Dobrý deň,už viac ako 2 týždne stojím pred dílemou ktorý notebook vybrať.Chcel by som od vás radu.Notebook by mal byť takpovediac všestraný,pri pomere cena/výkon.Mal by slúžiť na kanc.aplikácie,multimédia,zábavu,hry atď.Rozhodujem sa medzi značkami Asus,HP,a Toshiba. Konkrétne od
Asusu A6Vm Intel Pentium M 745 1.8GHz/400/2MB, OS Windows XP Home, LCD 15.4" 1280x800 Glare ColorShine, 512MB DDRII, 100GB HDD, DVD±RW 8x SuperMulti Double Layer, WLAN + LAN 10/1000, Bluetooth, modem 56kb/s, grafika nVidia Go 7300 256MB turbocache, TouchPad, čítačka kariet, USB2.0, FireWire, infra, TV out, šasi - plast, hmotnosť 2.85Kg, výdrž na batérie 4 hodiny
Asus F3F Intel Dual Core T2050 1.60GHz/2MB/667MHz, OS Windows XP Home, LCD 15.4" 1280x800 ColorShine Glare, 512MB DDRII 667, 80GB SATA 5400rpm, DVD Super Multi DoubleLayer, WiFi 802.11a/b/g + LAN 10/100, modem 56kb/s, grafika zdieľaná Intel 945GM, TouchPad, čítačka kariet 7v1, 4x USB2.0, FireWire, TV out, CMOS kamera 1.3M, ExpressCard slot, zvláštna výbava: brašna+myš, šasi - plast, hmotnosť 2.95Kg, výdrž na batérie 3 hodiny (súčásťou je 6 článková batéria 4800mAh).
HP NX 7400 Intel Core Duo T2250 1.73 (533MHz, 2MB Cache)GHz, LCD 15.4" 1280x800 Brightview, 1024MB RAM, 80GB HDD 5400rpm, DVD+-RW DL SuperMulti, WLAN + LAN 10/100, modem 56kb/s, grafika zdieľaná 256MB, TouchPad, možnosť replikátora portov, USB 3x, FireWire, Bluetooth, OS Windows XP Home, zvláštna výbava, šasi - tvrdený plast, hmotnosť 2,5Kg, výdrž na batérie 3,5 hodiny
Toshiba Satellite M70-340 Pentium M 735 (1.73GHz, 2MB L2 Cache, PCI bus 400MHz), DDR2 RAM 512MB (max. 2048MB), HDD 60GB (5400rpm) SATA, 15.4" Toshiba TruBrite (16:10, 1280x800), Intel 915GM Express 16-128MB UMA DDR2 VRAM, TouchPad, PCMCIA 2.0 (1xType II), 16-bit audio, SRS TruSurround XT, DVD Super Multi drive (read: 24x CD-ROM, 8x DVD-ROM/ Write: 24x CD-R, 4x CD-RW, 10x HS CD-RW, 10x US CD-RW, 8x DVD-R, 2x DVD-R (Double Layer), 4x DVD-RW, 8x DVD+R, 2.4x DVD+R (Double Layer), 4x DVD+RW, 5x DVD-RAM ), fax-modem 56kbps, Ethernet 10/100Mbps, Wireless LAN WiFi 802.11b/g, 3xUSB 2.0 port, 5 in 1 Bridge Media slot (SD, MS, MS Pro, MMC, xD Picture Card), I-Link (IEEE 1394), TV out (s-video), no fast IR port, no Parallel port, no PS/2 port, no Serial port, Battery Li-Ion 4:32hod., ext. AC adaptér, rozmery 360x263x38mm, hmotnosť 2.71kg, Windows XP Home, Sonic RecordNow!, WinDVD Player, Norton Internet Security 2005 (90 dní), MS Office OneNote 2003, ConfigFree, záruka 2 (1+1) roky
Veľmi by ste mi pomohli pri výbere, s pozdravom
Notebokk by mal byť v cene 35-40.000.- SK
Výber notebooka
Zdravím, také stojím před otázkou, jaký notebook koupit a měl jsem pár tipů a jeden z mých tipů zde máš i ty a to Toshiba Satellite ... mě osobně se velice líbí tento notebook - má kvalitní display, dlouhou výdrž, standardní grafiku v této cenové relaci, slušnou výbavu a o Toshibě jsem zatím neslyšel nic moc špatného (i když je pravda, že teprve začínám procházet fóra a shánět o tomto notebooku více informací.
