Acer Aspire 6935 G - Větrák

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
JiriFe
občas něco napíše

Acer Aspire 6935 G - Větrák

Příspěvekod JiriFe » 26 dub 2011 01:10

Zdravim vsechny....mam problem s notasem Acer Aspire 6935 G....Sam od sebe se mi vypina...proste se zacina dost prehrivat a ja nevim jestli je to vetrakem na procesoru ci na grafarne. Je mozne to nejak zjistit ? Pak bych jeste potreboval jestli nahodou nevite kde sehnat nejaky manual na rozebrani spodku toho notase, ze bych si to v popripade rozebral a spravil ten vetrak sam....Notas uz je po zaruce a do Brna se mi ho opravdu nechce posilat......Jinak kdyz se prehreje, tak je varici zhruba v polovine spodku a uplne vlevo....To jen kdyby nahodou mel ten samy problem uz predemnou....

Dikes vsem za vase rady a pripominky..... :)

PS: Je i pravdepodobnost, ze vetrak je zaneseny prachem, ale nikdy jsem notas nerozebiral a tak mam strach do nej hrabat.....

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 26 dub 2011 01:26

Po více než dvou letech není jen pravděpodobnost, že bude ntb zanešený prachem, ale dá se to i s jistotou konstatovat.

Vyčištění pomůže.
Aspire 6935g by měl mít zespod jeden velký kryt na několika šroubech,ne? Stačí oddělat ty šroubky a ten plastový kryt. A prach z notebooku vyfouknout ven, hl. odstranit prach mezi žebry chladiče, skrz který fouká větrák + lopatky samotného větráku (jsou na to i spreje se stlačeným vzduchem, stojí to cca stovku, příp u dobře přístupných míst se dá použít štětec).
Pokud si na to netroufáš, hoď to do nějakého servisu, za pár stovek to udělají (nemyslím servis výrobce - Aceru, ale nějaký obyčejný. V oficiálním servisu stojí mimo záruku všechno pěkné pálky)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 26 dub 2011 09:31

Tu mas servisny manual, kde je popisane ako rozobrat tvoj notebook:

http://tim.id.au/laptops/acer/aspire%206935g.pdf

Zpět na „Hardware“