HP TopConfig

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
petrv
občas něco napíše

HP TopConfig

Příspěvekod petrv » 27 čer 2011 09:51

Máte někdo v poslední době zkušenosti s objednáváním přes TopConfig? Skoro před 5 lety jsem si takto konfiguroval nc8430 a přes TopConfig vycházely notebooky levněji než skladové sestavy. Když si zkouším TopConfig nyní u modelu 8650p, tak úplné holátko vychází přes 28 tisíc bez DPH, přičemž skladovka s i7 2620M a velkou výbavou vychází na 25 tisíc. Platí tedy, že TopConfig už není cenově výhodný jak býval?

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 27 čer 2011 10:18

IMHO TopConfig slouží hlavně pro firmy aby si mohli vybrat notebook jaký přesně chtějí a pokud jich vezmou nějaký slušnější počet tak jim dají slevu (když je z čeho slevovat tak je to moc nebolí a ta sleva na papíře vypadá hezky) a ta cena je tak ve výsledku přeci o kus výhodnější. jako jedinec asi ostrouháš, ale nadruhou stranu ty připravený konfigurace se mi nezdají nějaké špatné.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

petrv
občas něco napíše

Příspěvekod petrv » 27 čer 2011 10:27

Ty připravené sestavy opravdu nevypadají špatně, ale dají se bohužel koupit zatím jen 2, ostatní se vůbec nenabízí. Rád bych integrovanou grafiku s lepším displejem.

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 27 čer 2011 13:17

zkus zavolat do HPčka, že když už je mají vystavéné na webu (myslel jsi konfugurace LG73[23]EA, že jo) tak kdy se je uráčí uvést na trh.
Lenovo X1 Carbon Touch

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 27 čer 2011 13:27

potřeboval jsem vyplácat volné minuty, tak jsem jim tam brnknul a na volném trhu jsou a v dohledné době taky prý budou jen ty dvě konfigurace (31 a 35). nicméně ty zbylé (jak jsi chtěl 32 nebo 33) se dají objednat, ale jen na zvláštní objednávku (tedy přímo přes HP nebo přes jejich partnera).

co si tak pamatuju u předchozích modelů, HP tyhle akční sestavy obměňuje tak jednou dvakrát do roka, ale vzhledem k tomu jak je ten model nový bys čekal asi dost dlouho.
Lenovo X1 Carbon Touch

petrv
občas něco napíše

Příspěvekod petrv » 27 čer 2011 13:30

Díky a servis all inclusive :D

Já proti dedikované grafice nic nemám, jen co jsem četl recenze, tak výkon té ATIny je je o drobet lepší než integrovaná a jak znám delší dobu HP, tak ATI bude určitě víc žrát, hřát atd. Asi se na to vyprdnu a vezmu holt tu ATI a větrák umravním pomocí nějaké utilitky (snad ji seženu).

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 27 čer 2011 13:40

nemáš zač, mě takovéhle volání na různé linky a pokládání záludných dotázů docela i baví, takže když jsou nějaké volné minuty a nějaké téma navrch, tak je to jasná volba co s načatým odpolednem ;-)
Lenovo X1 Carbon Touch

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“