Ve zkratce: rozmýšlím mezi HP EliteBook 8460p a ThinkPad T420. Obojí v skoro nejvyšší konfiguraci.
Specifikace:
a) musí jít o bussiness model (=matný displej, pevné šasi, kavlitní klávesnice, dokovací port, TPM čip, čtečka otisků výhodou...)
b) NB bude používán v docku (budu kupovat dva). Dockovací stanice MUSÍ mít digitální výstup na dva monitory!
c) místo DVD mechaniky chci druhý pevný disk (primární SSD), mechanika bude v docku
d) výdrž na baterky není rozhodující
Mám dojem že nic jiného než uvedené dva NB nesplňuje požadavky, ale jesli myslíte že ano, napište.
Seznam mých postřehů:
+Thinkpad má Optimus a uvnitř NVIDII (CUDA využiju)
- Dockovací stanice ThinkPad = 6 tisíc (WTF), potřebuju 2 - docela pálka
+HP má o dockovací stanici za 3 tisíce
+HP se prodává již bez mechaniky v UltraBay
-moc jsem nenašel jak to je v výměnou mechaniky za HD u Lenova, jde to? za kolik?
+mám velice dobré zkušenosti s HP servisem a jsem s HP nc6400 spokojen již 4 roky.
Jaký byste vybrali vy?
High-end bussiness 14'' s dockem na dva monitory
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bral bych ThinkPada kvůli klávesnici. Teď píšu z ProBooku 6360b, který má stejnou klávesnici jako zmiňovaný EliteBook a neni to žádná sláva. Spíš udělali krok zpět.
Jinak ten nejlepší dok u Lenova nemusíš kupovat. Stačí ti ten levný, co má DVI+DisplayPort+VGA... teda aspoň, pokud ty monitory mají do 1920x1200 - pak ti stačí DVI-DVI kabel do prvního a DVI-DisplayPort kabel do druhého.
Jinak ten nejlepší dok u Lenova nemusíš kupovat. Stačí ti ten levný, co má DVI+DisplayPort+VGA... teda aspoň, pokud ty monitory mají do 1920x1200 - pak ti stačí DVI-DVI kabel do prvního a DVI-DisplayPort kabel do druhého.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Re: High-end bussiness 14'' s dockem na dva monitory
me2d09 píše:-moc jsem nenašel jak to je v výměnou mechaniky za HD u Lenova, jde to? za kolik?
da sa to. ale potrebujes bud drahy adapter od lenova http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/cont ... 5867D31462 alebo lacnu napodobeninu z ebay.
do docku tu mechaniku ale nedas. ten drahsi lenovo minidock plus ma akurat esata. mechaniku do doku mozes dat uz len do advanced docku u HP. lenovo/dell uz maju len usb/esata na pripojenie externej mechaniky.
swarm: tie dvi a displayport na tom lacnejsom minidocku od lenova nie su 2 nezavisle vystupy. http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... 76617.html ten dvi je afaik len zabudovana single link redukcia z dp na dvi. z displayportu sa da vytiahnut aj dual link signal (bud priamo dp alebo dvi cez drahu redukciu). to iste afaik plati aj pre hp/dell - na 2 digitalne vystupy treba drahsi dock s 2mi dp alebo 2mi dvi.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
swarm píše:Bral bych ThinkPada kvůli klávesnici.
Klávesnice u něj určitě bude lepší, ale já ji využiji tak z 30% práce na NB (jen cesty vlakem + konference). Takže tohle pro mě určitě nění nejdůležitější.
Ohledně toho docku - to by bylo super kdyby šlo u levnějšího dát dva monitory, ale četl jsem přesně tu stránku co odkazuje Ghost a přijde mi že to fakt nebude fungovat.
Zatím tedy vítězí HP - kvůli ceně, protože u Thinkpadu orientačně:
+6000 za docky, +1000 za redukci, +2000 za dvě externí mechaniky (a ta z NB bude na vyhození).
Na druhou stranu - Optimus láká...
me2d09: ten Optimus u Lenova ma vyhodu len v moznosti GPGPU vypoctov a 2 video vystupov navyse (2 z Intel grafiky a 2 z Nvidie). GPGPU (CUDA alebo OpenCL) moze byt uzitocne ale otazka ci aj na tak slabej grafike akou je NVS 4200M (premenovana najslabsia Nvidia GT 520M). Zalezi co s tym chces robit. Vykonovo je ta Nvidia silnejsia od Intelu len o nejakych 25% ale podpora Intelu pre GPGPU je prakticky nulova.
Mna osobne od Elitebookov odradza ten otrasny novy design. vyzeraju skor ako lacna cinska kopia Macbookov a nie seriozny business notebook. ATI grafika v Elitebookoch sa imho uz vobec neoplati (rovnako slaby vykon ako NVS 4200M, horsia podpora GPGPU a nie je ju mozne vypnut takze vyssia spotreba a vyssia hlucnost).
Mna osobne od Elitebookov odradza ten otrasny novy design. vyzeraju skor ako lacna cinska kopia Macbookov a nie seriozny business notebook. ATI grafika v Elitebookoch sa imho uz vobec neoplati (rovnako slaby vykon ako NVS 4200M, horsia podpora GPGPU a nie je ju mozne vypnut takze vyssia spotreba a vyssia hlucnost).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Je pravda že výkonově Optimus moc nepřidá, v tomhle určitě počkám na recenze.
U Elitebooku budu volit vlastní konfiguraci a budu chtít i7 bez ATIny. Vzhledově se mi taky nelíbí, ale pořád doufám, že v reálu to nebude tak hrozný.
Zvládne EliteBook jen s Intel Grafikou dva DVI výstupy na Advanced Docking Station?
U Elitebooku budu volit vlastní konfiguraci a budu chtít i7 bez ATIny. Vzhledově se mi taky nelíbí, ale pořád doufám, že v reálu to nebude tak hrozný.
Zvládne EliteBook jen s Intel Grafikou dva DVI výstupy na Advanced Docking Station?
Zpět na „Jaký vybrat notebook“