Zdravím
Hledám nový notebook který by nahradil můj stávající MSI GX720 který odchází do křemíkového nebe a velikostně mi již nevyhovoval. Moje představa je popsaná níže a věřím že byť bude třeba hýbat s financemi co to dá, nakonec nějaký vyberu.
Cena:
kolem 15 000 Kč (strop který bych nechtěl přesáhnout je 20 000Kč)
Použití:
Především práce v AutoCAD (na starém nb jsem značně ořezal detaily, počítám s tím i u nového),
MS Office
malé fyzikální výpočty (firemní aplikace, preferuje více jádrový procesor, tzn. 2 jsou minimum)
Zábava:
EVE Online, Flat Out 2, L4D, Portal 2 apod. (nechcem hrát hry na nejvyšší detaily ale aby se při nejnižších nastavení dalo hrát v max. rozlišení displeje).
Možnost přehrání HD filmu by bylo také dobré.
Přenosnost:
Notebook bude skoro denně přenášen v brašně/batohu.
Z toho vyplývá menší uhlopříčka 15" která je pro mne podmínkou. 17 a více palců je moc, na menších se hůře pracuje v rýsovacích programech.
Konektivita:
Výhoda by byla v možnosti připojení externího monitoru ale není to podmínka které bych se zuby nehty držel.
Výdrž na baterii:
3 až 4 h pro psaní v Officech by bylo ideál. Čím více tím lépe.
Zabezpečení:
Preferuji čtečku prstů, ale není vyloženě podmínkou. Jde mi hlavně o urychlení přihlášní protože si nemohu dovolit nechat NB bez hesla.
Záruka:
Možnost prodloužení záruky, tohoto se nevzdám.
Shrnutí:
Mobilní notebook na práci s dobrou vydrží a občasnou zábavou.
Předem děkuji za nápady na NB.
pracovní notebook (+ hry) cena 15 000 Kč (max 20 000Kč)
Hm v této ceně mi vychází nějaký bussiness lowend. Takže buď lenovo thinkpad edge e520 ale bez dedikované amd, které nepodporuje open gl, takže si budete muset vystačit s integrovanou intel hd 3000 která je ovšem velmi slušná a na nějaké to hraní starších her je v pohodě, stejně tak ty filmy. Záruka lze rozšířit na tři roky, cena okolo 16k.
Další adepti jsou pak od HP, probboky 4530s a 6560b, opět si budete muset vystačit na intelu hd3000, sestavy s amd neberte. Rozšíření záruky možné a celkem levné a nebo pak za solidní peníze i na 4 roky + accidental damage.
Jako poslední mě napadá acer travelmate timelinex 8573, který se pohybuje na hranici 20k a nabízí nvidia gt540M s přepínáním na intel. Sice je na vás zbytečně moc výkoný, ale je to jediný vhodný notebook s dedikovanou grafikou co mě napadá. Záruku je opět možné rozšířit na 3 roky.
Další adepti jsou pak od HP, probboky 4530s a 6560b, opět si budete muset vystačit na intelu hd3000, sestavy s amd neberte. Rozšíření záruky možné a celkem levné a nebo pak za solidní peníze i na 4 roky + accidental damage.
Jako poslední mě napadá acer travelmate timelinex 8573, který se pohybuje na hranici 20k a nabízí nvidia gt540M s přepínáním na intel. Sice je na vás zbytečně moc výkoný, ale je to jediný vhodný notebook s dedikovanou grafikou co mě napadá. Záruku je opět možné rozšířit na 3 roky.
Díky moc za tip. Prohlédl jsem si výše vypsané notebooky (padl mi do oka Acer, integrované Intel karty po svých zkušenostech nemám v lásce) a pak se mi podařilo nalézt toto.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94906
Bohužel se mi nepodařilo zjistit zda Lenovo prodlužuje zaruční dobu a jestli tak ke kterým modelům.
Na jejich stránách mám bohužel leda tak problémy s načítáním.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94906
Bohužel se mi nepodařilo zjistit zda Lenovo prodlužuje zaruční dobu a jestli tak ke kterým modelům.
Na jejich stránách mám bohužel leda tak problémy s načítáním.
K řadě V si můžeš dokoupit prodloužení na 3 roky (service pack s P/N 04W7604) nebo na 3 roky s pojistkou proti náhodnému poškození (P/N 04W7605). Všechno je to typu mail-in, tzn. do servisu notebook posíláš.
