Zdravim
Mam jednu otazku ohladom nabijania baterie...
Ako je to s bateriou ak je integrovana v tele alebo akoukolvek inou , ak NB napojim do siete zacne sa automaticky dobijat a ked je nabity tak uz ide len na energiu zo siete a bateria sa nenici? alebo ako to funguje?
Zvazujem totizto notebook ktory ma integrovanu bateriu a nejako sa mi nezda ze ak to budem casto davat do siete (na intraku nonstop) tak ta baterka nejako dlho vydrzi...
Ak ho napojim napoly nabity tak je to ako? polovica nabijacieho cyklu alebo?
dakujem
bateria a nabijanie
je to jedno, já jsem stejně baterii vynával celkem asi čytřikrát když jsem čistil notebook nebo měnil komponenty (a na to mají noteboky s int. baterií vypínač). navíc vyndáním/odpojením baterky člověk přide o největší výhodu notebooku, takže já to považuji za blbost. životnost baterie se pohybuje v rozmezí jeden až tři roky v závislosti na používání.
pokud jsi na síti tak se baterie nějakým způsobe pořád dobíjí a až tak se neničí. IMHO nejlepší je nechat je žít svým vlastním životem a až klekne tak vyměnit.
s nabíjecími cykly to nemůžeš takhle počítat, pokud se pohybuješ řekněme mezi 85 až 100% tak asi cyklus není, ale 100% -> 50% -> 100% už cyklus IMHO je, protože to už baterku vystaví netriviální zátěži.
pokud jsi na síti tak se baterie nějakým způsobe pořád dobíjí a až tak se neničí. IMHO nejlepší je nechat je žít svým vlastním životem a až klekne tak vyměnit.
s nabíjecími cykly to nemůžeš takhle počítat, pokud se pohybuješ řekněme mezi 85 až 100% tak asi cyklus není, ale 100% -> 50% -> 100% už cyklus IMHO je, protože to už baterku vystaví netriviální zátěži.