![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Lenovo ThinkPad Edge E420 nebo Acer Aspire TimelineX 4830TG?
Ano, chystal jsem to rozvést
Jen podotknu, že jsem běžný uživatel, v pc se docela dost vyznám, ale určitě ne tak jako profíci.
Mám konkrétně tento model:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90072
Takže:
Šasi - plastové, víko se lehce prohýbá, jeho obvod je olemován nejspíš hliníkovým rámem, nebo nějakou sloučeninou, plast to není. Tělo se i při větším tlaku prohýbá úplně minimálně. Panty jsou pevné, tuhé, věřím v ně.
HW - mám verzi s dedikovanou grafikou (radeonka 6630). Výkon je skvělý a hlučnost také ! Při práci, kdy mi nb žere kolem 70% RAMky je hlučnost minimální, já nevím jestli se ten větrák točí naplno nebo ne. Zatím je opravdu málo hlučný - i při hraní FEAR na plné detaily.
K hlučnosti - jediné co mě zamrzelo je mechanika - ta když se rozjede tak hlučí jak vysavač, dokonce způsobuje takové menší vibrace, ale já ji stejně moc nevyužívám.
A na závěr se chci zeptat. Lenovo tam má nainstalovaných spoustu prográmků a když jsem notebook poprvé zapl tak běželo 90 procesů ! No a mě jsou vcelku k ničemu. Nestane se nic, když je odinstaluju ? Samozřejmě těch, které k chodu nb nepotřebuji.
Předem děkuji za odpovědi.
Rád zodpovím další dotazy.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mám konkrétně tento model:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90072
Takže:
Šasi - plastové, víko se lehce prohýbá, jeho obvod je olemován nejspíš hliníkovým rámem, nebo nějakou sloučeninou, plast to není. Tělo se i při větším tlaku prohýbá úplně minimálně. Panty jsou pevné, tuhé, věřím v ně.
HW - mám verzi s dedikovanou grafikou (radeonka 6630). Výkon je skvělý a hlučnost také ! Při práci, kdy mi nb žere kolem 70% RAMky je hlučnost minimální, já nevím jestli se ten větrák točí naplno nebo ne. Zatím je opravdu málo hlučný - i při hraní FEAR na plné detaily.
K hlučnosti - jediné co mě zamrzelo je mechanika - ta když se rozjede tak hlučí jak vysavač, dokonce způsobuje takové menší vibrace, ale já ji stejně moc nevyužívám.
A na závěr se chci zeptat. Lenovo tam má nainstalovaných spoustu prográmků a když jsem notebook poprvé zapl tak běželo 90 procesů ! No a mě jsou vcelku k ničemu. Nestane se nic, když je odinstaluju ? Samozřejmě těch, které k chodu nb nepotřebuji.
Předem děkuji za odpovědi.
Rád zodpovím další dotazy.
Neznám BIOS a Power manager u Edge řady, ale u R a SL je v BIOSU a Powermanageru možnost nastavení optické mechaniky na "silent". Docela dost to pomůže. Tak zkus pohledat jestli to tam máš taky.
A jak moc ti těch 90 procesů vytěžuje HW? Já mám momentálně spuštěnou rovnou stovku procesů a zatížení CPU mám cca okolo 15-20%, RAM obsazená 1,2GB ze 3GB... A to mám CPU starší/míň výkonný než ty. Takže pokud tam nemáš něco co by tě vyloženě viditelně otravovalo nějakejma hláškama apod. tak bych počet procesů vůbec neřešil a nechal bych to jak to je...
A jak moc ti těch 90 procesů vytěžuje HW? Já mám momentálně spuštěnou rovnou stovku procesů a zatížení CPU mám cca okolo 15-20%, RAM obsazená 1,2GB ze 3GB... A to mám CPU starší/míň výkonný než ty. Takže pokud tam nemáš něco co by tě vyloženě viditelně otravovalo nějakejma hláškama apod. tak bych počet procesů vůbec neřešil a nechal bych to jak to je...
Případně Nero DriveSpeedmystikp píše:Neznám BIOS a Power manager u Edge řady, ale u R a SL je v BIOSU a Powermanageru možnost nastavení optické mechaniky na "silent"...
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX
super moc si mi pomohl
asi ho taky objednam navic i ta cena je hodne pekna. jen jsem byl zvyklej na leskly LCD a to stoji na czc ve stejny konfiguraci skoro o 2000 vic tak nevim jestli zkusit to matny. nekdo si ho chvali ale mam trosku strach pry na nem nesjou tak hezky barvy. jak se ti zatim jevi displej?
ještě bych se chtěl zeptat na zahřívání notebooku, zejména spodní části. Je to snesitelné při běžné zátěži? (internet,IM,..)
a půjde do tohoto modelu tento řadič? http://www.alza.cz/chronos-7202ecb-s-d235948.htm vyřešil bych si tím problém s "pomalým" USB...
díky za odpovědi![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
a půjde do tohoto modelu tento řadič? http://www.alza.cz/chronos-7202ecb-s-d235948.htm vyřešil bych si tím problém s "pomalým" USB...
díky za odpovědi
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
půjde
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“