Dlouhé nabíhání Win7 na T500

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Uživatelský avatar
Chlebovnik
guru
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 25 čer 2011 19:20

Ještě můžeš zkusit potunit msconfig (minimálně tím nic nezkazíš).

Start>msconfig>Boot>Timeout: 3
Start>msconfig>Boot>Advanced Options>Number of Processors: 2
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

uzivatel_amater
občas něco napíše
Příspěvky: 20
Registrován: 09 čer 2011 14:30

Příspěvekod uzivatel_amater » 25 čer 2011 19:40

JejKey: V mé citaci jsi se dopustil vytržení slov z věty, to není hezké, ale odpouštím ti. Věřím, že když vyzkouší vše co jsem uvedl, tak si pomůže.
A ohledně Linuxu nevím čemu se směješ, ale stojím si za svým, že i na stolním počítači, který se snese s hardwarem je to systém za trest, protože je uživatelsky problematický, ale na notebooku je to trest dvojitý, protože si s ním navíc ještě daleko hůř rozumí právě po hardwarové stránce.

JejKey
guru
Příspěvky: 633
Registrován: 27 bře 2011 19:20

Příspěvekod JejKey » 25 čer 2011 21:07

@uzivatel_amater:
Cituju to, na co reaguju. Nebudu zbytečně citovat celej post nebo odstavec, tím spíš, pokud to dává stejný význam ve "vytrženém" i "nevytrženém" stavu.
Za tím, že laborování s drivery, službami a startup apps je nesmysl, si stojím, protože k problému dochází ještě před tím, než se vůbec začne načítat samotné jádro OS. Ovladače a služby jsou až další v pořadí.
Stejně tak si stojím za tím, že zkouška toho, jak se to bude chovat při snaze nabootovat z live distribuce Linuxu, není nesmysl a že to nelze paušalizovat (viz. např. tento thread).
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX

uzivatel_amater
občas něco napíše
Příspěvky: 20
Registrován: 09 čer 2011 14:30

Příspěvekod uzivatel_amater » 26 čer 2011 00:32

Je vidět, že dnes mají lidé problém s porozuměním.

A lepší, než blbnutí s Linuxem, bych viděl následující postup. Pokud to tedy stojí za to řešit.

Stisknout klávesu, kterým se volí start systému. Pokud jde před tím blikáním, což se dá předpokládat, tak potom normálně si spustíš po naběhnutí systému msconfig a tam na kartě spuštění počítače vybereš volbu Protokol spouštění. Restartuješ a posléze to, co se dělo, uvidíš v protokolu v složce winů v souboru ntbtlog.txt. Potom uvidíš, zda tam je něco v nepořádku.

mravac
občas něco napíše
Příspěvky: 68
Registrován: 17 říj 2010 21:49
Bydliště: ZA

Příspěvekod mravac » 26 čer 2011 00:38

Chyba bude podla mna pri bootovani systemu, ako keby hladal system, najprv na sieti, v DVD... Pozri si nastavenie priorit bootovania v BIOSe.

1 - skús zapnúť notebook bez disku, ako rýchlo sa ti objaví hláška o nenájdení žiadneho bootovacieho miesta.

2 - daj tam HDD vytiahni DVD mechaniku, zistuj zmenu

3 - podla toho ci mas v notebooku zapojeny LAN kabel pri zapnuti mozes aj ten odpojit a poskusat to..

4- v BIOSe budes mat nastavene bootovanie asi nasledovne, najprv USB disketova mechanika, DVD mechanika, USB storage, a az potom HDD, skus presunut HDD na prve miesto a zistuj zmenu..

Zatial ma nic ine nenapada, aj ked mozes sa este pozriet do nastaveni tych Hesiel, Power on Password, HDD password, a skusit ich nejako povypinat .
Lenovo ThinkPad SL410, Intel C2D T6670, 4GB RAM DDR3, 80GB SSD Intel 320 series + 320GB HDD, Intel 4500MHD, Windows 7 Professional x64

Lenovo ThinkVision L220x, 22", 1920x1200

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 26 čer 2011 01:00

Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

ali
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 24 čer 2011 17:16

Příspěvekod ali » 01 črc 2011 15:48

Jirrick: mockrát díky za odkaz. V tom vláknu se úspěšně zabývali totožným problémem.

Nyní mohu na 100% prohlásit, že je vše vyřešeno, má to ale jedno ale.

Ten lag na začátku bootování windows náleží skutečně biosu. Jedná se o fázi kdy si zjišťuje připojené bootovatelné zařízení. Byť máte jasně definováno, že jako první má brát v úvahu HDD, tak z nějakého důvodu dochází k tomuto lagu (v případě použití SSD disku). SSD údajně z nějakého důvodu koliduje s pamětí TurboMemory. Protože se TurboMemory hlásí jako pevný disk (byť skrytý), bios má tendenci z něj bootovat, což se nedaří a v po chvíli sáhne po klasickém disku. Tato prodleva se projevuje blikáním podtržítka vlevo nahoře.

Řešení je tedy TurboMemory z notebooku vyjmout a od té doby šlape vše jak má. No a proč teda to "ale" ?? Přiznám se, že se mi toto řešení nelíbí, můj notebook používá platformu, která s TurboMemory počítá a umí ji využít, určitě je tato funkce pro systém přínosná. Je pravda, že jsem si žádného zpomalení nevšiml, ale tak nějak mě štve, že tam tu TurboMemory kartu nemám a systém ji tak nemůže použít. Bylo by lepší vymyslet jakým způsobem by se dal tento problém vyřešit aniž by se musela TurboMemory deaktivovat či obcházet... ale takové řešení jsem zatím nenašel.
Lenovo ThinkPad T500 (2082-BRG) + 120GB Intel 320 Series SSD, Win7 Pro x64

ThinkPad Battery 42 do UltraBay
2x ThinkPad UltraBay hard disc adapter + 500GB Seagate Momentus XT (hybridní - 4GB SLC SSD)
ThinkPad Advanced MiniDock

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 01 črc 2011 17:51

Turbo Memory je pri SSD disku absolutne zbytocna vec. pri rychlostiach citania a zapisu ake poskytuje Intel 320 doplnujucu cache na zapis a citanie z disku nepotrebujes.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 03 črc 2011 18:48

Celé TurboMemory bylo jedno velké fiasko. Jestli sis ho z notebooku vyjmul, o nic jsi objektivně nepřišel. Kromě toho je to SSD tolikrát rychlejší, že by TB nemohlo mít význam, i kdyby to bývalo fungovalo, jak slibovali.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů