Dobry den,
vlastnim takmer 2 roky notebook HP Pavilion 1250ec. Posledne mesiace mi zacal vrcat ventilator (aj v nizkych otackach, nie len v zatazi), a kedze mi pomaly konci zaruka, rozhodol som sa ho dat do autorizovaneho servisu vymenit.
Asi po tyzdni mi ho vymenili, teraz je pocitac tichy (mozno aj viac ako ked bol novy) ale nastal problem ktory mi tak nejak vadi:
Notebook pouzivam aj na hranie, a teploty som pravidelne sledoval, boli asi taketo (v zatazi pred vymenou ventilatora, hra Team Fortress 2):
CPU Intel C2D 2Ghz - 75° az 80° C
GPU Geforce 9600m gt - 70° az 75° C.
Po vymene ma CPU teploty rovnake, ale bohuzial graficka karta je na tom podstatne horsie. Hned prve meranie, hodinka hrania rovnakej hry ukazalo max teplotu o nejakych 20° C viac - 96° C.
Pocitac sa nevypol a ani hra nezacala sekat, co znamena ze sa este asi grafika nepodtaktovala. Ale prijde mi to uz ako dost hranicna teplota. Mozno ked sa trochu zanesie ventilator tak uz sa bude pocitac kvoli tomu vypinat. Predpokladam ze aj pre zivotnost notebooku je tych 75° C lepsich...
Najradsej by som to hned isiel reklamovat, vadi mi to a nechcem riskovat poskodenie notebooku ked uz nebude v zaruke. Ale co mam reklamovat? Ked sa notebook sam nevypina, a ani nemam dokaz o tom ze mal ovela nizsie teploty...
Zaujimalo by ma, v com mohol technik urobit chybu. Zle nanesena teplovodiva pasta? Zle nasadene chladenie (ventilator alebo pasiv)? ... Je mozne reklamovat vyssie teploty?
Pardon za dlhy pribeh, a sorry ak som zvolil zlu kategoriu na fore. Za pripadne reakcie dakujem.
Vyssie teploty po vymene ventilatora
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
nevim, jak je konkretne provedeno chlazeni v tomhle booku, ale jo - muze se stat, ze technik spatne chladic usadi nebo ho zapomene dostatecne uchytit atd. zmena spinani ventilatoru by mohla souviset s updatem BIOS-u, ktery mohl obsahovat jiny fan management.
v kazdym pripade neni teplota nad 90°C s ohledem na zivotnost v poradku a ja byt na tvem miste, tak to reklamuju.
v kazdym pripade neni teplota nad 90°C s ohledem na zivotnost v poradku a ja byt na tvem miste, tak to reklamuju.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC