Lenovo Y570 - zkušenosti uživatelů
V pohodě. Někde jsem viděl, že až na 95°C se dostávaj i7čky.
Každopádně pánové a kolegové lenováci, nemohu si pomoct poznamenat, že mně pěkně štve to přepíná grafik. Je to ale moje chyba, protože na to pořád zapomínám sakris a pak se divím, že mi Dirt 3 nejede na skoro plné detaily.
Každopádně pánové a kolegové lenováci, nemohu si pomoct poznamenat, že mně pěkně štve to přepíná grafik. Je to ale moje chyba, protože na to pořád zapomínám sakris a pak se divím, že mi Dirt 3 nejede na skoro plné detaily.
Lenovo IdeaPad y570- i7 2630QM, 8GB Ram, 750 GB HDD, GT 555M GDDR5
Martufi píše:V pohodě. Někde jsem viděl, že až na 95°C se dostávaj i7čky.
95°C na procesoru, ale na desce taky?
Jinak jak to přepínání grafik vlastně funguje? Když vypnu nVidii, tak je vypnutá, to je jasný, ale když jí zapnu, funguje Optimus? Tedy že je nVidia v nějaké "auto-vypnutém" stavu a využívá se Intel HD 3000 s tím, že jen při náročné aplikaci se zapne nVidia? Protože když HW zapnu nVidii, tak mi Aida 64 hlásí na interní grafice 0 Mhz...
Funguje tak že:
Pokud nesvítí, tak se využívá pouze klasická integrovaná. A pokud přepneš a svítí, tak se používá pouze Nvidia GT555m a žere to strašně baterku , takže na to přepínání pozor a hlídat to.
BTW: na Aidu a takové testy se vykašli, mně to také dělá, ikdyž je zaplá, tak jí to jakoby nebere... a těch 95°C prý i na desce. Ale radši se drž kolem té 80tky
Pokud nesvítí, tak se využívá pouze klasická integrovaná. A pokud přepneš a svítí, tak se používá pouze Nvidia GT555m a žere to strašně baterku , takže na to přepínání pozor a hlídat to.
BTW: na Aidu a takové testy se vykašli, mně to také dělá, ikdyž je zaplá, tak jí to jakoby nebere... a těch 95°C prý i na desce. Ale radši se drž kolem té 80tky
Lenovo IdeaPad y570- i7 2630QM, 8GB Ram, 750 GB HDD, GT 555M GDDR5
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
ja se pri full hd zatezi dostal k 90 stupnum. A ano, je to relativne ok - na herní notebooku takovéhle stavby.
nicmene asi by nebylo vhodné ho drzet na takovych teplotach porad.
pozitivni je, ze pri normalnim hrani jsem taky okolo te 70tky
nicmene asi by nebylo vhodné ho drzet na takovych teplotach porad.
pozitivni je, ze pri normalnim hrani jsem taky okolo te 70tky
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Prosím vás, poradte mi, či si mám kúpiť verziu s i7 a pomalším HDD alebo i5 a rýchlejším HDD.
Notebook chcem využívať hlavne na hry a filmy. Čítal som celú diskuziu a k tomuto sa ešte nikto nevyjadril.
Vedeli by ste mi ešte poradiť ohladom rozhodovania medzi týmto notebookom a Asus http://www.alza.sk/asus-n53sn-s1288v-d258249.htm
Ďakujem
Notebook chcem využívať hlavne na hry a filmy. Čítal som celú diskuziu a k tomuto sa ešte nikto nevyjadril.
Vedeli by ste mi ešte poradiť ohladom rozhodovania medzi týmto notebookom a Asus http://www.alza.sk/asus-n53sn-s1288v-d258249.htm
Ďakujem
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
na hry ber verzi s i5, moc velky rozdil mezi i5 a i7 v nich nepocitis. (krom her, ktere 4 jadra vytizi...to me napada dle vyjadreni romana2222 posledni deus ex). nicmene investice do i7 v pomeru cena/pridany vykon se podle me nevyplati. ale jak tady psal martufi- jestli ty penize mas, tak kup s i7 a neres to...
i7 je aktualne investice do budoucna a to je vec, kterou v IT neuznavam. je to herni notebook. procesor naplno vyuzijes za rok a pul a za 2 roky budes kupovat novy nb...
k tomu asusu-slabsi grafika. chces to na hry, takze radeji lenovo
i7 je aktualne investice do budoucna a to je vec, kterou v IT neuznavam. je to herni notebook. procesor naplno vyuzijes za rok a pul a za 2 roky budes kupovat novy nb...
k tomu asusu-slabsi grafika. chces to na hry, takze radeji lenovo
no veď práve rozmýšlam o kúpe i7 (ako aj investicia do budúcna).
