15-16 NTB na pracu a prilezitostne hry do 1500€
15-16 NTB na pracu a prilezitostne hry do 1500€
Zdravim. Mam moznost teraz vybrat si notebook do 1500€. Momentalne mam stroj ktory mi celkom vyhovuje (CPU C2D 2,4GHz, ale grafika x3100).
Book bude vyuzivany prevazne v mojom "zvukovom" studiu, takze potrebujem aby mal book dost vykonny procesor na zvladanie niektorych SW nastrojov, efektov a podobne. Asi 2x tyzdenne bude prenasany medzi domom a intrakom. Doma bude zapojeny cez VGA na 24 monitor. Nepotrebujem HD rozlisenie (mam trocha zrakove problemy, takze mi je to jedno ake jemne to je ). Na druhu stranu by ma celkom potesila grafika na ktorej by sa dalo prilezitostne zahrat (Mafiu 2 a GTA4 by som chcel odskusat). DOLEZITE je aby mal notebook velky disk (640GB a viac, ideal 750GB).
Z toho co som pozeral ma zaujali tieto dva:
http://www.alza.sk/asus-n53jq-sz133x-d214316.htm
http://www.alza.sk/asus-n53sn-sz121v-d233048.htm
Vyhoda prveho je integrovany AD TV tuner, brasna a mys. Druhy sa zasa zda byt vykonnejsi.
Mohli by ste mi prosim poradit ktory vziat, pripadne poradit ine modely?
Nieje to az tak surne, cas mam nieco do 30-40 dni (zalezi od rozhodnutia), ale rad by som bol nachystany skor pre pripad nutnosti.
Za rady vopred dakujem.
Book bude vyuzivany prevazne v mojom "zvukovom" studiu, takze potrebujem aby mal book dost vykonny procesor na zvladanie niektorych SW nastrojov, efektov a podobne. Asi 2x tyzdenne bude prenasany medzi domom a intrakom. Doma bude zapojeny cez VGA na 24 monitor. Nepotrebujem HD rozlisenie (mam trocha zrakove problemy, takze mi je to jedno ake jemne to je ). Na druhu stranu by ma celkom potesila grafika na ktorej by sa dalo prilezitostne zahrat (Mafiu 2 a GTA4 by som chcel odskusat). DOLEZITE je aby mal notebook velky disk (640GB a viac, ideal 750GB).
Z toho co som pozeral ma zaujali tieto dva:
http://www.alza.sk/asus-n53jq-sz133x-d214316.htm
http://www.alza.sk/asus-n53sn-sz121v-d233048.htm
Vyhoda prveho je integrovany AD TV tuner, brasna a mys. Druhy sa zasa zda byt vykonnejsi.
Mohli by ste mi prosim poradit ktory vziat, pripadne poradit ine modely?
Nieje to az tak surne, cas mam nieco do 30-40 dni (zalezi od rozhodnutia), ale rad by som bol nachystany skor pre pripad nutnosti.
Za rady vopred dakujem.
Naposledy upravil(a) Palio dne 13 kvě 2011 22:19, celkem upraveno 1 x.
Jednoznačně model s novým CPU od Intelu 2630QM.Ovšem mít na 15ctce Full HD rozlišení to budou oči náramně trpět.
Naposledy upravil(a) roman2277 dne 17 dub 2011 16:49, celkem upraveno 1 x.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Já mám Full HD na 15 palcích a nemám s tím abolutně žádný problém. Samozřejmě Windows využívá automatickou lupu, takže ikony a browsing na webu je příjemný. Tento notebook lze zvolit i s HD rozlišením 1600x900 a prime porovnani bylo takove, ze jsem nepoznal rozdil. Samozrejme bez lupy je rozdil jiz vice videt, ale automaticky je ve winech zvetseno pismo a ikony na velice prijemnou uroven. Neboj se toho tedy...
S vetsim rozlisenim je produktivita prace o neco lepsi, vykon ve hrach ti naopak trpi. Pokud zvolis alespon GTX 460M tak by sis to Full HD mohl dovolit aby sis prave Mafii 2 zahral, ktera je dost narocna. Nejlepsi procesor na trhu je ted jiste Sandy Bridge 2630QM, jiný nemá smysl ani hledat. Cenove je dostupný a výkonově víc než dostatečný.-
Jestli vahas nad temi dvema notebooky tak ten model s GT 425M uplne zavrhni, s tim si nezahrajes nic. GT 555M je dobra mainstreamova (ne herni) grafika, ale na FULL HD je kratka, takze budes muset hodne osekavat detaily. Chtelo by to GT 555M a HD rozliseni 1600x900.....
