klávesnice ergonomická nebo klasická a Fn

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
uzivatel_amater
občas něco napíše

klávesnice ergonomická nebo klasická a Fn

Příspěvekod uzivatel_amater » 16 črc 2011 22:10

Budu si asi pořizovat k notebooku monitor a klávesnici. Máte někdo zkušenosti s ergonomickou klávesnicí?

Našel jsem zajímavou klávesnici Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 CZ, ale nevím, zda je dobrá. Máte s ní někdo zkušenosti?
Zatím preferuji nějakou obyčejnou, protože u té ergonomické mám obavu z narušení prstokladu.

Další věcí je klávesa Fn. Lze nějakou klávesu na klasické klávesnici naučit, aby fungovala jako Fn?

Tominator
občas něco napíše

Příspěvekod Tominator » 16 črc 2011 23:31

Tie ergonomicke mi tiez nevonaju. V obchode som si ich skusal. Neviem. nevidim v tom niaku vyhodu. A ked si uz nauceny na klasickej pisat ako tak rychlo bez pozerania, tak myslim ze by bol trosku problem sa preucat ked to tam je rozdelene.
A tie tlacitka vyzeraju dost šuntovo. ako na najlacnejsich klavesniciach.

Ja mam teraz bezdratovu od Logitechu a nemozem si stazovat zatial. Baterky som este nemenil cca pol roka, nizky (nie moc) a tichy stisk, ziadne kable po stole kedze aj mys mam logitech tak len jeden USB obsadeny vdaka Unifying. Iba dolezite multimedialne tlacitka. fakt som spokojny. Nemenil by som za ziadnu kozmicku ultra ergonomicku super multimedialnu klavesnicu.... :roll:
Ale tak vyber je na tebe. Ak si myslis ze to vyuzijes, vela pises alebo cojaviem v niakom programe robis so skratkami, moze to mat svoje vyhody, popripade niake makrá riesit. Mozno sa niekto ozve co ju ma, aj s praktickymi skusenostami.
Vseobecne plati ze to je o zvyku. Ak si na nu zvyknes inu nebudes chciet.
problem moze nastat ked zrazu sadnes za niaku inu, tak to budes samej preklep :D

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 17 črc 2011 12:21

Fn funguje na externí klávesnici jen v případě, že to na ni umí namapovat BIOS notebooku. V současné době vím, že to umí, jen o řadě DELL Latitude.

Ergonomická klávesnice je dobrá věc a oceníš to hlavně v případě, že hodně píšeš. Pokud moc nepíšeš, nemusíš se o ně zajímat. Sám doma mám asi 6 let jednu ergonomickou od MS a je vážně super. Pokud máš správný prstoklad, tak tě naopak ta klávesnice bude vést lépe.

Na zkušenosti lidí, co na to nadávají, protože si to vyzkoušeli v obchodě, vůbec nedej. Chce si to tak dva týdny zvykat. Sám píšu hodn a můžu s jistotou říct, že se mi ruce na těchto ergonomických klávesnicích unavují podstatně pomaleji. O rychlosti psaní to naopak vůbec neni.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Zpět na „Hardware“