Lenovo (asi) zpoplatňuje výměnu pantů...
mne to tak nepride. az na to rozsirovanie do sirky koli 16:9 displejom tam velku zmenu nevidim ale tie su uz bohuzial skoro vsade (16:10 maju uz len Apple a Panasonic notebooky). pred dvoma dnami som mal v rukach na par minut T420 a T520 a T520 mi prisiel pevnejsi ako T61 co mam doma. na T420 mi vadil siroky ram displeja na spodnej strane (prislo mi to opticky ako keby dali 16:9 displej do povodneho 16:10 ramu) a pri silnom zatlaceni sa na lavej strane prehol palmrest asi o jeden milimeter. na T61tke sa mi ale prehne aj viac. navyse na T61tke si pri tom zvykne aj zavrzgat.
je pravda, ze T420 ma 12,7mm enhanced ultrabay miesto 9,5mm slim ultrabay co boli na T61/T400 ale napriek tomu je o 1,5mm tensi a o 200g lahsi. oproti R61/R400 je rozdiel 4,5mm a 300g. T420s so slim ultrabay je este tensi a lahsi (6mm/700g vs T400 a 9mm/800g vs R400).
T520 je o 2 mm hrubsi ako T61/T500 a je o cca 100g lahsi. oproti R61/R500 je o 3mm tensi a o 350g lahsi.
osobne si skor myslim, ze je problem skor v lowende kde podla mna L-ka nie su uplne rovnocenny ekvivalent b-ckovych Probookov a lowendovych Latitude.
je pravda, ze T420 ma 12,7mm enhanced ultrabay miesto 9,5mm slim ultrabay co boli na T61/T400 ale napriek tomu je o 1,5mm tensi a o 200g lahsi. oproti R61/R400 je rozdiel 4,5mm a 300g. T420s so slim ultrabay je este tensi a lahsi (6mm/700g vs T400 a 9mm/800g vs R400).
T520 je o 2 mm hrubsi ako T61/T500 a je o cca 100g lahsi. oproti R61/R500 je o 3mm tensi a o 350g lahsi.
osobne si skor myslim, ze je problem skor v lowende kde podla mna L-ka nie su uplne rovnocenny ekvivalent b-ckovych Probookov a lowendovych Latitude.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
je to bolístka hlavně starších Thinkadů, pěkně popsáno to máš zde: http://notebookblog.cz/technika/zkuseno ... kpadu-r61/
u novějších strojů se snad poučili a ty bys ten problém mít neměl.
u novějších strojů se snad poučili a ty bys ten problém mít neměl.
-
- píše často
Koukám, že se s ThinkPady můžeme rozloučit. Já chtěl reklamovat svůj noťas taky. Mám 3 roky záruku z USA (to jsem celkově zvědav, jak se k tomu postaví, dle mailu mi to "vyservisují").
LCD je vyblitý neskutečně. CCFL je prostě tragedie a o to horší, že můj stářím srovnatelný Lifebook E series je na tom podstatně lépe.
Otlačený je od trackpointu taky.
Palmrest je prasklý (konektor sluchátek) a vesele to pokračuje dále
Víko je rovněž naprasklé (brašnu mám fajn, v batohu byl noťas vždy ve sleevu z neoprenu)
Panty již byly jednou měněny.
DVD mechanika měněna
Třetí klávesnice (jedna blbla, druhá odešla mechanicky (vyskakovalo tlačítko)
baterka - první reklamovaná po roce, snad 50% kapacity. Druhá je na tom už stejně. Má cca rok a půl (neznám nikoho komu by accu tak rychle odešlo i v těch nejlevnějších notesech).
Well done Lenovo, well done...
LCD je vyblitý neskutečně. CCFL je prostě tragedie a o to horší, že můj stářím srovnatelný Lifebook E series je na tom podstatně lépe.
Otlačený je od trackpointu taky.
Palmrest je prasklý (konektor sluchátek) a vesele to pokračuje dále
Víko je rovněž naprasklé (brašnu mám fajn, v batohu byl noťas vždy ve sleevu z neoprenu)
Panty již byly jednou měněny.
DVD mechanika měněna
Třetí klávesnice (jedna blbla, druhá odešla mechanicky (vyskakovalo tlačítko)
baterka - první reklamovaná po roce, snad 50% kapacity. Druhá je na tom už stejně. Má cca rok a půl (neznám nikoho komu by accu tak rychle odešlo i v těch nejlevnějších notesech).
Well done Lenovo, well done...
Měl jsem podobný problém s otlačením na displej, jak uvádí Sheep-Master a Warhawk. Stejně tak jsem byl nas... V jednom servisu jsem na záruku nepochodil, ale v dalším mi vyměnili displej a současně panty (byla v nich vůle). Jednoznačně se podle mě jedná o konstrukční vadu. Není možné, aby se trackpoint mohl bez vnějšího tlaku otlačit (odřít) displej. Jinak se mi zdá, že panty po roce užívání jsou zase volnější.
