Ano to chápu také když jsem toto prováděl tak jsem se toho bál ,ale pak jsem to začal zkoumat všude na zahraničních forech abych o tom věděl víc.
Toto je na procesor i5 430M...!
Samotné taktování je velmi jednoduché. Na začátku vyberete jako Clock Generator Asus G73JH, stisknete tlačítko Get FSB a program automaticky načte frekvenci vaší sběrnice (133 MHz). Poté už jen táhlem nastavíte vyšší frekvenci sběrnice, stisknete Set FSB a program ji nastaví. V prvním kroku můžete klidně nastavit třeba 140 MHz, v dalších krocích už doporučuji zvolnit tempo a jít třeba po 5 MHz.
Stejným způsobem se taktuje i i7 720QM a výší. Já doporučuji aby se komponenty netaktovali úplně na doraz. Tím myslím že když CPU unese u i7 720QM 2.5GHz tak bych šel na 2.4GHz a také je dobré hlídat teplotu. Nedoporučuji aby CPU topil hranici 100C je stavěn sice na 105C ,ale čim nižší teplota je tím lepší. Já to držím zkrátka ,aby CPU nešel přes 90C. Bez taktu mi i5 430M topí při GTA IV 72C v dnešních teplech po OC teplota sahala po 86C. ASUS G73 má lepší chlazení než můj aspire 8942G. Škoda je že na CPU nelze měnit napětí kdyby šlo zvýšit tak CPU jde ještě lépe taktovat. Až přetaktujete tak si to projette nějakým programem já to testoval na hře GTA IV. Zvedá se po přetaktování i rychlost RAM které také doporučuji zkontrolovat.