Nikdy jsem neměl žádné aktuální dělo co by zvládalo nové hry a většinu novinek sem odehrál na nejmenším možné nastavení a se sekáním. NB už používám 3 roky a vím, že k PC bych se už nevrátil. Je opravdu lákavé koupit herní PC za polovinu a časem měnit pouze grafiku, ale pro mě je důležitá mobilita ve smyslu toho, že NB si vezmu kdekoliv a posadím se kde chci.
Do výběru herního NB jsem šel s představou, že ho koupím do 20 000 s tím , že nebudu muset mít ultra high detaily a taky se zkušenostma, kdy kamarádi hráli v době vydání GTA 4 na medium na NB do 20k. Sám mám Acer s nouzovkou X3100 ale vytáhnul jsem z ní co se dalo

Jak jsem zmínil výše, můj limit byl 20 000. S tím jsem zjistil, že do 20 000 se určitě dají sehnat NB, která zvládnou většinu her na střední detaily a vydrží, ale jsou spíše pro příležitostné hraní...pak jsem ale zjistil, že ty opravdu herní nejsou zas o tolik dražší a cenově se vyplatí více.
Do hledáčku se mi hned dostaly notebooky Asus řady G a MSI GT 66x a samozřejmě karty HD 5870M a GTX460M.
Narazil jsem na velice nemilou věc a to byly jednotlivé konfigurace...do 20 000 si opravdu vybere každý nad 20 to začíná být už velice zvláštní. Nenarazil jsem vpodstatě na žádný NB který by mi v cenové relaci 20-30 000 opravdu vyhovoval. Buď jim něco chybí nebo naopak zbytečně nadbývá a tím je i cena vyšší. Některé konfigurace jsou opravdu nelogické. Každopádně sem si v hlavě srovnal co bych asi tak chtěl a našel i pár celkem adekvátních kousků. Než se dostanu ke konkrétním hodnotám tak předně k čemu by mi notebook byl a co bych od něj požadoval:
-primárně určený ke hraní her, počítám s tím že by vydržel bez problémů cca 2-3 roky
-o váhu a výdrž baterie mi vůbec nejde, herní NB jsou stejně pořád napíchnuty v síti
-důležité je pro mě chlazení aby se mi při hraní třeba 10h+ v kuse neupekl a taky hlučnost
A teď konkrétní kusy:
Asus G53SW - konstrukčně se mi Géčková řada velice líbí. Sice ty konektory na pravé straně mi úplně nevyhovují ale je to o zvyku. Procesor tu je sice i5 ale je to Sandy Bridge.
http://www.okcomputers.cz/akce---herni- ... 783/#popis
Asus N53SN - za podobnou cenu jako výše zmiňovaný má tento skvělý procesor ale o třídu horší grafiku
http://www.asus.as/asus-n53sn-sz121v-15 ... t-w7p.html
U MSI jsem narazil na velice zvláštní věc
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=10D140
Levnější verze lepší procesor a HD 5870 je to překlep nebo mi to někdo prosím vysvětlí ?

Acer ani Lenovo mě žádný svou výbavou nezaujal.
U HP jsem ale narazil na takového černého koně
HP Pavilion dv7-6050ec - zase velice dobrá konfigurace a velký displej ALE co ta grafika. Je určitě slabší než výše zmíněné dvě, ale zatím na ní moc testů není ani videa jak na ní běží hry. Aspoň já jsem nic nenašel. Každopádně za tu cenu podle mě velice ideální poměr cena/výkon sice to není top oproti jiným, ale sehnat ho bez DPH tak je to téměř zadarmo

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2GZ00015AK
A to by bylo asi tak vše. A teď pár otázek s kterýma mi doufám pomůžete.
1) Absolutně nemám jasno ohledně displejů a rozlišení. Co je nejlepší pro hraní aby to karty utáhly, když budu hrát v nativním rozlišení byť i třeba se sníženými detaily.
2)Nenarazil jsem na žádnou kombinaci s core i7+HD5870/GTX460+15,6 displej. Proč? Jsou tyhle kombinace viz asus G73JW s větším displejem ale dražší o 10 000! Je to takový problém udělat nebo je to schválně?
Upřímně tohle mě opravdu štve! Do i5 se mi moc nechce jít ikdyž budete říkat že i7 sou zbytečné tak bych řekl že ten rozdíl v FPS tam určitě bude. Už jen když se podíváte na některé testy na notebookchecku tak i mezi jednotlivými i7 jsou vidět rozdíly.
3)Problémy jsou jak s Asusem tak MSI takže tu mi asi nikdo neporadí co je spolehlivější. Jde o to asi trefit dobrý kus co ?
4) Kde se ztratil G73Jh? to už se nedělá či co?
5) Minimálně mám měsíc čas než do některého z nich půjdu. Otázka je jestli počkat i dýl než vyjdou jiné konfigurace třeba G74 a tím se sníží cena stávajích nebo se náhodou objeví úplně něco nového
6) Je ještě nějáká jiná alternative k těm dvou výše zmíněným grafikám?
Budu moc rád za jakékoliv rady a postřehy popřípadě jiné návrhy konfigurací. Díky moc!
PS: pardon že je to trochu delší já to řeším docela komplexně