Ahoj, potřeboval bych poradit, jaký koupit notebook.
Zde jsou mé požadavky:
- do 16 000 Kč +-
- RAM 4GB
- slušný procesor
- DVD mechanika
- matný displej, minimálně 15'6''
- HDMI port
- dobrá výdrž
- HDD aspoň těch 500GB
- webkamera, Wi-Fi
A na co to chci využívat? Spíše na práci, hry nehraju. Možná bych tam někdy chtěl rozjet nějaký program na úpravu fotek či videí, proto bych chtěl dobrý procesor a vysokou RAM.
Nebude vadit, když nebude nejlehčí, já to unesu... nemám v plánu ho pořád někam brát.
Mimochodem, přemýšlel jsem o tomto - HP ProBook 4720s. Nějaký feedback?
Děkuji vám mnohokrát za vaši pomoc. Jsem v tomto oboru laik, proto uvítám vaše rady.
NB 16 000 Kč, dobrý procesor a RAM, DVD mechanika... ?
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Něco menšího, co třeba http://www.alza.cz/acer-aspire-5830tg-2 ... 233566.htm ? Ten je navíc docela lehoučký a výdrž má pořád velkou i bez obludné 9ti článkové baterie jako má HP ProBook 4530s.
Na druhou stranu by jsi za něj musel dát o trochu víc.
Co se týče rozlišení ti stačí 1366x768 ?
Na druhou stranu by jsi za něj musel dát o trochu víc.
Co se týče rozlišení ti stačí 1366x768 ?
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
ten acer jsem měl v pondělí odpoledne a přijde mi to jako takový levný plasťáček - za ty prachy ... nevim no.
chce se to na něho mrknout i živě - předpokládám, že se spoustě lidí bude líbit.
ze zmíněné volby bych nicméně šel do toho HP. pokud bych chtěl vyšší rozlišení, tak ti nezbude nic jiného než
a) šáhnout po integrované grafice
b) šáhnout po 17"
c) šáhnout do kapsy pro víc peněz
chce se to na něho mrknout i živě - předpokládám, že se spoustě lidí bude líbit.
ze zmíněné volby bych nicméně šel do toho HP. pokud bych chtěl vyšší rozlišení, tak ti nezbude nic jiného než
a) šáhnout po integrované grafice
b) šáhnout po 17"
c) šáhnout do kapsy pro víc peněz
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
@Govnik s tím rozlišením nevím, potřeboval bych videt srovnání. Toho jsem si předtím nevšiml. Ten Acer se mi moc nelíbí a ani bych do takových cen už zacházet nechtěl.
@cyber-mythius možnosti c) se vyhnu, integrovaná grafika by mi asi nestačila, vypadá to zatím na tu 17'. Teď jsem si ještě všiml, že HP ProBook 4730s taky není k zahození, jen o trochu dražší. Máš nějaké doporučení, jestli se vyplatí do toho dát víc peněz? Díky.
@cyber-mythius možnosti c) se vyhnu, integrovaná grafika by mi asi nestačila, vypadá to zatím na tu 17'. Teď jsem si ještě všiml, že HP ProBook 4730s taky není k zahození, jen o trochu dražší. Máš nějaké doporučení, jestli se vyplatí do toho dát víc peněz? Díky.
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
papírově v tom vidím jen rozdíl v rámci vyššího rozlišení. snad někdo další řekne co je na nich ještě rozdílného.
osobně bych si za "ušetřené" peníze raději koupil externí monitor
osobně bych si za "ušetřené" peníze raději koupil externí monitor
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
4530s celkem pěkný stroj, ale pozor tam na ten ventilátor, údajně po zapnutí se ihned spouští a běží pořád a to celkem nevybíravým způsobem. Na internetu je toho celkem dost a dost se to řeší. Taky jsem o něm uvažoval, ale pro mě je tam ta ATIna málo. A teď nevím ale myslím, že tam bude asi i obdobný problém s přepínáním jako u Lenova Edge E520 s Radeonkou, ale to spíš tuším kdyžtak mě opravte.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“