Má pro mne tento notebook smysl?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Sirnis
občas něco napíše

Má pro mne tento notebook smysl?

Příspěvekod Sirnis » 11 dub 2011 20:04

Zdravím,
Sice o hardwaru něco vím, ale co se notebooků týče, tak doposud jsem si koupil jenom jeden a novinky z tohoto světa techniky nesleduju, tudíž nemám větší zkušenosti a před investicí zhruba 30 000 do nového si říkám, zda ten, který mám v merku je přece jen pro mě. Proto budu vděčný za jakýkoliv názor.

Co se týče nového notebooku, tak jsem si ze svých požadavků (ty se týkají především toho, aby notebook měl numerickou klávesnici a s podsvícením - jelikož se věnuji psaní, tak je to pro mě důležité, ale také si rád zahraju občas nějakou hru, tak aby ten notebook tohle splnil a ono jak jsem tak hledal, tak podsvícené klávesnice mají jen herní notebooky -> sice skoro píšu už z paměti kláves, ale přece jen najednou v průběhu psaní dáte z klávesnice ruce pryč a pak si musíte leda zapnout lampičku, abyste zas mohly psát...) vybral tento model:

ASUS G53SW-SZ112V 15,6"

-> jelikož můj první notebook, který mám už asi čtvrtým rokem je Asus, ani jednou jsem ho nemusel mít v servisu a jediná věc, která je na něm poškozená je ulomený jeden plastový kryt kloubu, tak proto volím značku Asus, též se mi líbí jeho design, i když z fotek, tak nevim, jak by na mě působil v reálu...
-co se týče dalších věcí, tak nepotřebuju Blue-ray mechaniku, filmy nekupuju a už vůbec nevypaluju, hardisk též nepotřebuju přehnaně velký, jsem člověk šetřivý...

Další věci už mě z hlavy nějak nenapadnou, ale budu každopádně rád za názory týkající se přímo tohoto modelu nebo i jiné alternativy, ale jak jsem řekl, doposud mám zkušenosti jen s Asusem, takže co se týče jiné značky nevim... asi by rozhodovaly parametry a její vzhled.
Předem děkuji.

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 11 dub 2011 20:19

G53SW je hezkej notebook, ale jenom za předpokladu, že ti bude ležet na stole a budeš na něm hrát hry. Váží skoro 4 kila! Já bych asi bral asus N53SN, výkon to má taky dobrej, skvělý repráky, full HD displej. Jenom tu podsvícenou klávesnici to nemá, ale tu musíš brát jako takovej luxus navíc.

Sirnis
občas něco napíše

Příspěvekod Sirnis » 11 dub 2011 20:38

Mulenex píše:G53SW je hezkej notebook, ale jenom za předpokladu, že ti bude ležet na stole a budeš na něm hrát hry. Váží skoro 4 kila! Já bych asi bral asus N53SN, výkon to má taky dobrej, skvělý repráky, full HD displej. Jenom tu podsvícenou klávesnici to nemá, ale tu musíš brát jako takovej luxus navíc.

Tak jako v současnu mám taky dost těžkej noťas (17 palců) a jako nevyrážim s nim nikam, jde mi spíše o tu pohodlnost s kabeláží a když už by se potřeboval někam uklidit, tak zavřít a "odnýst" prostě v tomhle směru mi to vyhovuje, ale bohužel ta podsvícená klávesnice je u mě na prvním místě dokonce i nad výkonem stroje... jako prostě pro to moje psaní je to jakási pohodlnost a prostě ta lampička, kterou musím mít teď při psaní je na nic

kastan13

Příspěvekod kastan13 » 11 dub 2011 20:39

No Mulenex je s tím už ohranej ale má s tím N53SN pravdu. Je to dobře udělanej NTB akorát ta grafika je spíše průměrná. Jo a na podsvícenou klávesnici se neomezuj, pokud se nemýlim můžeš jí dokoupit externě myslím od Microsoftu. :)

