potreboval bych poradit s vyberem notebooku.
Vyuziti
- práce: office, programování (resp. tvorba webů)
- multimédia: chci sledovat bez problémů filmy v 720p
Rad bych si nekdy zahral i nejakou tu hru, ale vubec nepotrebuji, aby notebook buhvijak zvladal hry aktualni. Hral bych opravdu jen sem tam. Plati vsak, ze hry jsou az na poslednim miste
Pozadavky
- 15'' displej, uvital bych matny, ale není podminkou
- Kvalita konstrukce: Chci investovat do neceho, co mi vydrzi na dlouhou dobu a na co bude zkratka spoleh. Bohuzel se mi jiz 2x podarilo polit notebook pitim, takze nejidealnejsi by bylo neco, co je proti politi odolne
- Dostatečný výkon: Jak jsem jiz zminil, chci neco, co mi nejaky ten cas vydrzi, proto bych radeji koupil neco malinko vykonnejsiho. Nekteri mi rikali, ze kupovat napr. procesor i5 je pro me ucely zbytecne a ze na praci mi staci i3. Ale kdyz bych otevrel Photoshop, do toho poslouchal hudbu, psal ve Wordu, mel zaply prohlizec, messenger a buhvi co jeste, tak si nejsem jisty, jestli by i3 byl opravdu dostacujici.
- Přenositelnost: Jsem studentem a notebook mi lezi bud doma na stole nebo si ho prevazim do Prahy na privat, tj. presun notebooku probiha maximalne jednou do tydne.
- Klávesnice: Jsem skeptický vůči klávesnicím, které mají i klávesy numerické. Jelikož často bastlím nějaký ten kód, potřebuji klávesnici s dobrým rozložením, na které se bude dobře psát a ne, aby byla tlačítka na sebe nějak pofidérně namačkána jen kvůli numerické klávesnici. Takže numerické klávesnice rozhodně není třeba, ale pokud nebude mít špatný vliv na rozložení ostatních kláves, nebráním se jí.
- Cena do 20 000 Kč
- HDMI vystup - ten bych opravdu uvital, jelikoz si propojuji notebook s televizi. U Lenovo Thinkpad HDMI ale vubec neni

Kvalitní konstrukce
Po mensim pruzkumu konstrukcne nejkvalitnejsich znacek na trhu mi vysla nasledujici trojice znacek (serazeno od nejkvalitnejsi): Lenovo > Dell > HP.
Thinkpad od Lenova se zda byt nejrozumnejsim resenim z duvodu ochrany proti politi. Nepodarilo se mi zjistit, jestli existuji i jine notebooky, ktere maji kvalitni ochranu proti politi. U Thinkpadu me ale velice odrazuje osklivy design, proto jsem zacal uvazovat nad Thinkpad Edge, avsak u tech si nejsem jisty, jak jsou na tom se zminenou ochranou proti politi.
O Dellu jsem slysel, ze je hodne kvalitni, o tom, jak je na tom s politim netusim.
Co se tyce HP, jsem vuci teto znacce skepticky. Byl mi doporucen nejaky ten ProBook, ktere jsou na tom konstrukcne udajne uz taky hodne dobre. Tak jak je to? Da se i nad HP uvazovat?
Prosim take o srovnani kvality Thinkpadu Edge a HP ProBooku sestkove rady.
Velice dekuji za veskere reakce