ahoj, rozhoduji se mezi těmito dvěma notebooky:
1) http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-v570-d245789.htm
2) http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 236279.htm
Využití:
Budu studovat na technické vysoké školy (FSI VUT), takže škola - předpokládám, že hlavně Office, Matlab, Maple a asi nějaké grafické programy (máme předměty CAD a konstruování)...
Hry nehraji vůbec, občas sleduji filmy ale to je tak všechno.
Předpoklám, že ho budu mít spíše na práci na kolejích a 2krát týdně ho povezu domů autobusem.
Cena by je maximum nějakých těch 16 tisích, za které pořídím to e520, víc si opravdu dovolit nemůžu.
Výhody a nevýhody v570 (podle mě)
+ určitě ta tříletá záruka (mimochodem, co to znamená že záruka je včetně náhodného poškození?)
-slabší disk než e520 (to by snad vadit nemuselo)
-lesklý displey (snad bych to přežila)
+ cena
? nejsem si jistá tou grafickou kartou, je dobrá? na mé účely by asi bohatě stačila, ne?
výhody a nevýhody e520
+ trackpoint
+ matný display
+ velká výdrž (ale předpokládám, že bude hodně v zásuvce, tak to je asi celkem fuk)
tady se nejvíc bojím té přepinatelné grafiky, někde jsem četla, že stejně dost dobře nefunguje, a že vývoj ovladačů u AMD je na roky. Víte o tom něco?
Popřípadě šel by na mé využití i model s integrovanou grafikou?
Díky za každou připomínku k tématu a za radu, který z nich je pro mě lepší.
lenovo v570 vs. e520
-
- občas něco napíše
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
k v570 - ano grafika by ti bohatě stačila. Protection záruka znamená, že se ti vztahuje na 1 případ toho, když by ti např. notebook spadl na zem, zničla bys fyzicky displej, něco na něho vylila atd.
jakmile se vyseká tenhle extrémní případ, tak pokračuje klasická záruka (do plné doby 36 měsíců).
jestli ti bude ležet na koleji, tak bych se snad ani lesklého displeje nebál - přece jenom na pokoji moc světla není. a bral bych tu v570tku.
jestliže ho ale budeš nosit do školy, pak by byla možná vhodnější ta 520tka. Na druhou stranu mi přijde, že je zbytečné investovat do notebooku pro tvoje účely 16 tisíc.
jakmile se vyseká tenhle extrémní případ, tak pokračuje klasická záruka (do plné doby 36 měsíců).
jestli ti bude ležet na koleji, tak bych se snad ani lesklého displeje nebál - přece jenom na pokoji moc světla není. a bral bych tu v570tku.
jestliže ho ale budeš nosit do školy, pak by byla možná vhodnější ta 520tka. Na druhou stranu mi přijde, že je zbytečné investovat do notebooku pro tvoje účely 16 tisíc.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
letos taky nastupuji na vut fsi, a koupil jsem si toshibu a660 1gd + rozsireni zaruky na 4 roky celkem 17tis., co jsem zjistoval tak pocitac nebude nutne az tak hodne do skoly nosit (pokud si o prednaskach nebudes hrat
) a s tou vydrzi to taky neni tak horky nebot na chodbach jsou zasuvky se si to muzes dobit

Zpět na „Jaký vybrat notebook“