Azzamat1

Příspěvekod Azzamat1 » 11 dub 2011 20:41

kastan13

Příspěvekod kastan13 » 11 dub 2011 20:56

Třeba tohle je parádní noťas http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=89266 ale stejně mi přijde ta cena nastřelená, asi bych ještě počkal až cena půjde trochu dolů. Nebo ještě můžeš koupit MSI Gaming series např. GX660 myslím že to bude super noťas díky svýmu HW. Jo teď mě tady všichni rozsápete těma řečma jak je MSI nekvalitní a že má světýlka, ale šasi je suprově udělaný a pevný což můžu s klidem tvrdit protože mám stejný šasi přímo před sebou a ty světýlka se dají stiskem jedný dotkový klávesy vypnout.

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 11 dub 2011 20:56

Tak v tom případě G53SW je nejlepší možnost. Dell XPS je za podobnou cenu horší. Akorát designově je lepší. A s tim, že má N53SN průměrnou grafiku nemůžu souhlasit. Lepší grafiky se dávaj už jenom do vyloženě herních notebooků. Pro multimediální notebook je to nejlepší možnost - vždyť to dokáže streamovat 2 1080p HD videa naráz bez sekání!

kastan13

Příspěvekod kastan13 » 11 dub 2011 20:58

Dobře je lehce na průměrem :D

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 11 dub 2011 21:13

Nevím proč mu tady vnucujete notebooky bez podsvícené klávesnice! Má jasný požadavek,tak to respektujte.Je sice omezený výběr,ale je.Klidně si kup ten Asus G53.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Sirnis
občas něco napíše

Příspěvekod Sirnis » 11 dub 2011 22:05

roman2277 píše:Nevím proč mu tady vnucujete notebooky bez podsvícené klávesnice! Má jasný požadavek,tak to respektujte.Je sice omezený výběr,ale je.Klidně si kup ten Asus G53.

Jako takhle, přál bych si tu podsvícenou klávesnici, jenže abych nakonec nedopadl jako s tím prvním noťasem, kdy jsem schválně hledal noťas bez OS, což mi akorát snížilo tehdy volbu ve výběru a ve finále to stejně skončilo tím, že jsem si tam Vistu musel dát, protože bez ní jsem nemohl nainstalovat ovladače grafické karty. A to jsem se snažil to stáhnout všemožně z netu a prostě nic. Byla to opravdu velká frustrace... vidět nejprve hezký a rychlý chod na XP a pak... nebudu popisovat

tím chci říct, že sice tu podsvícenou bych si přál, akorát ve výsledku nevim, zda to bude vyhovovat mým představám... jako akorát jsem používal pár podsvícených klasických klávesnic a u toho noťase jako uživatel nevim zda budu nakonec spokojenej (to je moje dilema nad tím největší), jako cenu mám stanovenou mezi 20-30 tisíci, vim, že každou chvíli je novej model a prostě ceny se u počítačů strašně rychle mění, ale jelikož to nesleduju, tak právě proto jsem podal tuto prosbu, abych byl nasměrován někým, kdo mi prostě poradí s dobrým noťasem, abych měl zas na tři až čtyři roky třeba pokoj
to je vesměs hlavní bod - tu podsvícenou klávesnici bych možná ve výsledku i oželel, ale prostě jak přitom psaní to mám teďka, tak ta lampička je naprd, už jen že člověk pozdě večer kouká do monitoru a v zorném úhlu vidí kužel jasného světla, tudíž na ty oči si myslím je to znát...

mystikp
píše často

Příspěvekod mystikp » 11 dub 2011 22:53

Psal jsi že se ten notebook moc přenášet nebude - tak si tu podsvícenou klávesnici kup normálně externí a notebook si vyber podle ostatních požadavků...