Len vážne ma trochu znepokojuje 5400 HDD. Je to síce 750GB oproti 7200 HDD 500GB, čiže v hustote zápisu nemusí byť veľký rozdiel, ale... vie mi to niekto potvrdiť?
Pokiaľ je HDD 5400ot. brzda, berem i5.
Ak nie, berem i7.
Za 2 roky nový notebook... nie, chcem investovať radšej teraz viac a do dobrej značky (asus som už vypustil z možností) aby mi vydržal minimálne 4 roky normálneho používania. Osobne si moc na najnovšie hry nepotrpím, tak isto ani na full detaily.
Vlastne ma teraz napadlo... veď HDD sa dá lahko vymeniť v notebooku, nie?
Len vážne ma trochu znepokojuje 5400 HDD. Je to síce 750GB oproti 7200 HDD 500GB, čiže v hustote zápisu nemusí byť veľký rozdiel, ale... vie mi to niekto potvrdiť?
Pokiaľ je HDD 5400ot. brzda, berem i5.
Ak nie, berem i7.
Za 2 roky nový notebook... nie, chcem investovať radšej teraz viac a do dobrej značky (asus som už vypustil z možností) aby mi vydržal minimálne 4 roky normálneho používania. Osobne si moc na najnovšie hry nepotrpím, tak isto ani na full detaily.
Vlastne ma teraz napadlo... veď HDD sa dá lahko vymeniť v notebooku, nie?
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
ano da se vymenit. stejne tak ma y570tka u nas dodavana volny mSATA slot, do ktereho se da nacpat vsechno mozne.
notebooky dneska nejsou delane na vydrz 4 roky. pokud notebook tolik vydrzi, pak ho fabrika spatne navrhla . sance ze herni notebook tolik vydrzi je mala i kdyz mu budes udrzovat idealni podminky- chladici podlozka, upravit spodni kryt, aby notebook doma mel jak dychat a aby podlozka mela smysl... atd.
kvalita toho asusu bude na podobne urovni jak tohohle lenova. jsou to porad ideapady a ne tecko thinkapady.
notebooky dneska nejsou delane na vydrz 4 roky. pokud notebook tolik vydrzi, pak ho fabrika spatne navrhla . sance ze herni notebook tolik vydrzi je mala i kdyz mu budes udrzovat idealni podminky- chladici podlozka, upravit spodni kryt, aby notebook doma mel jak dychat a aby podlozka mela smysl... atd.
kvalita toho asusu bude na podobne urovni jak tohohle lenova. jsou to porad ideapady a ne tecko thinkapady.
cyber-mythius píše:ano da se vymenit. stejne tak ma y570tka u nas dodavana volny mSATA slot, do ktereho se da nacpat vsechno mozne.
Brat má starý Acer... 7 rokov len s jedným servisom (odišiel mu display). A to pendloval týždenne internát-domov... 24 hodín v kuse zapatý častokrát... atď... no asi zlý návrh fabriky
Ale ano rozumiem. Viem ako to funguje. Tak budem dúfať, že mi niečo odíde eštev záruke
Mám Amilo Xi2428 s chybnou nVidia 8600GS, vydržala skoro 2 roky, bezplatný servis -> dali mi novu zakladovku,novu kartu, dokonca aj baterku a vydržala dalšie 2 roky. Čiže 4 roky mi poslúžil notebook.
Bol to moj prvý a možem povedať, že až na grafickú kartu fachal 100%-ne
Podobný výkon budem očakávať aj od Lenova. Dúfam, že nebude problém
BTW. Doterajšie dojmy z tvojho Lenova... dalo by sa povedať, že nelutuješ kúpu? Rozhodoval si sa medzi Lenovom a iným notebookom?
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
ja se rozhodoval vubec mezi herni vs business NB... a rekl jsem si, ze jsem porad jeste mlady na to, abych mel nb jen na praci .
a ne, nelituju. zatim jsem krom malinkych detailu nenarazil na nic, co by mi vadilo.
k tomu co si psal - notebooky pred 5-6 lety se delaly jinak nez aktualni...
a ne, nelituju. zatim jsem krom malinkych detailu nenarazil na nic, co by mi vadilo.
k tomu co si psal - notebooky pred 5-6 lety se delaly jinak nez aktualni...
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“