notebook se muze "uspat" tak, ze po otevreni vika nebo stisknuti tlacitka power mas okamzite funkcni system nebo se obsah pameti ulozi na disk a pri startu chvili trva nacteni.
Co se deje u tebe na te T61 po delsi dobe? Je ntb urcite vypnuty a komplatne startuje system? Neni to uspani tak dlouhe, ze se vybije baterie?
T41 - co mas nastaveno v Control Panel/Power Options a zalozce Advanced u zavreni vika notebooku?
Notebook se muze "uspat" tak, ze po otevreni vika nebo stisknuti tlacitka power mas okamzite funkcni system nebo se obsah pameti ulozi na disk a pri startu chvili trva nacteni.
Co se deje u tebe na te T61 po delsi dobe? Je ntb urcite vypnuty a komplatne startuje system? Neni to uspani tak dlouhe, ze se vybije baterie?
T41 - co mas nastaveno v Control Panel/Power Options a zalozce Advanced u zavreni vika notebooku?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- občas něco napíše
T61 - zkoušel jsem nastavit jak hybernaci, tak usnutí a udělá to vždy. Teď jsem zkusil asi po půl hodině otevřít víko a opět byl notebook vypnutý. Normálně klasicky nabíhá s první obrazovkou Thinkpau atd. Jen při logu W7 je napsáno "obnovení činnosti". Před tím jsem otevřel víko a během pár vteřin jsem měl přihlašovací obrazovku.
T42 - u uzavření víka mám "Režim spánku"
T42 - u uzavření víka mám "Režim spánku"
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Tak další změna... Tak dlouho jsem se v tom nastavení vrtal až se mi nechtěl při zavření víka ani vypnout ani uspat.Jen se vypnul displej. Takže jsem driver i Power managera odinstaloval a nainstaloval znovu. A najednou to funguje jak ma!
Ale i tak díky za snahu s pomocí. Hlavně u té T41 - je manželky a jí to "strašně" vadilo že musí zapínat tlačítkem....
Díky!
Ale i tak díky za snahu s pomocí. Hlavně u té T41 - je manželky a jí to "strašně" vadilo že musí zapínat tlačítkem....

Díky!
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“