Dell Vostro 1015 a externí monitor
-
- občas něco napíše
Dell Vostro 1015 a externí monitor
Máte někdo s ním zkušenosti, jak funguje připojení k externímu monitoru, zda je to bez problémů?
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Monitorů je ale spousta. Dá se předpokládat, že bude víc kamarádit s monitorem Dell, tedy od stejného výrobce?
A další nejasnost se týká rozlišení zda mu nevadí změna na 16:10 nebo 4:3 místo 16:9 třeba Dell UltraSharp 2007FP má 4:3 . Přeci jen se mi zdá příjemnější dívat se do monitoru, který není tak doširoka. Ale je to možná otázka zvyku?
A další nejasnost se týká rozlišení zda mu nevadí změna na 16:10 nebo 4:3 místo 16:9 třeba Dell UltraSharp 2007FP má 4:3 . Přeci jen se mi zdá příjemnější dívat se do monitoru, který není tak doširoka. Ale je to možná otázka zvyku?
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Když tedy budu konkrétní a k notebooku Dell Vostro 1015 si pořídím monitor Dell UltraSharp 2007FP, tak bude zobrazení 1600x1200 (především písma) stejně dobré přes analogové D-Sub nebo by bylo lepší přes nějaké jinačí, výše zmíněné neideální rozšíření, přes které by se daný monitor připojil?
Jde mi o to, aby bylo dobře čitelné písmo a plynulé video. Hry nejsou důležité.
Jde mi o to, aby bylo dobře čitelné písmo a plynulé video. Hry nejsou důležité.
-
- občas něco napíše
nezkoušeno v praxi, ale má to dva očiviné problémy:
1) konverze - obraz se musí přechroustat v procesoru na nějaké datové pakety a ty se na koncovém zařízení zase musí vykreslit jako obraz. určitým způsobem to tak zatěžuje procesor (což při současných výkonech není problém)
2) rozhraní - USB 2.0 teoretických 480Mbit/s snad nikdy nedosáhlo, většinou se pohybuje tak na polovině a když ty mluvíš o displejích s vysokým rozlišením (~2 mil pixelů), tak při 8bitových barvách to je 48Mbit (1920x1080x3x8) na snímek, tím vydělíš reálnnou propustnost USB (240Mb/s) a vyjde ti že to dá +-5 fps. určitě tam mají nějaké komprese, které objem přenášených dat zmenší a tím vzroste framerate, ale stejně USB 2.0 není na přenos obrazu s vysokým rozlišením vhodné (pro srovnání displayport má propustnost ~10Gbit/s)
na kancelářskou práci to ale bude určitě stačit
1) konverze - obraz se musí přechroustat v procesoru na nějaké datové pakety a ty se na koncovém zařízení zase musí vykreslit jako obraz. určitým způsobem to tak zatěžuje procesor (což při současných výkonech není problém)
2) rozhraní - USB 2.0 teoretických 480Mbit/s snad nikdy nedosáhlo, většinou se pohybuje tak na polovině a když ty mluvíš o displejích s vysokým rozlišením (~2 mil pixelů), tak při 8bitových barvách to je 48Mbit (1920x1080x3x8) na snímek, tím vydělíš reálnnou propustnost USB (240Mb/s) a vyjde ti že to dá +-5 fps. určitě tam mají nějaké komprese, které objem přenášených dat zmenší a tím vzroste framerate, ale stejně USB 2.0 není na přenos obrazu s vysokým rozlišením vhodné (pro srovnání displayport má propustnost ~10Gbit/s)
na kancelářskou práci to ale bude určitě stačit
Já bych se nebál odzkoušení s D-Sub. S krátkým (~ 2 m) stíněným kabelem by těch 1600×1200 mohlo být použitelné, protože tam nebude útlum tak velký a stínění částečně vyřeší rušení z okolí.
Schválně jsem teď zkoušel připojit monitor z podpisu místo HDMI => DVI redukce + DVI kabelu třímetrovým noname kabelem a rozdíl ve kvalitě není znatelný.
Schválně jsem teď zkoušel připojit monitor z podpisu místo HDMI => DVI redukce + DVI kabelu třímetrovým noname kabelem a rozdíl ve kvalitě není znatelný.
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX