Problém zobrazení u nové grafické karty v notebooku - pomoc
Problém zobrazení u nové grafické karty v notebooku - pomoc
Mám problém s grafickou kartou ve svém ntb ASUS M50SV. Od výrobce je tam výměnná grafika ve slotu MXM Nvidia 9500M GS 512 VRAM. Jde o to, že tato originální grafika od výrobce mi přestala zobrazovat (už při testu POST jsou na LCD "rozházené" znaky, symboly atd.). Ntb ale i přes toto jede dál do systému. Mohu samozřejmě si nechat v servisu namontovat stejnou za nemalý obnos. Ale mohu také, téměř za podobnou částku, mít výkonnější grafiku Nvidia 9700 GT 512 DD3. Tuto mám z jiného ntb zapůjčenou ale můj ntb se s ní nerozjede. Přesněji, rozjede ale obraz je černý. Problém bude pravděpodobně v biosu.
Prosím o radu, zda se s tímto problémem nové karty dá něco udělat, aby zobrazovala, popřípadě co. Když už mám kupovat nějakou novou grafiku, tak bych samozřejmě rád tu výkonnější s podobnou cenou jako bych pořídil originální.
Děkuji za rady a informace.
Prosím o radu, zda se s tímto problémem nové karty dá něco udělat, aby zobrazovala, popřípadě co. Když už mám kupovat nějakou novou grafiku, tak bych samozřejmě rád tu výkonnější s podobnou cenou jako bych pořídil originální.
Děkuji za rady a informace.
mrkni na stránky asusu či mxm-upgrade, TDP je zbytkové teplo ( zkrácená definice) a chlazení pozdějí nedořešíš, pokud např. u straré GK by bylo TDP 40W a při zatížení by tamy bylo 80°C což je dost možný tak u při TDP např 60W se může dostat na 120°C což už néni košér
pozn. jedná se jen o teoretický a rychlý přepočet pro znázornění situace

X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
Na asusu jsem se už dříve díval ale bohužel, modely M50.. byly vybaveny pouze invidia 9300, 9500 a 9650. Slot MXM. Zkusím poslední verzi biosu (2009) ale moc v to nedoufám. I na stránkách MXM-upgrade jsem pátral právě po slotech a typech slotů MXM. Tam jsem zjistil pouze že 9700 GT je také ve verzi slotu MXM. Takže fyzicky do ntb půjde ale zobrazení, to byla otázka. Ale jak už jsem psal, zobrazení bohužel nemám ...
Napadl mě bios a jeho úprava, to ale nevím zda je to reálné.
Co se týká chlazení, nechal bych otevřený spodní kryt cpu, ram a grafiky a ntb by byl na kovové podložce s větrákem. Já tento ntb stejně nepřenáším, takže otevření části spodního krytu by mi nevadilo.
Napadl mě bios a jeho úprava, to ale nevím zda je to reálné.
Co se týká chlazení, nechal bych otevřený spodní kryt cpu, ram a grafiky a ntb by byl na kovové podložce s větrákem. Já tento ntb stejně nepřenáším, takže otevření části spodního krytu by mi nevadilo.
ToMFX:
M50 s 9650 měl jeden spolužák na vš v prváku. Ten ntb poměrně dost topil. Nedokážu si předtsavit dát do toho ntb cokoliv silnějšího.
M50 s 9650 měl jeden spolužák na vš v prváku. Ten ntb poměrně dost topil. Nedokážu si předtsavit dát do toho ntb cokoliv silnějšího.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
M50VN byl v originále osazen práve 9650. Všechny ostatní M50 měli nižší třídu grafik. Ani si nejsem jistý, jestli by do verze SV (můj případ) chodila 9650 z modelu VN. Možná bych byl na stejném problému s biosem ...
Stolní pc si právě pořizovat nechci kvůli rozměrům/spotřebě a i ta mobilita je obtížná. Externí lcd bohužel už také nemám.
Každopádně díky za komentáře.
Stolní pc si právě pořizovat nechci kvůli rozměrům/spotřebě a i ta mobilita je obtížná. Externí lcd bohužel už také nemám.
Každopádně díky za komentáře.
... díky za typ a radu. Bohužel, novou 9500 GS už mám doma. Pokud se mi nepodaří rozchodit tu 9700 GT odpájením biosu a přeflashováním, pak osadím ntb tou novou 9500 co už mám, a pokud mi někdy zase odejde, přijde na řadu třeba ta ATi HD3650. Jen musím zjistit někde na netu, zda tam nebude zase nějaký háček se zobrazováním a kompatibilitou.
9700 mám zapůjčenou z jiného ntb, tuším z ACERu. Kamarád ho bude prodávat na nd kvůli nějakému problému s lcd a deskou. Byl by ochoten mi tuto funkční grafiku odprodat. Takže jí zkouším nějak rozchodit. Pokud jí zničím = platím, pokud se mi ji podaří u někoho přeflashovat a pojede = nechám si jí a jemu zaplatím. Pokud s ní nebude možno nic udělat a nezničím ji = vracím mu ji zpět a on ntb rozprodá na nd.
9500 fyzicky doma nemám ale tu mohu mít okamžitě, "na počkání". V podstatě je jedno jestli jí mám teď doma nebo jestli si jí půjdu vyzvednout. To momentálně neřeším, ale mohu jí mít okamžitě.
Nerad bych si bez vyzkoušení pořizoval zase jinou, třeba tu ATInu. To tam dám tu 9500 a pak, až mi odejde (doufám že ne) tak budu žešit náhradu.
Omlouvám se jestli jsem se před tím nepřesně vyjádřil. Na situaci to nic nemění
9500 fyzicky doma nemám ale tu mohu mít okamžitě, "na počkání". V podstatě je jedno jestli jí mám teď doma nebo jestli si jí půjdu vyzvednout. To momentálně neřeším, ale mohu jí mít okamžitě.
Nerad bych si bez vyzkoušení pořizoval zase jinou, třeba tu ATInu. To tam dám tu 9500 a pak, až mi odejde (doufám že ne) tak budu žešit náhradu.
Omlouvám se jestli jsem se před tím nepřesně vyjádřil. Na situaci to nic nemění