Dokoupit (a zaregistrovat) to můžeš v půběhu základní záruky na notebook, poskytované Lenovem na tuhle řadu - tzn. do 1 roku.
Dokoupit (a zaregistrovat) to můžeš v půběhu základní záruky na notebook, poskytované Lenovem na tuhle řadu - tzn. do 1 roku.
Fujitsu Lifebook S751
Děkuji všem za dosavadní reakce, moc jste mi pomohli.
Díky vám sem si udělal jasno. Rozhodnul jsem se že půjdu až ke svému cenovému stropu a možná lehce přes.
Možnost dokoupit k řade V záruku mi udělalo radost vzhledem k tomu jaký model jsem nalezl. Ale ne k finálnímu rozhodnutíke koupi. Řeším teď dilema mezi těmito notebooky (už jen tyto dva):
Lenovo IdeaPad V570 (je třeba dokoupit záruku +1 rok navíc)
http://beta.czc.cz/lenovo-ideapad-v570- ... 06/produkt
a
Dell Vostro 3550 (3 letá záruka a bonus ve fromě podsvícených kláves)
http://beta.czc.cz/dell-vostro-3550-n11 ... 99/produkt
Mezi těmito bych se chtěl rozhodnout. Vyhrává u mě i jejich desing což sem vůbec nepočítal že by se mi při nákupu dnes mohlo stát.
Předem děkuji za odpovědi.
Díky vám sem si udělal jasno. Rozhodnul jsem se že půjdu až ke svému cenovému stropu a možná lehce přes.
Možnost dokoupit k řade V záruku mi udělalo radost vzhledem k tomu jaký model jsem nalezl. Ale ne k finálnímu rozhodnutíke koupi. Řeším teď dilema mezi těmito notebooky (už jen tyto dva):
Lenovo IdeaPad V570 (je třeba dokoupit záruku +1 rok navíc)
http://beta.czc.cz/lenovo-ideapad-v570- ... 06/produkt
a
Dell Vostro 3550 (3 letá záruka a bonus ve fromě podsvícených kláves)
http://beta.czc.cz/dell-vostro-3550-n11 ... 99/produkt
Mezi těmito bych se chtěl rozhodnout. Vyhrává u mě i jejich desing což sem vůbec nepočítal že by se mi při nákupu dnes mohlo stát.
Doporučil bych Dell (NBD záruka, design...), ale bohužel nacpali do něj GK od AMD (leč celkem výkonnou na pracovní stroj), u kterých je problém u přepínání mezi integrovanou a dedikovanou kartou, konkrétně u OpenGL.
O tomto problému se již Nazgul zmínil výše. Jakmile by ale tento problém byl vyřešen novými drivery od výrobce, byl by to podle mě jasný adept.
O tomto problému se již Nazgul zmínil výše. Jakmile by ale tento problém byl vyřešen novými drivery od výrobce, byl by to podle mě jasný adept.
Tak jsem si vybral ten Dell.
Doufám že to bude mít i nějakou softwarovou výbavu na zabezpečení. Třeba nějaké vychytávky přes čtečku otisku prstů apod.
A teď mám poslední dotaz (byť není úplně této kategorie).
Jak si mám nechat NB doručit. Přes DPD nebo přes Českou Poštu ?
NB kupujem ten z odkazu z CZC.
Doufám že to bude mít i nějakou softwarovou výbavu na zabezpečení. Třeba nějaké vychytávky přes čtečku otisku prstů apod.
A teď mám poslední dotaz (byť není úplně této kategorie).
Jak si mám nechat NB doručit. Přes DPD nebo přes Českou Poštu ?
NB kupujem ten z odkazu z CZC.
Když se posílá z CZC tak mám překvapivě dobrou zkušenost s Českou Poštou - program Večerní doručování, řidič zavolal kdy se může stavit (což se mi zatím jindy nestalo, spíš nacházím oznámení že jsem nebyl zastižen i když jsem celou dobu doma).
Jinak přes DPD jsem v poslední době víc posílal než příjmal a balíky dorazily v pořádku zhruba za 20 hodin.
Jinak přes DPD jsem v poslední době víc posílal než příjmal a balíky dorazily v pořádku zhruba za 20 hodin.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“