Jinak ASUS jsem zavrhl hned při začátku, ale nejsou na ně špatné ohlasy - co se týče výkon,příslušenství/cena tak je tam velice dobře, ale horší je jeho zpracování (šasí, klouby) ... takže o ASUS nemám úplně jasno ...
HP - tak tady není o čem mluvit - je kvalitní, ale taky si to nechá zaplatit
Jinak ASUS jsem zavrhl hned při začátku, ale nejsou na ně špatné ohlasy - co se týče výkon,příslušenství/cena tak je tam velice dobře, ale horší je jeho zpracování (šasí, klouby) ... takže o ASUS nemám úplně jasno ...
HP - tak tady není o čem mluvit - je kvalitní, ale taky si to nechá zaplatit
nevim si kupte treba tu toshibu ja s ni potize nemam, ono tezko davat rady, chtelo by to tu nejaky obecne platny formular, ktery tazatel zodpovi, a ne tu postovat vycty modelu ktere maji spolecnou jen velikost displeje, ale zase tvrdit ze asus nechci ze praskaji klouby to je nefer, zalezi jak se k danemu stroji kdo chova, urcite na tom nejhur sou acery ale asus bych nehazel do stejneho pytle
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
Kositch píše:Ja mam Asuse a kvalita zpracovani se mi zda ekvivalentni cenove kategorii, nikde nic nepraska ani nevrze, asi zalezi na kusu... Jinak Asus ma celkem dobry vyber pro vsechny segmenty trhu...macutak píše:Zdravím, také stojím před otázkou...
Podle mě hodně záleží na ceně - Acer Ferrari taky nejsou špatný, ale taky kolik stojí ... spousta lidí má ASUS a někdo si stěžuje, někdo ne ... někdo má dražší notebook a někdo ten levnější - viděl jsem nabídku na ASUS, který byl opravdu "nabitý" a stál stejně jako jiný, který měli daleko menší výbavu a parametry ... a to mě příjde podezřelé, protože jak je možné, že se takto stlačí cena dolů a jediné, kde se dá ušetřit je šasí ... ale jak jsem psal - už jsem se setkal se spoustou lidí, kteří jsou orpavdu s ASUS spokojení
Jinak, pokud bych měl já parametrizovat svůj notebook, tak by to mělo být něco jako:
Procesor nejlépe Intel Pentium-M,
OP nejméně DDR2 512MB (na frekvenci ani tak nezáleží),
grafika integrovaná sdílená,
HDD: stačí menší (40GB), ale nepohrdnu větším diskem
OS: klidně bez, ale s možností klidného stáhnutí ovladačů atd. ...
baterka: na tu kladu velký důraz (proto ta integrovaná grafika a Pentium-M ) - výdrž alespoň 4h
monitor: to je otázka ... nepohrdl bych 15,4" WXGA, ale asi bych snesl aj 15" TFT ...
komunikace: určitě WIFI, síťovka je standard
Rozhraní: USB 2.0, ... nepohrdl bych FireWire, BT
A teď hlavně k čemu má sloužit ... Jsem student a tak počítám, že ho budu tahat z domova na kolej, z koleje do školy, ze školy na kolej .. a tak dále .. o hry mi ani nejde, ale nějaký by to zvládnout mohlo a přehrávání filmů by na tom nebylo špatný (proto asi raději ten 15,4") ...
