Zdravím,
mám v plánu zakoupit notebook a jistě by mi pomohlo nějaké doporučení, či užitečná rada.
Mám už jistou představu, tu však rád přizpůsobím podle vašich zkušoností.
Rozpočet činí 15-20tisíc.
Rád bych se zaměřil na značku Lenovo (spíš srdeční záležitost) a zároveň se vyhnul Aceru a Asusu. Jedna paní v kostele říkala, že to nemám kupovat:)
Notebook budu využívat každý den místo stolního počítače a zároveň jej budu přenášet všude, kam se hnu. Nevím, jak je na tom Lenovo s odolností, ale nějaké lepší vyztužení by se jistě hodilo.
Mám v plánu z něj hrát hudbu pomocí serata (zařízení, které se připojí skrz USB a nainstaluje se SW, jede to přes gramce) Důležité je, aby se nic nesekalo i při větším množství spuštěných aplikací.
Nemám v plánu na něm hrát náročné hry, takže nekladu nároky na grafiku.
Výdrž baterie pro mě také není primární, ale bylo by to plus.
Matný display + (když nebude nevadí)
Uhlopříčka od 14,1 do 15,6 cca
Podsvícená klávesnice + (když nebude nevadí)
Harddisk: nezáleží, mám v plánu využívat externí
min. 1X USB 3.0
Jinými slovy: Nadupanou těžkou bytelnou škaredou krabici, jakou by vyrobili v Rusku.
Dále přizpůsobím na základě odpovědí, mockrát díky za jakoukoli radu a za váš čas.
Koupě notebooku. (Lenovo)
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Nebylo by za ty peníze lepší tohle: http://interlink.tsbohemia.cz/notebook- ... 29955.html
lepší procesor, větší disk... jen mě štvou s tím lesklým displejem
lepší procesor, větší disk... jen mě štvou s tím lesklým displejem
- Chlebovnik
- guru
Já bych se podíval po nějakém starším 14" ThinkPadu. např. - R61/R400. Mají lepší zpracování než Edge, SL, L řady včetně kompletního kovového vyztužení a výkonem jsou pro Vás také dostatečné.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
-
- občas něco napíše
Chlebovnik píše:Já bych se podíval po nějakém starším 14" ThinkPadu. např. - R61/R400. Mají lepší zpracování než Edge, SL, L řady včetně kompletního kovového vyztužení a výkonem jsou pro Vás také dostatečné.
Starší model v mém případě nepřipadá v úvahu, otec trvá na koupi v T.S. bohemia. "Předpokládám, že notebook bude firemní."
Pokračoval jsem v pátrání a jelikož mi byl dříve doporučen Edge E520, tak jsem se dal do porovnání.
srovnávál jsem E520: http://interlink.tsbohemia.cz/notebook- ... 24631.html
a T520: http://interlink.tsbohemia.cz/notebook- ... 23809.html
nenašel jsem jen tyto rozdíly:
T520 +/ -
- jen 2GB paměti
+ jiný typ grafické karty(netuším o kolik je lepší),
+ display port
+ HDMI
+ Windows 7 Professional
+ matný display
- numerická klávesnice
- menší výdrž baterie a je těžší.
Na oko se mi zdá, že T520 ačkoli je o dost dražší, tak není o tolik vybavenější. Stojí ty plusy, vůbec za ten příplatek?
Můžete mi prosím někdo vysvětlit zásadní rozdíl mezi řadou T a řadou E, děkuji.
Vybíráš v rozdílu 6 tis. Kč, a to je hodně. Záleží na penězích. Hrubým výkonem jsou podobné (takřka totéž, integrované grafiky jsou stejné). Oba jsou zaměřením "office" booky, T520i je ovšem konstrukčně o kus výše (materiály, výztuhy), možnost pohodlného dockování, matný display, 3-leté záruka Carry-in, vynikající klávesnice.
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Velmi jednoduše řečeno T je řada profi business notebooků "bez kompromisů". Edge obecně jsou oficiálně uváděny jako notebooky do malých firem - já osobně je spíš považuji za takový mezistupeň mezi "klasickými" ThinkPady a Ideapady (ale to je pouze můj osobní pohled na tuto řadu).
K těm rozdílům:
T520
+ velmi odolný magnesiový rám
+ dokovací port
+ o něco lepší chlazení (u Edge se větráček točí pořád, tady jen když je potřeba)
+ UltraBay (šachta ve které je standardně mechanika, je ovšem možné ji velmi jednoduchým manévrem vyměnit za druhou (3čl.) baterii nebo druhý disk
+ matný display
+ větší výdrž na baterii - možnost dokoupit 9čl. baterii (nejsem si jistý jestli k E520 je i origo 9čl)
+ další vychytávky jako například lampička ve víku displeje
K těm rozdílům:
T520
+ velmi odolný magnesiový rám
+ dokovací port
+ o něco lepší chlazení (u Edge se větráček točí pořád, tady jen když je potřeba)
+ UltraBay (šachta ve které je standardně mechanika, je ovšem možné ji velmi jednoduchým manévrem vyměnit za druhou (3čl.) baterii nebo druhý disk
+ matný display
+ větší výdrž na baterii - možnost dokoupit 9čl. baterii (nejsem si jistý jestli k E520 je i origo 9čl)
+ další vychytávky jako například lampička ve víku displeje
Ještě mě napadl tip - zkus zavolat do Bohemky, jestli by byl dostupný (mají v nabídce) doprodávající a výborný 14" HP EliteBook 8440p. Za cenu 18 749 Kč fajnový kousek (konkurence k "T" ThinkPadům). http://interlink.tsbohemia.cz/notebook- ... 14102.html
-
- občas něco napíše
Díval jsem se na to HP a tváří se velmi dobře, zítra tam zavolám, jestli se dá ještě objednat.
V případě, že by to HP neklaplo, šel bych do T520. Vypadá to jako dobrá investice.
Kdyby vás napadla ještě nějaká podobná varianta, nebo jakákoliv připomínka, kterou považujete za důležitou, rád si ji vyslechnu.
Jinak všem děkuji za rady a snad v pondělí zamířím na nákup. Respektive na objednávku.
V případě, že by to HP neklaplo, šel bych do T520. Vypadá to jako dobrá investice.
Kdyby vás napadla ještě nějaká podobná varianta, nebo jakákoliv připomínka, kterou považujete za důležitou, rád si ji vyslechnu.
Jinak všem děkuji za rady a snad v pondělí zamířím na nákup. Respektive na objednávku.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“