Ionor
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ionor » 11 dub 2011 23:43

NB s podsvietenou klávesnicou

XPS 15 (L502x) + najlepší displej a repro (XPS 17 má bohužial repro umiestnené pod rukamy)
-nemá numerickú klávesnicu, vyššie pracovné teploty (v postovanej verzii)

XPS 17 (L702x) + najdlhšia životnosť (dobré pracovné teploty a stejne ako XPS 15 technológia Optimus - automatické prepínanie integrovanej/dedikovanej grafiky podľa potreby)
-priemerný displej

Asus G53SW + najlepší herný výkon (cca +30% voči postovaným XPSkám)
-dedikovaná grafika ide nonstop

Všetky 3 notebooky trpia prehýbaním klávesnice pod vyšším tlakom... ..
Acer Travelmate B115(2015+)
Dell Alienware 18(2014+)
Dell XPS M1710(2007+)
Logitech Daedalus(2015+)
Logitech Performance MX (2015+)
Razer DiamondBack(2005-2014)

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 12 dub 2011 10:06

Sirnis píše:
roman2277 píše:Nevím proč mu tady vnucujete notebooky bez podsvícené klávesnice! Má jasný požadavek,tak to respektujte.Je sice omezený výběr,ale je.Klidně si kup ten Asus G53.

Jako takhle, přál bych si tu podsvícenou klávesnici, jenže abych nakonec nedopadl jako s tím prvním noťasem, kdy jsem schválně hledal noťas bez OS, což mi akorát snížilo tehdy volbu ve výběru a ve finále to stejně skončilo tím, že jsem si tam Vistu musel dát, protože bez ní jsem nemohl nainstalovat ovladače grafické karty. A to jsem se snažil to stáhnout všemožně z netu a prostě nic. Byla to opravdu velká frustrace... vidět nejprve hezký a rychlý chod na XP a pak... nebudu popisovat

tím chci říct, že sice tu podsvícenou bych si přál, akorát ve výsledku nevim, zda to bude vyhovovat mým představám... jako akorát jsem používal pár podsvícených klasických klávesnic a u toho noťase jako uživatel nevim zda budu nakonec spokojenej (to je moje dilema nad tím největší), jako cenu mám stanovenou mezi 20-30 tisíci, vim, že každou chvíli je novej model a prostě ceny se u počítačů strašně rychle mění, ale jelikož to nesleduju, tak právě proto jsem podal tuto prosbu, abych byl nasměrován někým, kdo mi prostě poradí s dobrým noťasem, abych měl zas na tři až čtyři roky třeba pokoj
to je vesměs hlavní bod - tu podsvícenou klávesnici bych možná ve výsledku i oželel, ale prostě jak přitom psaní to mám teďka, tak ta lampička je naprd, už jen že člověk pozdě večer kouká do monitoru a v zorném úhlu vidí kužel jasného světla, tudíž na ty oči si myslím je to znát...
Lampičky nestojí za nic.Osobně používám externí klávesnici Microsoft SW X4 za 1k.Ideální řešení.Ovšem jestli máš málo místa,tak ber ten Gčkový Asus.(nebo příp.i to XPSko od Dellu)
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 12 dub 2011 10:37

Asi takhle...mas 2 moznosti...

1. Jestli hrajes rad hry a nevadi Ti HD rozliseni u 15.6TFT, tak ber Asus G53
2. Jestli hrajes jen obcas, tak ber XPS 15, protoze ma na psani super rozliseni 1920x1080 a vejde se Ti tudiz na plochu vice textu.
Navic i zpracovani ma XPS lepsi. Dokonce i zvuk je z XPS na lepsi urovni.
Asus ROG Strix G18

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 12 dub 2011 11:05

dal bych si bacha, že fullHD na 15" může být na někoho dost jemné. osobně si myslím, že ideální na 15" je HD+, protože sám mám HD+ na 14" (130 PPI) a když jsem unavený tak to je až nepříjemné jak jsou ty písmenka malý a s fHD na 15" to bude ještě horší protože tam je PPI asi 150.

samozřejmě, že klady vyššího rozlišení převažují (s HD se opravdu blbě programuje, protože se víc skroluje než píše), ale na příliš vysoké PPI bych si dával pozor. (pro srovnání stolní monitory mají většinou kolem 100 PPI)
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Zpět na „Jaký vybrat notebook“