Kvalitní NB do 15 000 Kč

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Lolalalime
občas něco napíše

Kvalitní NB do 15 000 Kč

Příspěvekod Lolalalime » 14 srp 2011 22:58

Zdravím, potřebuji si pořídit NB, ale jelikož těmto věcem vůbec nerozumím, hodilo by se pár rad ohledně koupě.

Co bych na něm hodlala dělat/používat: ms office, internet, filmy, hudba, skype,qip,.. hry leda nějaké starší.
Výdrž baterie bych ocenila nad 4 hodiny.
Displej kolem 15.4" nebo 15.6".
Cena by měla být do 15 000 Kč. Vím že NB s mými požadavky se dají sehnat o okolo 10 tis., ale když už, tak už si ráda připlatím za lepší NB, který vydrží a nezklame.
Značky které nechci: Acer, HP Pavilon,... a zřejmě ani HP probook-zaujaly mě, ale prý jsou hlučné. Předem díky za tipy. :wink:
Naposledy upravil(a) Lolalalime dne 15 srp 2011 11:11, celkem upraveno 1 x.

Nazgul
občas něco napíše

Příspěvekod Nazgul » 14 srp 2011 23:17

Vím že to posílám skoro všude, ale toto Lenovo pokud chceš 15ku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90081 chlazení je tiché a spolehlivé. Nevýhodou je nic moc displej (i když do 15 tisíc asi stojí všechny za houby).
Jinak pokud hodláš notebook i nějak častěji nosit, tak bych si koupil radši 14" http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90075 cena je stejná, ale rozměry podstatně lepší na nošení . Záleží pak už jen na tobě jestli chceš větší displej a nebo nižší hmotnost.

Lolalalime
občas něco napíše

Příspěvekod Lolalalime » 14 srp 2011 23:37

Je pravda, že ho budu nosit do školy každý den, ale koukala jsem, že v hmotnosti a výdrži až tak veliký rozdíl není, a co se týče rozměrů - do batohu se mi vejde vše :), a jelikož to budu mít vlastně místo stolního počítače, preferuji raději 15ku.
Dívala jsem se na nějaké recenze, tento kousek nevypadá špatně, jediný čemu moc nerozumím je "není to pravý Thinkpad, je z plastu" - zřejmě je to bráno jako nevýhoda.. kov by byl asi kvalitnější, což:) Jinak tvé doporučení je z vlastní zkušenosti?

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 15 srp 2011 07:38

Pravé Thinkpady jsou vyztužené vnitřním rámem, mají spoustu vychytávek, ale spousta lidí si o nic myslí, že jsou moc drahé a hnusné. Proto Lenovo vydalo levnější řeadu Edge, která je víc zaměřená na masy, je levnější, ale přesto má nekteré z TP vychytávek (např. Trackpoint). Jejich konstrukce už není z kovu (neslučitelné s cenou), ale stále jde o pevnější z notebooků. Myslím, že s ním chybu neuděláš.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Nazgul
občas něco napíše

Příspěvekod Nazgul » 15 srp 2011 11:44

Zkušenosti nejsou moje, nicméně vážně uvažuji nad tím že ho koupím, takže jsem se o něj osobně zajímal. V sekci lenovo najdeš 6 stránek diskuze o tomto notebooku :)
EDIT: jinak co se týče těch kovů, ideální je kovová kostra s výztuhami a popvrch z matného plastu. Některé dražší notebooky jsou celé z kovu, což je nevýhoda hlavně v místech kde má člověk položené zápěstí. Kov totiž dobře vodí teplo a notebook je pak mnohem víc horký na povrchu než kdyby byl povrch z plastu.
U levných notebooků se objevuje pravý opak, že základní konstrukce je z plastu a výrobce pak povrch potáhne leštěným hliníkem - sice to lépe vypadá ale chytají se na to otisky a pevnosti to nepřidá nic.

Lolalalime
občas něco napíše

Příspěvekod Lolalalime » 15 srp 2011 15:11

Pár diskuzí jsem ohledně toho lenova taky četla, ale vždycky se najde někdo pro a proti, takže se stejně nemůžu rozhodnout. NB budu nejspíš často přenášet, takže konstrukce by měla být pevnější.

Jinak jsem teď objevila HP ProBook 6555b http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83426b
který by podle recenze zde měl být tichý http://extranotebook.cnews.cz/hp-proboo ... u?page=0,3
ale tomu zbytku parametrů zas prd rozumím :roll:

walter n.
píše často

Příspěvekod walter n. » 15 srp 2011 15:53

HP 6555b je konstrukčně na notebook do ceny 15 tis. pořád v rámci konkurence dobrý kousek, v tomto smyslu asi jeden z nejlepších, snad jen víko je pevností v průměru, ale přesto dostatečně solidní (šasi je zpevněno i nějakou tou slitinou hořčíku). Jde vlastně o stejné šasi, jako měl ProBook 6550b, tedy předchůdce dnešní verze ProBooku 6560b.

Výkon - hlavně procesoru - je někde na úrovni C2D procesorů od Intelu, tedy dvě generace zpět oproti současným moderním Core i3 (Sandy Bridge). Přesto na účely, které jsi uvedla, naprosto v pohodě dostatečný (s rezervou). Výkonem integrované grafiky HD 4250 je už ale na běžné věci (office, net atp.) velmi solidní, někde cca kolem minulé generace integrované Intel HD.

Klávesnice velmi dobrá (mně osobně - jako vlastníkovi ThinkPadu R400 - se velmi líbí, máme ji doma v ProBooku 6545b, tedy stejné šasi jako 6555b, jen starší AMD platforma).

Nevím, oproti ThinkPadu E520 to bude možná těžká volba (pokud je E520 kvalitou konstrukce srovnatelný s předešlou řadou SL510/L512, pak - mimo víko - bude ProBook 6555b pevností konstrukce oproti E520 lehce výše - ovšem s "nevýhodou" - otázka jak moc v daných účelech viditelnou - méně výkoným kompletem na AMD oproti E520).

Lolalalime
občas něco napíše

Příspěvekod Lolalalime » 16 srp 2011 01:13

Tak nakonec už jsem nejspíš rozhodnutá koupit Lenovo ThinkPad Edge E520. Téměř každý, koho jsem se ptala, mi ho doporučil :)

walter n.
píše často

Příspěvekod walter n. » 16 srp 2011 04:03

Ohledně bližšího porovnání konstrukce HP 6555b jsou k vidění ještě podrobná videa (od onoho recenzenta Matěje Gottwalda, viz pak další videa - vyhledávání na Youtube pod jménem uživatele "wizaardCZ") http://matejgottwald.wordpress.com/2010 ... -zpracovn/

Zpět na „Jaký vybrat notebook“