Dobrý den, ahoj,
mám už cirka 4 roky Dell Vostro 1510, za tu dobu jsem si tak nějak už i zvykl na systém chlazení, kdy cca po 50 sekundách chodu začne 20 sekundové chlazení CPU.
Nyní ale mám problém, že někdy při větší zátěži (například puštěná nějaká hra nebo třeba corel pro práci .. začne chlazení nepřirozeně hučet.
větrák byl externě pravidelně čištěný stlačeným vzduchem. Při opakovaném "hučení" (těžko ten zvuk popsat, silné hučení a rezonování)
jsem kompletně notebook vyčistil i ve vnitř a zkontroloval upevnění veškerých součástek ...
vše bylo Ok, ale problém přetrvá ...
Nemáte někdo s tímto jevem zkušenosti? Předpokládám, že podobný systém nestálého chlazení a "vyfukování" je u celé serie Vostra...
Případně nějaká možnost rekonfigurace chlazení? Například udržení stáleho chodu větřáku na menších otáčkách atp?
Budu rád za jakékoliv rady či postřehy či vámi nabyté zkušenosti s tímto problémem. Děkuji
Dell Vostro 1510 - problém s chlazením
chlazeni 1510
Zdravim,
mate updatovany bios? V nem se mohou menit parametry otacek vetracku. Jakou mate verzi desky/grafiky Intel nebo Nvidia?
Další věc je jestli není už vyběhané ložisko vetráčku. Kdyz to děla hluk, co přesně?
mate updatovany bios? V nem se mohou menit parametry otacek vetracku. Jakou mate verzi desky/grafiky Intel nebo Nvidia?
Další věc je jestli není už vyběhané ložisko vetráčku. Kdyz to děla hluk, co přesně?