A cena: do 25 tisíc ... když bude menší, tak to vůbec nevadí
A NE ACER
Tak pokud by někdo viděl nějakou pěknou nabídku, tak ji zde rád přivítám
pripojim se k vasim hadkam taky resim NTB nejlepe do 25 ale videl sem Toshibu u ty i nejsem jistej co si o ni myslet rozhodne Acer uz nikdy ani za nic ted ho mam a brecim a asus to by me mohlo nadchnot mam od nich PDA a max spokojenost rikam max max neni to reklama ale fakt spokojenej zakaznik asusu s PDA takze ja bych docela videl realne nejakej ten Asus NTB hlavne at ma BT, wifi 15,4 mit nemusi nektery programy to nemaji radi pozor na to !!! takze u me klidne 15" rozhodne integrovana grafika neni kazda stejna rad bych videl nejaky testy s 3Dmarkem a s baterkou muj Acer 3003 WLMi umi 1300 bdu v 2001 3D marku a vydrzi 40 minut na koro novou baterku no nekupte si takovej NTB ze proste srac uz byl 3 x v oprave proste Acer uz nikdy takze bych rad slysel nazor obecne na ASUS u NTB
-
- občas něco napíše
abych se taky pripojil
v nb se moc neorientuju, ale hodil by se vcelku dost
pozadavky:
pamet - nejlip 1024MB(vetsinu casu bude spusteno vic narocnych aplikaci, vetsinou firefox, ie, opera, photoshop/fireworks, dreamweaver, proste veci na tvoreni a kontrolu www stranek)
procesor - at to neco utahne je vcelku jedno co to bude, benchmarky na tom poustet nebudu, takze staci, kdyz to pojede trochu zive s tou pameti, at to utahne i nejake video ...
grafika - tady staci neco co bude stihat hry pro odreagovani(CS 1.6, pes5)
disk - 40GB+, tady je to vcelku jedno ...
monitor - asi 15, neni to nutnost, klidne mensi, ale ne zadnej display na kalkulacku
sitovka - wifi, sitovka(mohla by byt i 1000, ale neni nutnost)
vaha - cim mensi tim lepsi, ale kdyz to budou 3kg, tak to budou 3kg
mechanika - dvd, radeji rovnou s vypalovackou(DL to byt nemusi ...)
vstypy/vystupy - usb 2(4 krat min), pcmcia slot
baterka - vydrz samozrejme co nejdelsi
no ted me uz nic dalsiho nenapada
takze ted k cene: do 30 000 a ne od aceru ne ze bych proti nemu neco mel, ale neslysel sem na nej zrovna moc dobrych ohlasu
diky vsem za odpovedi
v nb se moc neorientuju, ale hodil by se vcelku dost
pozadavky:
pamet - nejlip 1024MB(vetsinu casu bude spusteno vic narocnych aplikaci, vetsinou firefox, ie, opera, photoshop/fireworks, dreamweaver, proste veci na tvoreni a kontrolu www stranek)
procesor - at to neco utahne je vcelku jedno co to bude, benchmarky na tom poustet nebudu, takze staci, kdyz to pojede trochu zive s tou pameti, at to utahne i nejake video ...
grafika - tady staci neco co bude stihat hry pro odreagovani(CS 1.6, pes5)
disk - 40GB+, tady je to vcelku jedno ...
monitor - asi 15, neni to nutnost, klidne mensi, ale ne zadnej display na kalkulacku
sitovka - wifi, sitovka(mohla by byt i 1000, ale neni nutnost)
vaha - cim mensi tim lepsi, ale kdyz to budou 3kg, tak to budou 3kg
mechanika - dvd, radeji rovnou s vypalovackou(DL to byt nemusi ...)
vstypy/vystupy - usb 2(4 krat min), pcmcia slot
baterka - vydrz samozrejme co nejdelsi
no ted me uz nic dalsiho nenapada
takze ted k cene: do 30 000 a ne od aceru ne ze bych proti nemu neco mel, ale neslysel sem na nej zrovna moc dobrych ohlasu
diky vsem za odpovedi
Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“