Notas pro studentku stavariny (AutoCAD a ArchiCAD)

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
honza_krajcovic
občas něco napíše

Notas pro studentku stavariny (AutoCAD a ArchiCAD)

Příspěvekod honza_krajcovic » 22 srp 2011 15:29

Dobry den vsem,
dcera kamaradky nastupuje na stavarinu a doporuceni zni mit nejen doma PC, ale take notebook na ktery jim daji nejake studentske licence AutoCAD a ArchiCAD.

Muzete prosim poradit nejaky notebook v cene do max 12.000,- s dph ktere ma usetrene?

Pro cloveka ktery se v tom vubec neorientuje je v te zaplave tezko vybirat.

Naroky programu dle autodesku jsou: Pentium 4, Athlon, 2,0 GHz a vyšší, 2 GB RAM (doporučeno 4 GB) Rozlišení zobrazení 1 024 x 768

Dekuji Honza

cyber-mythius
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 22 srp 2011 16:01

požadované specifikace splní kterýkoliv notebook od cca 8000Kč :).

dá se vybírat i z více věcí - takže ať se dotyčná zde zaregistruje a poví nám, co by od notebooku ještě očekávala, jestli má nějaké specifické požadavky atd.

Doporučení je jedna věc, na druhou stranu neznám jedinou vysokou školu (a to jsem na informatice), kde by se člověk v důsledku bez notebooku neobešel.

Pro nejpohodlnější práci pro ni by bylo si pořídit normální počítač. Pokud je nutné zvolit notebook, pak bych šáhl po něčem, co se jí bude lehce přenášet (úhlopříčka maximálně 14") s ideální váhou tak do 2,2kg... raději míň.

můj favorit by byl asi tento:
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 236209.htm

ve verzi s matným displejem. Pokud bude později muset pracovat s CAD programy intenzivněji, tak by si postupem času pořídila externí monitor, který jí nabídne daleko vyšší rozlišení - pohodlnější práci na notebooku.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

honza_krajcovic
občas něco napíše

Příspěvekod honza_krajcovic » 22 srp 2011 16:16

Dekuji za odpoved, dotycna slecna nastupuje na stredni skolu stavebni a v doporuceni byla uhlopricka dokonce 17". To mi prislo jako silenstvi a tak jsem zkusil zajit pro radu sem. Nasel jsem za tech 10.000 co ma usetrenych tenhle, tak uz je ted na ni jestli si jej objedna
Odkaz nebo se pripadne tady zaregistruje a vybere neco s vasi pomoci.

Honza

cyber-mythius
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 22 srp 2011 16:20

to aby se sem zaregistrovala ona konkrétně bude nejlepší. Doporučení je jedna věc - druhá věc je, jestli se požaduje , aby ten notebook měla doma a dělala na něm doma nebo ho tahala s sebou do školy (kde dle mého názoru mají mít PC učebny na to vybavené).

Jestli by ho měla mít doma, tak bych notebook nekupoval vůbec. A zopakuju to, že na základní práci s těma programama jí stačí i ta 14" a nezničí si při jejím tahání záda.

Doma pak může pracovat na PC / nebo si připojí zmiňovaný externí monitor.

Co bych udělal jako první je zjistit informace od někoho, kdo na té škole studuje, jak to tam chodí. - v mém případě jsem si taky představoval, že když jdu na fakultu informatiky, tak budu potřeobovat silný notebook a po pár týdnech člověku došlo, že si vlastně vystačí s tužkou a papírem.
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5

PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

Zpět na „Jaký vybrat notebook“