S vetsim rozlisenim je produktivita prace o neco lepsi, vykon ve hrach ti naopak trpi. Pokud zvolis alespon GTX 460M tak by sis to Full HD mohl dovolit aby sis prave Mafii 2 zahral, ktera je dost narocna. Nejlepsi procesor na trhu je ted jiste Sandy Bridge 2630QM, jiný nemá smysl ani hledat. Cenove je dostupný a výkonově víc než dostatečný.-
Jestli vahas nad temi dvema notebooky tak ten model s GT 425M uplne zavrhni, s tim si nezahrajes nic. GT 555M je dobra mainstreamova (ne herni) grafika, ale na FULL HD je kratka, takze budes muset hodne osekavat detaily. Chtelo by to GT 555M a HD rozliseni 1600x900.....
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
Pisal som ze mam trocha problemy so zrakom, takze rozlisenie budem mat nieco ako teraz (1280x800) samozrejme na 24 monitore viac koli "praci" aby sa mi tam toho viac mestilo. Co sa tyka tej grafiky, tak si na vysoke detaily nepotrpim, mensie detaily a mensie rozlisenie mi nerobi problemy, len aby to tam slo pokial mozno plynulo. Ostatne nemali by ste nejaky navrh na alternativu? Pripadne ak by mal niekto skusenosti s tymto typom (sasi a podobne) je to dobry book?
V závislosti na umiestnení tvojho stolného displeja by ti mohol vadiť maximálny uhol otvorenia displeja 130° u Asusu ktorý si vybral.
Recenziu na neho máš tu http://www.notebookcheck.net/Review-Asu ... 709.0.html hrubý preklad cez google translator do CZ tu http://translate.google.com/translate?h ... 709.0.html
Vlákno Najlepšie notebooky dneška si najskôr už videl, takže pokiaľ ťa v sekciách Cena/výkon - multimédia a hranie hier a Výkon a spracovanie - pracovná stanica pre editáciu videa, Photoshop, CAD/3D rendering a fyzikálne simulácie nič iné nezaujalo, tak odomňa to bude všetko...
Recenziu na neho máš tu http://www.notebookcheck.net/Review-Asu ... 709.0.html hrubý preklad cez google translator do CZ tu http://translate.google.com/translate?h ... 709.0.html
Vlákno Najlepšie notebooky dneška si najskôr už videl, takže pokiaľ ťa v sekciách Cena/výkon - multimédia a hranie hier a Výkon a spracovanie - pracovná stanica pre editáciu videa, Photoshop, CAD/3D rendering a fyzikálne simulácie nič iné nezaujalo, tak odomňa to bude všetko...
Acer Travelmate B115(2015+)
Dell Alienware 18(2014+)
Dell XPS M1710(2007+)
Logitech Daedalus(2015+)
Logitech Performance MX (2015+)
Razer DiamondBack(2005-2014)
Dell Alienware 18(2014+)
Dell XPS M1710(2007+)
Logitech Daedalus(2015+)
Logitech Performance MX (2015+)
Razer DiamondBack(2005-2014)
kedze si zo slovenska tak ten asus s novym procesorom by som bral priamo z asus shopu za velmi prijatelnu cenu 899 €,
bez operacneho systemu za 835 € oproti cene na alze, kde za neho chcu 1135 €, a co som si vsimol tak je tam len vacsi a rychlejsi hdd, ale za ten rozdiel v cene si kupis hdd aky chces
http://www.asus-shop.sk/katalog/asus-no ... 6g-w-b-7hp
bez operacneho systemu za 835 € oproti cene na alze, kde za neho chcu 1135 €, a co som si vsimol tak je tam len vacsi a rychlejsi hdd, ale za ten rozdiel v cene si kupis hdd aky chces
http://www.asus-shop.sk/katalog/asus-no ... 6g-w-b-7hp
dik moc za rychle reakcie. recenziu si urcite precitam (po anglicky trocha viem)
V tej sekcii som pozeral, ale nic so sandy bridge som tam nevidel, inak ak budem pracovat s monitorom stolnym, notebook bude zavrety vedla, takze uhol sklopenia mi je celkom lahostajny. asus-shop si vybrat pravdepodobne nemozem, mozem operovat len s obchoodmi, kde su mi to ochotny pani z hora objednat a do notebooku by som nerad zasahoval (vymena disku atd)
Este raz dik.
Mozno este pockam na N53SV, s i7 SB (totozny s N53SN), ktori ma sice grafiku GT540M, ale zas ma integrovany TV tuner. Uvidim kedy dorazi k nam na trh (ak vobec)
V tej sekcii som pozeral, ale nic so sandy bridge som tam nevidel, inak ak budem pracovat s monitorom stolnym, notebook bude zavrety vedla, takze uhol sklopenia mi je celkom lahostajny. asus-shop si vybrat pravdepodobne nemozem, mozem operovat len s obchoodmi, kde su mi to ochotny pani z hora objednat a do notebooku by som nerad zasahoval (vymena disku atd)
Este raz dik.
