Kde lze stáhnout Vista Ultimate ENG? Mám zakoupený klíč.

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Mr.Vaio
občas něco napíše

Kde lze stáhnout Vista Ultimate ENG? Mám zakoupený klíč.

Příspěvekod Mr.Vaio » 12 čer 2011 03:14

V podstatě v notebooku jsem měl od začátku předinstalovaný Windows Vista Ultimate ENG, na spodní části počítače je nalepený štítek s licenčním kódem. Jelikož jsem se rozhodl vyměnit starý HDD za nový, tak instalace OS přes Recovery DVD nepřipadá v úvahu (odzkoušeno a nefunguje), proto potřebuji stáhnout Vista Ultimate ENG, vypálit to na DVD a s pomocí BIOSu to nabootovat a nainstalovat na nový HDD. Bohužel nejsem žádný odborník a na stránce Microsoftu ani žádné jiné jsem nenalezl možnost stáhnout tento operační systém. Podařilo se mi jenom najít českou verzi, ale ta při instalaci nabízí jenom češtinu, pro mě podmínkou je právě ENG a hlavně ten aktivační kód bude taky podle mě jenom na ENG verzi.

Nevíte kde lze stáhnout Vista Ultimate ENG nejlépe v ISO, abych to mohl vypálit na DVD a nainstalovat? Torrenty neumím, tak spíše něco jiného by se mi hodilo. V každém případě budu vděčný za pomoc, pište klidně i do SZ.

Díky

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 12 čer 2011 07:39

jaký notebook máš? kontaktovat oficiální podporu jsi zkoušel?
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

oneill_sx1
píše často

Příspěvekod oneill_sx1 » 12 čer 2011 11:29

Instalační klíč není vázaný na konkrétní jazykovou verzi, takže si to nainstaluj česky a pak si nainstaluj angličtinu pomocí příslušného nástroje obsaženého v systému.

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 12 čer 2011 12:04

Zo stareho HDD treba preniest obraz Recovery na nove HDD cez Norton Ghost 15, v časti nastroje v spuštacom CD Recovery Norton Ghost 15 si v prikazovom riadku pomocov Diskpart pripravit oddiel pre Recovery a ten spravit aktivny, po vložení Recovery Windovs Vista notebook sa reštartuje a začne sa inštalovat system Windows, je to jednoducha zaležitost
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

Mr.Vaio
občas něco napíše

Příspěvekod Mr.Vaio » 12 čer 2011 12:48

Mám Asus VX2 a bohužel nikde jsem k tomu žádné informace nenašel. Prohlédl jsem také všechny složky na HDD a nikde jsem nenašel "Recovery" ani něco podobného, co by označovalo obnovení systému, zkoušel jsem se dívat i do všech podsložek u systémových složek.

Problém také je, že nemohu s tím novým diskem nic dělat, mohu ho vyměnit za ten starý, který mám uvnitř notebooku, ale nedokážu je nějak současně připojit, abych mohl něco kopírovat. Proto v úvahu připadá jediná možnost a sice instalace z DVD hned po zapnutí počítače, k tomu potřebuju právě Windows Vista Ultimate ENG.

Mimo jiné, ikdybych přesunul složku "Recovery" (pokud bych ji našel), do nového HDD (což je technicky pro mě nemožné), tak by to stejně nefungovalo, protože by byla porušená původní originální konfigurace počítače vlivem výměny toho HDD. Takže recovery spíše vůbec.

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 12 čer 2011 13:58

Ten notebook má skryty oddiel Recovery ktorí nevidíš, v sprave diskov ho uvidíš, obraz skyteho oddielu si môžeš preniest na druhe HDD lebo nič z tím neporušíš lebo za to si zaplatil kupou notebooku, môžeš si aj nainštalovaný system preniest na druhý HDD len na to musíš mat postup z prípravou HDD do ktoreho system naklonuješ, nič na tom nieje tažkeho, len treba chciet, či si dáš do notebooku an alebo cz verziu visti je len tvoj problém lebo servis notebookov z tím nemá nič spoločné, servis zodpovedá za HW ale nie za Software, do toho notebooku si môžeš dat aj jakíkolvek OS, obnova systemu sa u asus robí cez klavesu po zapnutí stačením F9, do notebooku môžeš dat akikolvek HDD a aj pridet RAMKY, ked by si reklamoval notebok tak ho treba poslat z tím čo bolo v ňom
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 12 čer 2011 14:00

Potrebujes urobit nasledovne, sam so to tak urobil a aj vyskusal ci funguje recovery. Minimalne recovery od Aceru nema s tym problem.

Potrebujes ramcek na externy disk kam vlozis ten novy disk. Pomocou nejakeho SW na to urceneho (napr. Acronis atd.) prekopirujes obsah stareho disku na novy, vratane skrytej particie s recovery datami (volne miesto nechas nepridelene). Dolezite je aby sa zachovali velkosti particii. Po dokonceni kopirovania novy disk z ramceka vymenis za povodny a normalne spustis pc, ktore ti nabootuje akoby sa ziadna zmena nekonala. V spravcovi diskov si potom z volneho miesta vyrobis particie ake potrebujes. Hotovo.

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 12 čer 2011 14:25

Môžeš to aj tak urobit že image skryteho oddielu si uložíš na C:/ do dakeho priečinku, image si dáš na flešku a z tej image skryteho oddielu vložíš na novo vytvorený oddiel, novovytvorení oddiel mosí bit aktívny aby sa ti spustila samoinštalacia systemu, nepotrebuješ žiaden ramček na druhe HDD, na taký image je najlepší Norton Ghost, flešku na to potrebuješ o velkosti 16Giga

Mr.Vaio
občas něco napíše

Příspěvekod Mr.Vaio » 12 čer 2011 14:32

Bude tedy stačit, když přes Norton Ghost 15 si překopíruju oddíly pro Recovery na externí HDD (od kamaráda), který připojím k notebooku a restaruji ho? Tím pádem budu mít nový prázdný HDD zapojený v notebooku a externí HDD připojený k němu, to by šlo, ne?

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“