No a původní soft s Win Vista byl snad jen výsměch (plus dodávaný operační systém ve 32bit) - včetně dlouho trvajících problémů s přepínatelnou grafikou (pokud se nepletu, tak to řešili přes 1,5 roku). Chvílemi jsem si připadal, že počítač zapínám, abych ho jen udržoval funkční a ne aby mi usnadnil práci. Když si jen vzpomenu na neskutečnou pomalost Visty a nabíhání všech původních problematických driverů, uff... Jsem rád, že jsem si na vlastní náklady pořídil Win7
Jedna klávesnice mi taky odešla. Jediné štěstí, že mám stále on-site záruku, jinak bych jim to vrátil. Kupoval jsem jeden z prvních a cena přes 40 000,- Myslím, že všem těmto majitelům T500 by se měl min. omluvit za vydání ntb, který nebyl v době vydání doladěn. Viz. problematické drivery na grafiku atd.
No a původní soft s Win Vista byl snad jen výsměch (plus dodávaný operační systém ve 32bit) - včetně dlouho trvajících problémů s přepínatelnou grafikou (pokud se nepletu, tak to řešili přes 1,5 roku). Chvílemi jsem si připadal, že počítač zapínám, abych ho jen udržoval funkční a ne aby mi usnadnil práci. Když si jen vzpomenu na neskutečnou pomalost Visty a nabíhání všech původních problematických driverů, uff... Jsem rád, že jsem si na vlastní náklady pořídil Win7
Jedna klávesnice mi taky odešla. Jediné štěstí, že mám stále on-site záruku, jinak bych jim to vrátil. Kupoval jsem jeden z prvních a cena přes 40 000,- Myslím, že všem těmto majitelům T500 by se měl min. omluvit za vydání ntb, který nebyl v době vydání doladěn. Viz. problematické drivery na grafiku atd.
Lenovo TP T500 - P8600, ATI 3650, 8 GB DDR3, SSD Intel 320, Win 7 Prof. 64bit,
Při posledních dvou servisech lcd (cca během posledního roku) na T500 mi technik vyměnil automaticky panty (něco to vypovídá o jejich kvalitě). Byl jsem si vědom vůle, ale nic markantního. A právě při posledním servisu mi do protokolu bylo dopsáno, že byly vyměněny na základě "dobrých vztahů", jelikož už je nemění na záruku.
Jinak jsem se nedávno bavil s člověkem o Lenova a ten mi s klidnou duší tvrdil, že Thinkpady neměly nikdy problémy s panty a určitě jsem musel natrefit na špatný kus . Navíc ani neměl žádnou informaci o tom, že by panty standardně neměnili na záruku.
Dále O.T.:Tak jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Když později vypadlo z pána, že neví proč by kdy Thinkpad měl obsahovat hořčíkovou roll-cage v těle, když je 2cm silné a tím dost tuhé; nikdy neslyšel, že by se do Thinkpadů dávala ATI nebo vůbec netušil zdali se montují LCD panely od Samsungu (na což mi bylo řečeno, že Samsung vyrábí televize a ne panely do ntb). Hned mi bylo jasné, že jsem narazil na "odborníka" A to se jednalo o promotéra Lenovo, který u nich pracuje už nějakou dobu
Jinak jsem se nedávno bavil s člověkem o Lenova a ten mi s klidnou duší tvrdil, že Thinkpady neměly nikdy problémy s panty a určitě jsem musel natrefit na špatný kus . Navíc ani neměl žádnou informaci o tom, že by panty standardně neměnili na záruku.
Dále O.T.:Tak jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Když později vypadlo z pána, že neví proč by kdy Thinkpad měl obsahovat hořčíkovou roll-cage v těle, když je 2cm silné a tím dost tuhé; nikdy neslyšel, že by se do Thinkpadů dávala ATI nebo vůbec netušil zdali se montují LCD panely od Samsungu (na což mi bylo řečeno, že Samsung vyrábí televize a ne panely do ntb). Hned mi bylo jasné, že jsem narazil na "odborníka" A to se jednalo o promotéra Lenovo, který u nich pracuje už nějakou dobu
Lenovo TP T500 - P8600, ATI 3650, 8 GB DDR3, SSD Intel 320, Win 7 Prof. 64bit,
Za cca mesiac mi konci nbd zaruka na T400ke ... rozmyslam, ze dam reklamovat tie vyheglane panty ... nemate niekto cerstve informacie, ze ci to teda vymienaju v ramci zaruky alebo nie ...
Diky
Diky
Lenovo Thinkpad T530, 15.6" HD+, Core i7 3610QM, 256GB SSD Samsung 840 PRO, NVidia NVS 5400M ... + dock + 24" 1920x1200 LCD Samsung
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...