Zdravim, prave jsem si zakoupil notebook Lenovo IdeaPad V570 a jelikoz s notebookama nemam zadne zkusenosti, chtel bych se zeptat na par veci a doporuceni predevsim co se tyce instalovaneho softwaru.
Ntb ma dle meho nazoru zbytne velke mnozstvi instalovanych aplikaci od vyrobce a nektere z nich nechapu.
Chtel bych se tedy zeptat, zda by mi nekdo vysvetlil princip programu a ktere jsou zasadne dulezite, aby vsechny casti ntb funkovali a ktere jsou zbytecne, pripadne jake jine programy bych si mel nainstalovat.
Yda se mi, ze je v ntb vice programu na spravu zabezpeceni a zda se mi to zbytecne a neprehledne...
Takze programy, ktere mam na mysli:
BioExcess
Lenovo EasyCamera
Lenovo EE Boot Optimizer - kdyz jej spustim, vybehne pruvodce, ktery chce rr a pak "urychli" cas nacitani systemu? To se mi zda jako blbost, jelikoz to zavisi na HW a mnozstvi aplikaci spoustenych pri startu, nebo se mylim?
Lenovo OneKeyRecovery - obnova systemu, pokud ntb nejde zapnout?
Lenovo Security Suite - dobry na ctecku otisku prstu? Jinak mi prijde zbytecny...
Microsoft SQL Server - k cemu databaze na ntb? Vyuziva nejakou aplikaci?
Port Locker - zablokovani portu pri pripojeni napr k internetu?
Power2Go - vypalovaci softvare, neni lepsi Ashampoo Burning Studio Free?
Predem dekuji za vysvetleni, ci doporuceni.
Lenovo IdeaPad V570 - co lze odinstalovat?
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Jj asi bude potreba zaloha na DVD, jelikoz uz mi asi treti den hlasi, ze zalohovaci disk D je plny...
Mam jeste jeden dotaz. Prolezl jsem snad cele nastaveni a pozmenilschemata napajeni atd... aby k pripojeni na zdroj ntb vydal nejvetsi vykon, Steam aplikaci jsem priradil aby pouzivala grafiku nVidia GT525M a ne Intel integrovanou v procesoru. Jde nejak zjistit, jaka graficka karta je prave aktivni, pripadne vytvorit nejaky rezim, kdy bude aktivni jen jedna z nich?
A pokud jsem spravne pochopil ten rezim Optimus, kdyz je zaply, tedy sviti kontrolka vedle toho posuvniku, tak se pouziva poize integrovana grafika v procesoru?
Proc se takhle blbe ptam... Hry nemaji tolik fps, jak by meli mit a nejsou to zadne narocne hry, detaily mam na doporucene, ale presto se to nekdy kousne a myslim si ze to je treba tim, ze je prave spustena Intel grafika a ne nVidia, ale nevim jak to zjistit...
Priklad:
treba pri spousteni hry Counter Strike Source (steam), mi vypise hlasku, ze pouzivam neznamou video kartu, a zda chci pokracovat.
Mam jeste jeden dotaz. Prolezl jsem snad cele nastaveni a pozmenilschemata napajeni atd... aby k pripojeni na zdroj ntb vydal nejvetsi vykon, Steam aplikaci jsem priradil aby pouzivala grafiku nVidia GT525M a ne Intel integrovanou v procesoru. Jde nejak zjistit, jaka graficka karta je prave aktivni, pripadne vytvorit nejaky rezim, kdy bude aktivni jen jedna z nich?
A pokud jsem spravne pochopil ten rezim Optimus, kdyz je zaply, tedy sviti kontrolka vedle toho posuvniku, tak se pouziva poize integrovana grafika v procesoru?
Proc se takhle blbe ptam... Hry nemaji tolik fps, jak by meli mit a nejsou to zadne narocne hry, detaily mam na doporucene, ale presto se to nekdy kousne a myslim si ze to je treba tim, ze je prave spustena Intel grafika a ne nVidia, ale nevim jak to zjistit...

Priklad:
treba pri spousteni hry Counter Strike Source (steam), mi vypise hlasku, ze pouzivam neznamou video kartu, a zda chci pokracovat.
-
- občas něco napíše
ok tak jinak... pride mi ta odpoved odstrknuta...
1) prepnutim schematu napajeni se zmeni pouze jas displeye? (+ spanek, hibernace)
2) kdyz jsem zaskrtl, aby se primarne pouzivala nVidia, proc mi tedy pri spousteni hry pise, ze mam nepodporovanou grafickou kartu, Intel - integrovanou v procesoru?
3) jde nastavit spousteni graf karty pri zmene schematu napajeni, ci pri chodu na baterii / napajeni ze site? (jednu zakazat, nebo se musi pokazde rucne?)
4) i kdyyz jsem nastavil v nVidia GPU, ze se pro spusteni hry ma pouzivat graf karta nVidia, pri rezimu napajeni "Energy Star" se taktez zapne jen Intel hd graf. karta?
Pokud mozno trochu rozvinout, kde co jak nastavit, zda to jde, nejde, nejaka doporuceni atd...
Co chci:
- pri chodu na baterii nizky vykon - vysoka vydrz
- pri pripojeni k siti max vykon
1) prepnutim schematu napajeni se zmeni pouze jas displeye? (+ spanek, hibernace)
2) kdyz jsem zaskrtl, aby se primarne pouzivala nVidia, proc mi tedy pri spousteni hry pise, ze mam nepodporovanou grafickou kartu, Intel - integrovanou v procesoru?
3) jde nastavit spousteni graf karty pri zmene schematu napajeni, ci pri chodu na baterii / napajeni ze site? (jednu zakazat, nebo se musi pokazde rucne?)
4) i kdyyz jsem nastavil v nVidia GPU, ze se pro spusteni hry ma pouzivat graf karta nVidia, pri rezimu napajeni "Energy Star" se taktez zapne jen Intel hd graf. karta?
Pokud mozno trochu rozvinout, kde co jak nastavit, zda to jde, nejde, nejaka doporuceni atd...
Co chci:
- pri chodu na baterii nizky vykon - vysoka vydrz
- pri pripojeni k siti max vykon
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
tak do biosu jsem se dostal... je to klavesa F2, ale musel sem ji zmacknout vicekrat posobe, jinak se mi objevilo menu, zda chci spustit pc v normalnim rezimu, nouzovem atd... Zmenil sem nastaveni grafiky, ale stejne se mi zdam ze je spustena grafika z processoru. je nejaky zpusob, jak zjistit aktualne pustenou, aktivni grafickou kartu?
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“