Nelze zapnout M51
Nelze zapnout M51
Zdravím, rád bych se zeptal, jestli někdo nemá nějaký nápad jak rozchodit Asus M51TA. Problém je v tom, že notebook reaguje na stisknutí tlačítka napájením pouze tak, že se rozjede HDD a zacvaká mechanika, také svítí tlačítko, že je ntb zapnut a to je vše. Netočí se větrák, nesvítí stavové diody v pravo nahoře a nic se neděje. Pokušel jsem se držet cca minutu tlačítko napájení, dělal jsem reset tlačítkem na spodu, pokoušel NB rozjet na baterii, AC i na kombinaci. NB baterii nabíjí. Situace se stala "sama" notebook bez zjevné příčiny jednoho krásného dne nešel zapnut. Má někdo nějaký jiný nápad než to zanést do servisu? Připadně znáte nějaký dobrý v Olomouci. NB jsem měl i rozdělaný jestli se neuvolnil nějaký kabel nebo neodešel kondenzátor a vypadalo to vše v pořádku. Děkuju za reakce.
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
yop, grafikou to s nejvetsi pravdepodobnosti nebude. u tohoto modelu odchazi houfne chipset, coz by projevem odpovidalo tomu, jak se notebook ted chova. jak uz jsem psal v jinym threadu, nejsem si jisty, zda je problem v BGA spojich nebo ve vlastnim IC, nicmene tak ci onak to znamena chipset odpajet a bud prekulickovat nebo vymenit za novy.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
panther01 píše:... jde mi o to jestli investovat do opravy (netuším kolik může být) nebo koupit nový NB?
prijde na to, kolik si servis rekne za opravu. samotny IC muze stat neco kolem 1k , prace pak lehce pod 1k. jako nefunkcniho bys booka prodal za cenu kolem 2k5. takze asi tak..
rework (reflow, reball) BGA IC