Mozno este pockam na N53SV, s i7 SB (totozny s N53SN), ktori ma sice grafiku GT540M, ale zas ma integrovany TV tuner. Uvidim kedy dorazi k nam na trh (ak vobec)
V tomto rozlišení ti bude i na ty hry stačit ta 550tka.(střední detaily)Palio píše:Pisal som ze mam trocha problemy so zrakom, takze rozlisenie budem mat nieco ako teraz (1280x800) samozrejme na 24 monitore viac koli "praci" aby sa mi tam toho viac mestilo. Co sa tyka tej grafiky, tak si na vysoke detaily nepotrpim, mensie detaily a mensie rozlisenie mi nerobi problemy, len aby to tam slo pokial mozno plynulo. Ostatne nemali by ste nejaky navrh na alternativu? Pripadne ak by mal niekto skusenosti s tymto typom (sasi a podobne) je to dobry book?
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
Já sám si teď vybírám notebook a N53SN je můj velkej favorit. Nakonec sem se ale rozhodl pro gigabyte P2532N, vyplatí se mi to, protože jedu v červnu do USA a tam ho seženu za pěkný prachy (když ho dám do kufru žádná daň, záruka mezinárodní). Ale jinak jsem toho na N53SN hodně načetl a myslim, že v týhle cenový kategorii a s timhle využitím to je naprosto neporazitelná nabídka.
Popřípadě, pokud ho nebudeš moc nosit - co takhle toshiba quosmio? Sice 18,4 a váží 5 a půl kila, ale zase skvělý repráky, lepší grafiku, místo na 2 pevný disky a teď nová konfigurace s GTX460M a i7 2630QM stojí v USA 1600 dolarů, tzn. do těch 1500 euro by ses vejít měl. Pokud ti teda nezáleží na mobilitě a naopak potřebuješ výkon tak by tohle mohlo bejt ideální.
Popřípadě, pokud ho nebudeš moc nosit - co takhle toshiba quosmio? Sice 18,4 a váží 5 a půl kila, ale zase skvělý repráky, lepší grafiku, místo na 2 pevný disky a teď nová konfigurace s GTX460M a i7 2630QM stojí v USA 1600 dolarů, tzn. do těch 1500 euro by ses vejít měl. Pokud ti teda nezáleží na mobilitě a naopak potřebuješ výkon tak by tohle mohlo bejt ideální.
No tyhle nový modely mi připadaj velmi slušný. za cenu v přepočtu 22 000 máš 2630QM, 15,6 FHD displej, GT550M grafiku, 4 gb ram, 500 gb 7200RPM disk, 4x 1,5 watt repráky + subwoofer. A hlavně, hmotnost jenom 2,6 kila, což já hodně oceňuju, protože sebou notebook často sebou tahám. Nic podobnýho jsem nenašel - ale asi bych se přiklonil k jiný značce, kdyby se něco takovýho objevilo .
Dělal jsem si menší průzkum a myslim, že i podpora bude slušná. Dokonce jejich servisní středisko pro střední evropu je v česku, takže kvalita servisu se může rovnat velkejm značkám.
Gigabyte sice je na poli notebooků poměrně nováček, ale působí na mě velmi snaživě. Srovnal bych to s mitsubishi, který v plánu velkýho comebacku před 3 rokama udělali SUV 4x4 za 600 táců - neuvěřitelná cena a přesto skvělý auto
Dělal jsem si menší průzkum a myslim, že i podpora bude slušná. Dokonce jejich servisní středisko pro střední evropu je v česku, takže kvalita servisu se může rovnat velkejm značkám.
Gigabyte sice je na poli notebooků poměrně nováček, ale působí na mě velmi snaživě. Srovnal bych to s mitsubishi, který v plánu velkýho comebacku před 3 rokama udělali SUV 4x4 za 600 táců - neuvěřitelná cena a přesto skvělý auto
Tak zrovna mitsubischi je hrozna volba, porizovaci cena automobilu je sice nizka, nicmene servisni intervaly a hlavne udrzba v ramci servisu je naprosto silena, srovnam treba Kia Sportage a Mitshu ASX. Konkretne o kompaktni SUV crossovery jsem se dost zajimal a servisni naklady u mitsubischi byly 55K, na coz za stejnou dobu u te kie to bylo 12K. Nevim zda to nebylo za 5 let, ale to je neskutecny rozdil. Takze mitshu bych se vyhnul obloukem.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
Zpět na „Jaký vybrat notebook“