Asus N71JQ obnova systému
-
- občas něco napíše
Asus N71JQ obnova systému
Zdravím. Potřeboval bych poradit ohledně notebooku. Jedná se o Asus N71JQ. Problém je při obnově systému. Vytvořil jsem si pomoci programu AI Recovery Burn, který je součástí notebooku, disky pro obnovu. Vytvořily se mi to 4 disky a po dokončení by to vypsalo, že disky byly vypáleny v pořádku, tak jsem se pustil do obnovy. Postupoval jsem podle manuálu a obnovil systém z disků. I zde na konci mi to vypsalo, že obnova proběhla úspěšně, ale při spuštění to chce "boot device". Zkoušel jsem vložit každý ze 4 disků a nic stále to po chce bootovací disk. Pouze u prvního mi to spustí pokaždé obnovu jako před tím. Porosím nevíte o radu co s tím aby vše šlo jak má nebo kde sehnat ten bootovací disk, popřípadě jak tohle obejít a spustit obnovu z HDD jak je taky možno, protože když jsem to zkoušel přes F9, jak je též psáno v manuálu, tak nic. Velice prosím o radu.
Re: Asus N71JQ obnova systému
DangerPetr píše:...ale při spuštění to chce "boot device"...
co chce boot device? ... to hlásí notebook jako první věc po startu nebo se nahrává OS a ponějaké době si řekne? ... jaké máš v biosu nastavené priority pro bootování?
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
V čem byl problém to stále nevím, ale rozhodl jsem se nainstalovat windows 7 na novo, ale nešlo to, tak jsem na to šel jak na mém PC a to, že jsem chtěl nainstalovat win XP a ten potom přeinstalovat na Win 7. Ale stejně jak při pokusu nainstalovat Win 7 i u XP nastal problém. Stále mi to v průběhu načítání instalačního CD házelo chybu. Pátral jsem na internetu a zjistil jsem, že u novějších PC a notebooku to dělá a stačí jenom přenastavit v BIOSu nastavení SARA z AHCI na IDE. Provedl jsem to a potom to už bylo lehké. Nainstaloval jsem XP potom přeinstalovat na Win 7 a po instalaci nastavení v BIOSu nastavil zpět a vše jede jako dříve. Možná by to šlo udělat jednodušeji, ale hlavní je, že to už správně pracuje